Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przerazona i jeszcze bardziej

PRUSAK w ŁAZIENCE LUDZIE RATUJCIE!!!!!

Polecane posty

w jednym pokoju mam dwa lozka ale sa czysciutkie sprawdzalam je bardzo dokladnie a lozko w ktorym spie to taki wielki trzypoziomowy materac .. i wlasnie na nim nic nie widze .. juz nie wiem gdzie szukac no bo co inaczej ? w zimie tylko pluskwy gryza co nie?

Gość marianna pe*
ja w łóżku nic nie widziałam , a nogi całe pogryzione miałam rozkładałam wokół kołdry mietę i płatki róż na podłodze płytka na razie nic nie gryzie

Gość marianna pe*
misiowa, a te materace masz nowe czy poprostu były w mieszkaniu?

Gość brunett____
znaczy sie te pluskwy

Gość brunett____
ale przywyklem , to juz tyle raz razem ze nawet sie zaprzyjaźniliśmy:) Niektóre rozpoznaje i wymysliłem dla nich imiona:) najbardziej lubię Antka i Zygfryda:)

dwa lozka sa nowiutkie. a ten materac z trzema warstwami jest tez nowy ma jakies 2 miesiace . zadnego dziadostwa jeszcze nie zauwazylam .. ale strasznie sie boje ze to pluskwy ..

Gość marianna pe*
te pluskwy są raczej małe i pewnie ciężko wypatrzeć bo prusaki siedza w kątach, pod kanapą i noca wyłażą, ale sa większe u mnie jest dużo pajaków, nowy dom i skądś to kur..wchodzi, tyle,że nie gryza, jak okna otwarte, to włażą po murze

Gość brunett____
masz dwa łóżka??? Może zamiast martwić sie prusakami zadbaj najpierw o swój związek aby mąż nie musia łsypiać oddzielnie...:( heh, kobiety:(

Gość Irkaa k.
u mnie odkąd zakratowałam okna pająki na szczęscie juz nie włażą. teraz myslimy ż mężem na kurtnie ogniowej w drzwiach...jak myslisz, to dobry pomyśl na to cholerstwo?:(

Gość marianna pe*
mieszkałam w bloku, nowym , nie wiedziałm o i stnieniu tych insektów w domu poznaję, a niby sąsiedzi 300 m...trawnik, zielono... najpierw zaatakowały mnie kleszcze! teraz wiem,że nie moge nawet spacerować po działce, bo siedzą na trawach i w iglakach w tym roku iglaki w liczbie 40 były pryskane, bo koty lubia siedzieć w i ch cieniu i przynosiły masę kleszczy...a ja przy okazji odkryłam skąd mnie zaatakowały...

Gość marianna pe*
irka założyliśmy kilka rolet zewnętrznych i one mają takie małe otworki, że komary nawet nie wejdą może ograniczy się inwazje pająków i much są takie moskitiery, ale to też drogie a mamy kilkanaście przeszkleń

Gość marianna pe*
od tego tematu wszystko mnie swędzi, jakby pluskwy gryzły ..a ja miałam latem mrówki - nastepne kurestwo, kupiłam na nie preparat w obi, zabiłam

Gość marianna pe*
mój dom w jakimś feralnym miejscu stoi wszystko zło tego świata ściąga nawet bezdommna kota, przygarnęłam była czysta jedynie z brzuchem i chora po roku pierwsze pchły no kota nie wyrzucę, niech sobie żyje spokojnie, chociaż wydatki spore...

Gość zordonowka
nie wiem, a nie mozna wezwac jakis fachowcow?

Gość tgtrhth
ee tam fachowców- oni zwykle pracuja niestety na tanich, starych srodkach, które sa skuteczne tylko na jakiś czas ja kupiłam mieszkanie i niestety były tam karaluchy, ale poczytałam trochę i znalazłam na necie substancję ktora blokuje ich hormon juwenilny i sa bezpłodne przez co przestają sie rozmnazać a że one zjadają te karaluchy ktore już zdechł to przekazuja to sobie i w całym bloku jest już spokoj;)

Gość ewfe
jaka to substancja?

Gość dezynsektor
dobrze pani pisze właśnie ten żel powyżej jest taki a firmy DDD najlepiej brać z www.deratyzacja.com.pl

Gość dezynsektor
substancja to fipronil

Gość dezynsektor
Goliath Gel Najszybsza, najczęściej używana i najbardziej skuteczna metoda zwalczania karaluchów. Opis produktu Żel Goliath to najbardziej skuteczny środek do zwalczania karaczanów stale prześcigający, wszystkie inne żele stosowane w Europie. Innowacyjna substancja aktywna fipronil w połączeniu z wysoce wabiącą formułą zapewnia, że jest to bez wątpienia najlepszy produkt do zwalczania karaczanów. Szybkość działania nie do pobicia Karaczany rozpoczną spożywanie żelu Goliath już w ciągu kilku minut od jego zastosowania a śmierć nastąpi w ciągu kilku godzin. Efekt kaskadowy Dzięki jego dużej aktywności fipronil może być spożywany przez szukające pożywienia osobniki oraz przenoszony na szeroką skalę wśród kolonii dzięki efektowi kaskadowemu. Badania laboratoryjne i na miejscu wykazały, że fipronil jest przenoszony z jednego karaczana na drugiego, gdyż karaczany w siedlisku często zjadają nieżywe osobniki (nekrofagia) lub odchody (koprofagia) osobników, które wcześniej zjadły żel. Dzięki temu Goliath żel można stosować jako wyłączny środek do zwalczania karaczanów mając pewność, że całkowicie zwalczy owady. Małe dawki Dzięki bardzo dużej skuteczności Goliath żel wystarczy tylko 1 porcja żelu na m, zatem bardzo szybko można przeprowadzić skuteczne zwalczanie. Jedna tubka żelu Goliath jest wystarczająca do naniesienia 1000 porcji żelu i do zwalczenia insektów w 50 mieszkaniach, zatem w porównaniu z innymi, ogólnie dostępnymi żelami trutkami, stosowanie Goliath żelu jest dużo bardziej opłacalne.