Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moi_lolita

depilacja intymna

Polecane posty

Gość karolaaaa123
Bzdura z tymi kremami itd. Cała masa kobiet ma po goleniu miejsc intymnym takie zapalenia mieszków włosowych, że na drugi i 3ci dzień usiedzieć się nie da... i nie pomogą tu żadne kremy, żadne przyzwyczajanie. W takich przypadkach najlepsza jest depilacja np woskiem (depilator bym odradzała...). Jest dłuuuugo gładziutko i czuć komfort :) Jeśli autorko się boisz to ja Ci powiem, że też się bałam za pierwszysm razem :P A przy pierwszym pociągnięciu plastra powiedziałam, że nigdy więcej :D Ale na drugi dzień jak zobaczyłam, ze nic nie boli, nie ma żadnych krost a skóra jest gładka jakbym się prze sekundą ogolił stwierdziłam, że od tej pory tylko wosk :D Pierwszy raz jest najgorszy ;) Potem idzie jak po maśle :)))

Gość Paździochowata żona
ale macie problemy - nie mogę - żeby włosy pomiędzy nogami były problemem samym w sobie. W dupie mam opinie innych, o tym co ja mam mieć pod bielizną. Dodatkowo tym bardziej w moim twierdzeniu utwierdza mnie fakt, że nie dla każdego dobra jest depilacja, golenie i inne zabiegi z tym związane. Kiedyś się podgalałam dosyć mocno, a i zdarzało mi się przez miesiące chodzić całkowicie wydepilowana i odwrotnie. Ostatnio jednak coraz bardziej źle znoszę tego typu zabiegi i chyba przez nadmiar chemii w naszym życiu, na coraz to nowe produkty(kosmetyki też) jestem uczulona. Przestałam się więc golić, bo zamiast gładkiej skóry miałam podrażnioną i zaczerwienioną. Po co mam sobie stwarzać problemy, których nie potrzebuję. Nie golę się i jakoś to mojemu mężowi nie przeszkadza. Mi też.

Gość Ekspert Philips
Witaj, krostki i podrażnienia mogą być powodowane przez kilka czynników, które postaram się krótko opisać. Po pierwsze należy zawsze prowadzić maszynkę zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa w innym przypadku naruszasz mieszki włosowe, co może prowadzić do stanu zapalnego. Pamiętaj także, aby zawsze golić się nakładając wcześniej na skórę piankę lub żel do golenia. Po drugie o skórę, z której włoski usuwasz, trzeba odpowiednio dbać. Powinnaś: 1.Codziennie nawilżać skórę kremem lub balsamem 2.Robić systematyczne peelingi (2-3 razy w tygodniu). Te proste zabiegi poprawiają jej kondycję i zmniejszają ryzyko powstawania krostek. Możesz także zastanowić się nad zmianą metody usuwania zbędnego owłosienia. Ciekawą alternatywą dla tradycyjnej maszynki jest damska golarka elektryczna. Jej ostrza nie stykają się bezpośrednio ze skórą, więc prawdopodobieństwo podrażnień jest znacznie mniejsze. Jeśli z kolei chciałabyś, aby efekt gładkiej skóry utrzymał się na dłużej (nawet do 4 tygodni), warto zastanowić się nad depilacją, np. przy pomocy depilatora. Mam nadzieję, że moja wypowiedź pomoże Ci uporać się z podrażnieniami. Jeśli masz jakieś pytania śmiało pisz na ekspert@philips.com. Chętnie pomogę. Pozdrawiam, Ekspert Philips _________________________ Ekspert Philips, udzielam porad i odpowiadam na Państwa pytania dotyczące produktów marki Philips. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego

Gość patka2644
Lilly wcześniej pisała o kompleciku http://www.intymnosc.pl/aff/sklep/ultimate-pe rsonal-shaver-p-1050.html , który tak się składa, że sama kupiłam :) Tylko, że w Wawie w ich sklepie stacjonarnym. Używam póki co chyba 3 miesiące i.. no kurcze, takie golenie jest lepsze od wosku.. Wcale nie jest tak, że wosk nie boli, w sensie depilacja nim, bo boli! A tutaj używamy albo talku, albo kremu i trymera. Nie mam żadnych krostków, wszystko gładziutko, a przyzwyczajać się praktycznie nie trzeba. No nie wiem, jak wolicie..

