Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasemko

oszustwa fryzjerek/fryzjerow

Polecane posty

Gość pasemko

mam stala fryzjerke i chodze do niej raz na 2 mce. na poczatku grudnia powiedziala mi, ze zmienia zaklad i dala swoja wizytowke. zrobila mi baleyage i powiedziala, ze 'do stycznia powinno mi wystarczyc'. nie zwrocilam na to uwagi, bo nastepna wizyte i tak planowalabym w lutym. tymczasem od farbowania minely dwa tygodnie, a ja mam juz spore odrosty! wqrzylam sie, bo place ok. 300 zeta i nigdy tak szybko kolor mi sie nie zmywal. niech mi ktos pls napisze co ona mogla mi pokombinowac z farba, ze tak szybko sie zmywa? rozcieczala ja czy co?

Gość a wiec mmm
moze to byl szampon do 30 myc

Gość uzyla gownianej farby.ja teraz
tez kupilam gowniana farbe taka ktora zmywa sie mi za szybko,a nie te ktora uzylam miesiac temu...ale tamtej fajnej nie bylo...ech!

Gość pasemko
a wiec mmm - ZARTUJESZ?!!!! na jakiej zasadzie mialoby to byc? blond szampon jako baza i jasnobrazowe pasemka? widzialam, ze cos tam rozrabiala, wiec chyba nie szampon...

Gość ale gapa
To wcale nie musi byc wina fryzjerki gdyz bardzo czesto jest tak że farba zmywa sie na włosach odzywianych odzywka z silikonem. Sprawdż czy w uzywanej przez Ciebie w domu odzywce, szamponie nie ma silikonu -wtedy sparwa sie wyjaśni czy fryzjerka kombinowała dajac eco farbe czy to niestety twoja wina. Z zalożenia przed farba powinno sie myc wlosy szamponem oczyszczającym ale nikt tego nie robi.

mnie sie utrzymuje 2 mies , a teraz po 1 mies, wyglądałam strasznie też płace 300zł, sama jestem ciekawa czy oszukują ja w lecie mam jaśniejsze i szybko mi się rozjaśniają może to od pory roku zależy jak te włosy reagują.

Gość pasemko
ale gapa - dzieki za rade, ale kosmetykow uzywam takich jak zawsze, nic nie zmienialam (wlacznie z czestotliwoscia mycia wlosow), a jednak szybkosc wymywania sie koloru jest porazajaca! hefryk trąbolek bąbolek - na mnie pory roku nie dzialaja. i trzymalam farbe tak samo dlugo jak zawsze. musiala dac mi jakies dziadostwo, zebym przyleciala do niej po nowym roku i zeby nowa szefowa zobaczyla, ze ma wiernych klientow, ktorzy zmienia dla niej salon. syf

Gość malinka88992255
moze ma dlugie i grube wlosy i stad ta cena

Gość pasemko
tak, mam dlugie wlosy, a to jest salon l'oreala, wiec cena jaka jest taka jest. do tej pory stala za nia jakosc, teraz mam mieszane uczucia. coz, kazdy kombinuje

Gość tjny4j6t
odrosty to odrosty, przecież to normalne że się pojawiają - tak szybko jak szybko rosną ci włosy. myślałaś że dobry fryzjer zatrzyma ten proces? :-D

Gość ale gapa
Kombinują to własciciele salonów a nie fryzjerki(no czasem jak chca zaoszczedzic farbe dla siebie) to oni polecają pracownikom dane kosmetyki czesto gesto nie majac o niczym pojecia, przyjedzie przedstawiciel jakiejs firmy i wciśnie chlam a fryzjer potem swieci oczami przed klientem.

Gość pasemko
tjny4j6t myslisz, ze wlosy moga urosnac w przeciagu 2 tyg. 4cm? szczerze w to watpie. farba mi sie zmywa i tyle. poza tym porownuje sie do tego co bylo po ostatnim farbowaniu i jeszcze kilku wczesniej i nigdy nie mialam takiej sytuacji. fryzjerki tez kombinuja, a moja jest tego najlepszym przykladem. jesli ktos ma kase na to, zeby lazic co mieisc do fryzjera i zostawiac u niego 300zl to fajnie - ja do tych osob nie nie naleze. co wazniejsze - gdybym co miesiac lazila na rozjasnianie wlosow pewnie juz nic nie mialabym na glowie. takze tej pani chyba juz podziekuje.

Gość lillypop
odrosty? a co ma fryzjer do odrostów? chyba mylisz pojęcia dziecko

Gość ale gapa
Pasemko ale masz problem w wielkoscia odrostu(to może byc wina zlego tzn. zbyt dalekiego polozenia farby) czy z tym, że farba splukuje sie z wlosów. No wiesz to bardzo rózne sprawy.

Gość pasemko
nie jestem fryzjerka, wiec nie znam sie na terminologii. byc moze rzeczywiscie nalozyla farbe dalej niz zwykle i po 2 tyg stalo sie to naprawde widoczne. wyglada to tak: skora glowy - dalej ok. 4cm. moj naturalny kolor (czyli odrost) - dalej farba. uzylam slowa wymywanie sie farby, bo po prostu nie wierze, ze wlosy moglyby mi az tyle odrosnac w przeciagu 2 tyg. opcja 2: moze ona faktycznie uzyla jakiegos szamponu i za pare tygodni bede wygladac jakbym sie sama w domu nie wiadomo czym farbowala?

Gość dsvfawergaredgqe
"a ja mam juz spore odrosty! " fryzjerka cie oszukala bo zasugerowala ze do stycznia ci wlosy nie beda rosly 😴:O

Gość deefty
W PL każdy, każdego oszukuje. W fryzjerstwie najpopularniejszy sposób, to nalewanie zwykłych szamponów i innych kosmetyków do opakowań po tych markowych i drogich :D

Gość muchomorek w kropeczki
co za porażka i jaka teoria spiskowa i ktoś pomyśli że sama farbowałaś. napisz sobie na karteczce że to 300 zł kosztowało tylko fryzjertka się na Ciebię wzięła i naklej na plecy