Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DOKAD NA ERASMUSA

DOKĄD NA ERASMUSA? lista krajów:

Polecane posty

Gość DOKAD NA ERASMUSA

Belgia Cypr Czechy Dania Finlandia Francja x 5 (wyłącznie francuski :O :O ) Grecja (ale tam to kryzys i zamieszki wiec ogólem bajzel i nie warto) Hiszpania x8 (wyłącznie hiszpanski :O) Holandia x2 Litwa x2 Łotwa Niemcy x 5 (wyłącznie niemiecki) Norwegia Portugalia x2 (wył. port.) Rumunia Słowacja Szwajcaria Szwecja x2 Turcja x 5 (!) Węgry Wielka Brytania (2:O) Włochy (4 + język włoski tylko)

Gość DOKAD NA ERASMUSA
dodam że znam tylko angielski i niemiecki ale zastanawiam sie nad belgia cypr ( bo ciepło ale czy to nie dzicz ? )

Gość DOKAD NA ERASMUSA
skróce liste o te gdzie znam języki Belgia Cypr Czechy ( niby blisko ? ale za to mało egzotycznie nie?) Dania Finlandia Holandia x2 Litwa x2 Łotwa Niemcy x 5 (wyłącznie niemiecki) Norwegia Rumunia Słowacja Szwajcaria Szwecja x2 Turcja x 5 (!) Węgry Wielka Brytania (2 )

Gość tamara_26
:) ja byłam w Sztokholmie - 3 lata (rok Erasmusa, 2 lata stypendium rządowe) To gdzie pojedziesz na Erasmusa zależy kilka czynników, po 1 co studiujesz, z jakimi uczelniami, w jakich krajach Twoja uczelnia, Twój wydział ma podpisane kontrakty partnerskie, aż wreszcie od znajomości języka (biegłego w mowie i piśmie) angielskiego, niektóre uczelnie np we Francji czy Włoszech żądają języka lokalnego (włoski czy francuski)

Gość DOKAD NA ERASMUSA
a kto wymyslił Turcje i to aż tyle ofert... ciekawe...dziewczyna sama jedna w Turcji

Gość DOKAD NA ERASMUSA
przecież napisałam jakie mam do wyboru z mojej uczelni :O kierunek humanistyczny języki jakie znam tez wypisałam...

Gość Ju ju he
Skandynawia Finl ?

Gość DOKAD NA ERASMUSA
no własnie nie wiem, a gdzie jest w miare miło i tanio? myslalam o tej belgii/holandii...bo norwegia pewnie droga a szwecja oklepana i tam nie chce

Gość fdhbdnz
belgia i holanida raczej tez drogo

biorac pod uwage jakie jezyki znasz to zastanowilabym się nad Belgią, Danią, Norwegiąl ub Anglią