Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plan jest prosty

Stawy. Preparaty (suplementy).

Polecane posty

Gość plan jest prosty

Cóż, zbliża się okres Bożego Narodzenia i kupowania prezentów. Moja mama już od dłuższego czasu narzeka, że boli ją prawe kolano. Często też widzę, że nie tylko te kolano sprawia jej ból (chociaż w tym przypadku jest to ból stały, nasilający się okresowo), ale ogólnie ma problemy ze stawami, kręgami, kośćmi różnego typu. Pomyślałam więc, żeby na prezent kupić jej jakieś preparaty wspomagające ruchomość stawów, niwelujące ból. Dodam, że mama właśnie wchodzi w 50-ty rok życia, raczej nie jest osobą szczupłą, ma lekką nadwagę i nie lubi ćwiczeń fizycznych (zresztą, ból dodatkowo ją do tego zniechęca), ale odżywia się raczej zdrowo. Była z tym bólem u lekarza, powiedział, że brakuje tej "substancji mazistej", która zmniejsza tarcie stawów. Mamę nie bardzo stać, żeby inwestować w różnego typu preparaty, więc takowych raczej nie używa. Była swego czasu na jakichś zabiegach z użyciem laserów, mrożenia i innych cudów, ale w sumie niewiele to pomogło. Nie znam się na tych preparatach, a widzę, że jest ich duża różnorodność, nie wiem, który będzie najlepszy do wyżej opisanych przeze mnie objawów, dlatego chciałam prosić o pomoc. Teoretycznie cena nie gra roli, zdrowie i dobre samopoczucie mamy jest najważniejsze, no ale cóż... Też dysponuję ograniczonymi środkami. Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)

Gość plan jest prosty
Gość marianna pe*
suplementy mają podobne działąnie do witamin bólu nie zmniejsza , nie wyleczą pomyśl może o jakimś urzadzeniu do masażu na prąd z lampą

Gość Emilia_33
a ja z tych preparatów, o których piszesz stosowałam Collaflex i widziałam efekty :) także mogę polecić. Wiem jak problematyczny może być ból stawów, dlatego trzeba działąć by temu zaradzić. Mój mąż też jest aktywny - narty, pływanie, bieganie, rower i zawsze w razie problemów sięgamy po ten preparat