Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meblebialozielone

jakie sciany do bialo-zielonych mebli?

Polecane posty

Może część ścian oliwka a część wrzos :) widziałam takie połączenie do podobnych mebli i nie wyglądalo to źle, chociaż ogólnie takie meble nie są w moim guście.

Gość meblebialozielone
dzięki dziewczyny za sugestie, nie myślałam wcześniej o wrzosie/fiolecie. Może to i dobry pomysł...:)

Gość gicio
ja bym dała żółty tak jak na tym zdjęciu.

Gość klipo
Ja bym dała kość słoniową lub caputchino.

kolor mebli bardzo mdly, doradzilabym sloneczny pomarancz na jednej scianie i zlamac kolor drugim kolorem ekri(stara biel) na drugiej scianie

Gość meblebialozielone
gaga nie lady a co z resztą ścian, jedna pomarańczowa a 3 ecri? klipo myślałam o cappuccino, ale obawiam się że będzie zbyt smutny...

Gość chyba jestem hipochondryczką
ja bym dała jasny malinowy róż lub jasny turkus

Można jeszcze zrobić ściany na obojętnie jaki kolor a na jednej ścianie np tej przeciwległej do mebli dać kolorową tapetę :)

Gość meblebialozielone
nie mam zdjęcia pokoju, ale jest to pokój na poddaszu (jedna ściana ze skosem), meble będą stały na ścianie naprzeciwko tej ściany ze skosem, na jednej bocznej ścianie są meble balkonowe na drugiej wejściowe, na ścianie ze skosem jest okno. To chyba wszystko:)

Gość meblebialozielone
miało być DRZWI balkonowe, nie meble;)

Gość meblezielonobiale
może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość zdecydowanie żółty
żadne fiolety

Gość simpli reddd
boszeee, ale bezgustowne pomysly :( oprocz jednego - cappuccino. jak iolet pasuje :( itd nawet ten zolty na zdjeciu nie pasuje.bije po oczach pstrokacizna. nie dosyc ze z tymi polkami jest misz masz i kolorami zielono - zolty, to jeszcze sciany kazą malowac na rozne kolory :( lokor jest cieoly, pistacjowy, wiec sciana powinna byc tlem. dalabym ten cappuccino, albo kawe z mlekiem. sciana musi byc jasniejsz, bo przytloczysz pokoj. mozesz do tego dobrac dodaki brazowe, ecru, pistacjowe i oliwkowe, ewentualnie lawendowe (ale dodatki, a nie sciane)

Gość simpli reddd
ewentualnie , żólty moglby byc, ale cieplejszy i delikatniejszy niz na zdjeciu, taki bardziej mleczny

Gość meblezielonobiale
simply red a czy cappuccino nie będzie zbyt smutny dla małego dziecka?

ja by dała szary i bardzo żywe, kolorowe dodatki w kolorach: żółty, zielony (inny odcień), czerwony, śliwkowy...ścianę z oknem balkonowym pomalowałabym w krajobraz, ewentualnie dałabym jakąś fajną fototapetę co do 'smutku' szarości - nie jest to kolor przytłaczający jeśli jest jasny i rozświetlają go dodatki, a jest dość szlachetny i nienachalny... dużo gorzej prezentują się pokoje niebieskie ale to moim zdaniem;)

Gość simpli reddd
to daj żółty. Jesli to dla malucha, ale nie fiolet. Tak mi sie wydaje :)

Gość allallla
ja bym dala ecru, albo szary i kolorowe dodatki. meble takie sobie, w stylu lat 90tych, bardziej uniwersalnie by bylo kupic klasyczne meble w jednym kolorze, albo w ogole zamienic zielony na bialy w tych.

Gość Podobnie
Mam w łazience wrzosowe ściany i do tego zielone dodatki - dokładnie takie jak te meble - super jest to połączenie - polecam, ale może żeby właśnie nie było zbyt cukierkowo to dwie ściany wrzosowe, a dwie cappucino albo cafe late.

Gość kolory tęczy
daj pastelowy np. kość słoniowa, pastelowy - blady piaskowy, to musi być raczej jasny pastel. Nie żadne fiolety i wrzosy, bo wtedy wyjdzie to jak glut na bzach. Sorry za zwrot, ale widziałam takie połączenia, zwłaszcza w pokoju dziecięcym w którym dojdzie masa kolorowych zabawek i wtedy z tym fioletem na ścianie pójdzie tylko pawia puścić. Do tak kolorowych mebli pasują jasne pastelowe ściany i wtedy możesz ożywić pokój dodatkami np. limonkowe poduszki, limonkowe zasłony, zielony zegar. Nigdy odwrotnie. Bo wyjdzie za duży chaos kolorystyczny w którym źle się będzie przebywało. Co innego jakbyś miała meble w kolorze drewna, sosna, buk etc. to wtedy możesz sobie zaszaleć z kolorem na ścianie.

Gość meblebialozielone
dziękuję za wszystkie sugestie, teraz łatwiej będzie mi podjąć decyzję:)