Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SweetMalenka13

zasilek rodzinny

Polecane posty

hej, mam pytanie-do zasilku rodziinnego potrzeba przedstawic z urzedu rozlliczenie PIT. I w zwiazku z tym musze sie udac do urzedu po moje rozliczenie czy wystarczy jak dam takie gdzie rozliczalam sie z rodzicami(bo to mam w domu), czy musi byc takie specjalne z urzedu?

Gość malwinkaaa 2777777777
ja w tym roku nic nie dawalam zadnego zaswiedczenia z urzedu skarbowego. Mialam tylko pita za 2010 rok. ale pani w mopsie go nawet nie wziela. Teraz jest tak ze podajesz swoj dochod.I tyle.

ja nie pobieram ,a chyba przysługuje ,chetnie dowiem sie wiecej ,piszcie dziewczyny :) A to mops wypłaca ????? nie urzad miasta / gminy ?

ja papiery zlozylam pod koniec pazdziernika i nie mam jeszcze decyzji. Dzwonilam tydzien temu do nich i mowili ze mam czekac i co dzien rozpatrywane sa nowe wnioski i kase powinnam dostac do 18 grudnia. Czyli jutro mostatni dzien- jesli nie dostane to znaczy ze nie przyznali mi zasilku. Mialam maly dochod za 2010rok. Bo od stycznia do wrzesnia bylam na wychowawczym do tego alimenty na corke i zasilek. A od pazdziernika do grudnia pracowaam.Wiec mysle ze nie przekroczyklam dochodu. bO SZKODA stracic te 68zł. ale z nimi to roznie bywa.

malwinka ,napisz prosze krok po kroku i czy pierwszy raz składałas czy jakby przedłuzenie -nowy okres zasiłkowy czy jak to tam zwą .

bo mi kazali dac zeznanie podatkowe za 2010 rok(zalatwiam to w urzedzie) i mysle czy wlasnie wystarczydac Pita za 2010 rok czzy musze udac sie do urzedu i zlozyc wniosek o wystawienie zeznania

Gość 23287382
no chyba jasne ze trzeba zaswiadczenie z US o dochodach, czasem chcą przychody. A co wy myslicie, ze samemu się pisze na kartce... :p

ale mam rozliczenie PIT(ktore skladalam w marcu bodajze), pytam tylko czy teraz musze specjalnie udac sie do US zeby wydali mi zeznanie czy ten PIT wystarczy

Gość 23287382
Wejdz na stronę Mopsu w twoim rejonie, na pewno tam na niej pisze. W moim rejonie - Poznań- chca zawsze zasw. z US.

ludzie zasw z US nie ejst rowne PIT, ktory ty sobie sama wypisujesz :/ jakby brali PIT pod uwage to bys sobie mogla tam cuda wpisac nawet i wszedzie zero dochodu

Ja nie bralam zaswiadczenia z us o dochodzie.Mialam tylko pit z zakladu pracy( ktory oni i tak nie wzieli0 tylko wpisalam kwota przychodu.Jak ona powiedziala w mopsie?( skladam oswiedczenie o uzsyskanym przychodzie za 2010 rok), mialam tez wyrok z sadu o alimentach i rodzinne. i teraz patrze na konto i przelali mi za 2 miesiace rrodzinne.Czyli przyznali mi.

Gość 23287382
", mialam tez wyrok z sadu o alimentach i rodzinne. i teraz patrze na konto i przelali mi za 2 miesiace rrodzinne.Czyli przyznali mi." To jak miałas już rodzinne, czy o nie wystapiłas dopiero?

tak mialam rodzinnne tylko ze skladalam wniosek na nowy okres zasilkowy. i przyznali mi.