Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Angelina5506

Chce kupić bernardyna ale...

Polecane posty

Gość Zdzisiek od kuz
nie poczekaj do 5lat

Gość taka siaka i owaka
fatalny, kup lepiej amstafa

Gość jak podał IPN i żródła dobrze
poinformowane, barnardyny nadużywają rumy i często w stanie nietrzeźwości opowiadają bajki o pipulka i kutaskach.

kupujesz psa dla dziecka czy dla siebie? Taki pies nie nadaje sie do mieszkania, ale jest tez druga strona medalu - nie nadaje sie na samodzielne zycie na zewnatrz. Musi miec staly dostep do reszty domownikow, mozliwosc wejscia do domu, zabawy z Wami i poczucia ze jest czescia grupy. Wtedy nie powinno byc zadnych problemow, tym bardziej, ze pies od malego wychowuje sie z dzieckiem. Bernardyny sa lagodne i przyjazne :)

Czy masz warunki na tak duzego i wymagającego psa? Radze najpier poczytac o specyfice tej rasy no i znalezc jakies forum milosników bernardynów. Tam najlepiej dowiesz sie, czy nadajesz sie dla tego psa.

aaaa no i najwazniejsze - to ze pies ma do dyspozycji ogromny ogrod nie oznacza ze nie wymaga wybiegania i dlugich spacerow. Taki pies tez wymaga pracy i zabaw :)

Gość lubie ametysty
jak podał IPN i żródła dobrze poinformowane, barnardyny nadużywają rumy i często w stanie nietrzeźwości opowiadają bajki o pipulka i kutaskach. fajne muszę sobie zapisać

OcZywiscie ze dla siebie. Jak mozna kupić psa dla 3latka. Zastanawiam sie jeszcze nad cocker spaniel. Nie wiem którego wybrać. Chyba kupię dwa :p

Gość gg3g43g3g
a moze labradorek??:P

A wszystkie warunki spełniasego psa. Inaczej wyrosnie z niego nieokiełnznana bestia, której wszyscy sąsiedzi będą sie bać. Utrzymanie takie psa duzo kosztuje- wyzywienie sporo. Do kojca sie nie nadaje, musi mieć wybieg i ciepłą budę

to sa dwa zupelnie rozne od siebie psy o roznych charakterach. Kupujesz psa ze wzgledu na wyglad? Moze najpierw pomysl czego od psa oczekujesz i wtedy bedziesz wiedziala jakie rasy najlepiej do Ciebie pasuja :) rozumiem, ze nie masz duzego doswiadczenia z psami? A warunki itp.?

ja bym nie łączyła ot tak różnych ras bo mi sei ich wygląd podoba... Trzeba psy dobrac pod względem upodobań i charakterów. Najlepiej doradzić sie prawdziwego hodowcy

Amstaff to nie bestia. Jeżeli ktoś nie potrafi się zając trudnym w wychowaniu psem nie będzie potrafił wychować trudnego dziecka.

ale amstaff nie jest trudny w ulozeniu wbrew pozorom. Nie ma jakiejs szczegolnie wyostrzonej tendencji do dominacji jak np. rottweiler. Jedynie zla opinia i wyglad rasy tworza ten stereotyp. Amstaff jest po prostu dosc silny i jesli ktos kupuje takiego psa aby ''odstraszal'' i w takiej wierze go wychowuje to nic dziwnego ze taki pies sie spacza. To samo staloby sie z labradorem ktory mialby troszke wiecej miesni tu i tam.

Mam znajoma która ma w mieszkaniu bernardyna, 2 cocker Spaniel i dwa kundle:/ miejsca malo Ale Mimo wszystko swietnie sie dogaduja nie chodzi o wyglad, Ale to oczywiste ze nie kupie PSA ktory bedzie dla mnie brzydki

Gość Nic strasznego
Moja Mola była śliczna i dobra przyjaciel rodziny i kochająca dzieci ale żle reagowała na osoby pod wpływem alkoholu. Odeszła po 11 latach .

Gość bernardyn to przeciez kawał
psiska!:D moja siostra ma takiego olbrzyma -juz staruszek na zasłużonej emeryturze.Ale oni mają wielki dom ,stadnine ,wielki sad,obejście wielkie jak stadion...Inne psiska w liczbie sztuk 3 i koty w liczbie sztut 4 ,królik -wolno latający,dzik i 29 koni ... pies ma swój kąt na tarasie domu i tam praktycznie poleguje ale mysle ze jesli starczy ci cierpliwości to możesz ułożyć psa i wychowac dziecko na miłosnika zwierzat :D

to obejrzyj sobie teraz I AM SAM ( o uposledzonym gosciu ktory traci corke) pieeeekny wzruszajacy film i Bez mojej zgody o dziewczynce chorej na białaczke tezzzz piekny oba z nieziemskim przeslaniem

Gość Tessawalessa
Kup se Husky, bardzo spokojne psy, tylko w nocy wyją. albo Labradory, nie szczekają.

Gość awovuf78
Bernardyny mają tylko jedną wadę - CHOLERNIE się ślinią!

w ich przypadku jest to urocze. są barzo mądre i szybko pojmują. jak się nauczy nie rusz, to nie ruszy, nasza mogła mieć na legowisku mięso surowe a nie dotknęła. to samo z pilnowaniem