Gość męski inaczej
a może faceci też powinni regulować zakres zarostu w strefie intymnej? Ja na przykład mam zostawione 2x7 cm włosków nad Kropidłem, a reszta wyrwana z korzeniami na gładko i chyba należę pod tym względem do wyjątków?

Gość vxxxcf
"męski inaczej" sam sobie odpowiedziałeś na ewentualne pytanie nazwą swego nicka

Gość męski inaczej
"vxxxcf" Tylko, że ja mam zaburzone tylko poczucie estetyki. Preferencje mam jak najbardziej klasyczne. Może partnerki powinny swoich heteryków nakłonić do większej dbałosci o estetykę? Niech się prawdziwi mężczyźni przyznają, który z nich chociaż raz w życiu uczesał swoje futerko?

Gość Ekspert Philips
Witam, Golenie włosów w okolicach miejsc intymnych nie jest co prawda elementem codziennej męskiej toalety, ale jak wskazują badania - mniej lub bardziej regularnie robi to aż 57% panów. Wśród zalet takiego rozwiązania wymienia się wygodę, łatwiejsze utrzymanie higieny oraz preferencje partnerek. Coraz większą popularnością cieszą się nawet specjalne urządzenia przeznaczone właśnie do golenia całego ciała bodygroomery. Jeśli któraś z Pań obecnych w tym wątku chciałaby zakupić taki dla swojego partnera, ja ze swojej strony chętnie doradziłbym w wyborze konkretnego modelu. Można skontaktować się ze mną pisząc na adres ekspert@philips.com. Pozdrawiam, Ekspert Philips _____________________________ Z okazji świąt Bożego Narodzenia oraz nadchodzącego Nowego Roku, pragniemy złożyć Wam życzenia pomyślności, zdrowia i spełnienia marzeń. Oby przyszły rok był lepszy od obecnego!

Gość spermian
nic tak pieknie piczy nie przystraja jak ciemna gesta fryzurka. Lyse sa nudne i pozbawione uroku. To dobre dla malolatow z mlekiem pod nosem. Domniemem ze ogolone pociagaja glownie malolatow????? Co o tym myslicie??

Gość do Paździochowata żona
a okolice bikini podgalasz?

Gość Kokietka-pończoszka
Ja zostawiam nic nie ruszone i mam gdzieś te wszystkie durnoty z tym związane.Latem co nieco,ale teraz mój ma to co mu się podoba.

Gość bla bla i już
Myślę, że po prostu kobiety z wiekiem nabierają pewności siebie. Ja tez jako mloda siksa się zawzięcie depilowałam, a teraz jedynie latem, bądź przy wypadzie na basen. Zresztą, to chyba działa w obie strony, bo nie kręci mnie to w ogóle, gdy facet się depiluje.

Gość Kokietka-pończoszka
No już jak facet by się depilował to koszmar.Cóż to za facet ? Masz rację i to mi się podoba.Jasne,że jestem pewna siebie i dumna z tego.Guwniarstwo ze strachu wyrywa włochy by nie wystawać poza ramy i nie być wziętą na języki.Małolat jak zobaczył by włoski uciekł by ze strachu.Nie mają pojęcia,że one właśnie są tam potrzebne do wielu rzeczy.Higiena,jasne ! Czy inny smród ma c...ka ogolona.Wiem bo jestem kobietą.

Gość Gość

Śmieją się ci faceci co jeszcze od swojej kobiety nie usłyszeli " doprowadz się tam do pożądku bo wyglądasz jak małpa " a widząc taką dziewczynę jak ja a mam 40+ i tak wydepilowaną nie wierzę że udawał by maczo lecz bez słowa poszedł by golić czy depilować , mój facet depiluje jajka , między pośladkami a nad pen...m tylko pasek zostaje , w czubku pen..sa ma kolczyk i na mosznie drugi i to sporych rozmiarów więc super wygląda.

Ja lubię depilować Paniom, bardzo dokładnie. Przyjemnie jest, regularnie to robimy, żeby nie swędziało jej przy odrastaniu. Rozkłada nogi a ja biorę się do roboty. Zawsze słyszałem od kobiet, że to lubią i jak dba się cały czas to lepiej się czują i czyściej...