Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uhhuihujhnikhn

mój syn nie chce nic poza mlekiem... co robić???

Polecane posty

Gość uhhuihujhnikhn

ma 7 miesięcy i tylko mleko.. nic innego nie chce, nie otwiera buzi i tyle... co robic??

Gość mama sama w domu...
u nas było to samo tylko mleko i nic poza tym i tak do 18 miesięcy ale potem się mu zmieniło i nie je nic teraz nawet mleka nie chce. Ma teraz 2,5 roku.

Gość uhhuihujhnikhn
ale co z tym zrobić??

Gość Aśka38
a co na to pediatra? Mój syn nie chciał jeść dań niemowlęcych, kaszek. Wziął 2-3łyżki i koniec. Pediatra poradził blw tzn. podstawić pod nos i niech je sam. Sprawdziło się. Samodzielnie zje wszystko

Gość uhhuihujhnikhn
nie chodze ze zdrowym dzieckiem do pediatry

Gość Mój też ma 7 miesięcy i od
kilku dni mleko do ust nie weźmie. Najgorsze, że i z łyżeczki przestaje jeść. Je tak mało, że nie wiem czym on przybiera i skąd ma energii tyle... A jak z wagą u Twojego? Jesteście na mm?

Gość kikolec
moja corka tez nie chciala jesc nic innego poza mlekiem ale nakupywalam przeroznych dan w sloiczkach i w koncu trafilam na danie co jej posmakowalo- szpinak z ziemniakami i teraz corka je juz wszystko ale musze jej mieszac pol na pol z tym szpinakiem, kup z 10 roznych dań i moze trafisz na cos albo na poczatek dodaj troszke jakiegos smaka do butli z mlekiem, moze w koncu sie przekona

Gość uhhuihujhnikhn
mój jest na piersi, z butli nie pije

Gość uhhuihujhnikhn
a z waga to ma teraz około 9 kg, urodzeniowa 2500

Gość Mój też ma 7 miesięcy i od
To się ciesz kobieto. Mój wcześniak z 34, urodzeniowa 2380, a teraz 7100 raptem. i to podobno dobrze, ale lepiej by było więcej.

Gość u mnie ten sam problemaa
macie jakies sposoby?

Gość a ja.....
karmisz piersią czy mm? Jeśli piersią leć do lekarza, bo to mleko może mieć za mało składników odżywczych na ten wiek. Ktoś dał Ci już radę: BLW. Nie znam dziecka, które nie jest zainteresowane jedzeniem w ten sposób

Gość a po cholere do lekarza
po cholere do lekarza ja wysyłacie, lekarz ma dziecko nakarmic czy co? smiechu warte jak piersia to za mało składników, no faktycznie krowie mleko proszkowe lepsze...

Gość a ja.....
przecież mleko z piersi zaspokaja potrzeby na składniki mineralne do 6 miesiąca życia, później konieczne jest rozszerzanie diety. Jeśli dziecko je tylko i wyłącznie mleko z piersi, może mieć niedobór składników mineralnych, głównie żelaza. Zapasy żelaza z okresu ciąży wyczerpują się właśnie około 6 miesiąca życia. mm jest wzbogacone w żelazo, stąd mniejsze ryzyko. Autorka twierdzi, że dziecko jest zdrowe. Ok ale morfologię powinna zrobić skoro dziecko nie chce jeść warzyw czy mięska. Później może być płacz, że głęboka anemia. To jest moje zdanie, ale zrobi jak uważa.

może bawiąc się z nim próbuj uczyć go jeść, rób coś żeby Cię naśladował, rób jakieś fajnie wygladające jedzonko, kup łyżeczkę talerzyk jakiś fajny, zrób coś co bardzo smacznie pachnie i odłóż w czasie karmienie mlekiem, moze jak poczuje zapaszki i zglodnieje to sam zechce, myślę że wszystko da się zrobić tylko trzeb inwencji i chęci! powodzenia życzę!!