Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaiaiaia

PARALIŻ SENNY ?????????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość ;knlkbjkbjb
pestycyda mialam identycznie poza tym ze nie mialam wrazenia ze ktos jest w domu ale wydaje mi sie ze to byl sen a nie paraliz -w sensie ze budzilam sie wstawalam i okazalo sie ze znowu leze i znowu sie budzilam i wstawalam--swiadome wszystko mysle ze to sen

serio ja nikomu tego nie zycze,ja zazwyczaj mam faze ze ktos chodzi po domu,slysze otwierane szafki,to takie rzeczywiste okropnie,zdarzylo mi sie to juz wiele razy i wiem ze nigdy nie potrafie opanowac tego strachu

Gość ;knlkbjkbjb
A to wspolczuje:/ moje paralize byly luzackie i po jakims czasie bez wiekszego stresu

Gość Kasiaiaiaia
Kto dziś miał paraliż w nocy ? :)

Gość Kasiaiaiaia
heh to pewnie do późna siedziałaś na kafe skoro usnęłaś z laptopem ;)

Gość roszpunkaa
ooo dawno tego nie mialam w sumie to dobrze bo chujowe uczucie :O

Gość Kasiaiaiaia
paraliż miewam, ale świadomego snu nie :)

Gość prawidlowo to sie nazywa paral
iz przysenny.zwykle ta przypadlosc przytrafia sie osobom majacym problemy z kregoslupem,lub rdzeniem kregowym.na wikipedii mozna o tym poczytac.

Gość Kasiaiaiaia
Ja nie mam problemów z kręgosłupem nigdy nie miałam a paraliż wystepuje od paru lat u mnie to straszne uczucie :O

Gość prawidlowo to sie nazywa paral
ja nie mowie ze koniecznie musi wystepowac tylko u osob z chorym kregoslupem.mowie ze ZWYKLE wystepuje u osob z chorym kregoslupem.mozliwe ze chodzisz zgarbiona i to tez moze byc powodem.

Gość nocna zmorkaaa
KAZDY, powtarzam KAZDY czlowiek przechodzi przez paraliz senny. to nie zaden problem natury neurologicznej, tylko normalna obrona naszego organizmu przed ruchami w czasie snu - jezeli sni Ci sie, ze plywasz, to nie rzucasz sie po calym lozku, tylko spokojnie lezysz. oczywiscie to, ze Wam sie cos takiego notorycznie powtarza, choc nie powinno moze miec jakis wplyw z zewnatrz - np. narkolepsja, albo powtarzajace sie praktyki swiadomego snienia. :P ogolnie rzec biorac kazdy ma cos takiego, tylko, ze najczesciej nieswiadomie, bo to jest ta faza, kiedy czlowiek przysypia, traci swiadomosc i zaczyna snic - wiec ten paraliz musi nastapic, zebysmy rano nie obudzili sie na drugim koncu pokoju z podbitym okiem. :P czasem jest jednak tak, iz ludzie umyslnie przechodza przez faze paralizu sennego swiadomie, gdyz pozniej moga miec rowniez kontrole nad snem, co ponoc jest fantastycznym uczuciem, dla ktorego warto przecierpiec halucynacje, jakies czarne zmory, duszki i tego typu sprawy, ktore maja miejsce podczas paralizu. najwieksze prawdopodobienstwo uczestniczenia w takim zjawisku jest wtedy, kiedy kladziemy sie na plecach, calkowicie na wznak i zaczynamy starym zwyczajem przypatrywac sie na plamki przed oczami... a wlasciwie te wytworzone po ich zamknieciu. :P po pewnym czasie mozna czuc dretwienie stop, ktore przechodzi stopniowo po calym ciele, az w koncu miesnie sie wylaczaja, co jest naszym paralizem. :)

Gość Gdzie jest ????????????????
ja mama oczy otwarte moge nimi ruszac :)

Gość taka sobie jaaaaa*
bambino tepa szmato dzieci zazywja twoim zdaniem narkotyki??? 7, 8 letnie? Aleś ty tempa

Gość a mnie nawidzil chyba duch
wydaje mi sie ze to nie byl paraliz senny poniewaz mowicie ze wtedy czlowiek jakby nie przebudzil sie jeszcze a ja mialam tak ze obudzilam sie o 23:23 (wiem bo popatrzylam na telefon) i w tym momencie uslyszalam takie szuranie myslalam ze to moj tato wszedl do pokoju bo on tak szura czasem pantoflami ( pisze ze myslalam bo mam dwa pokoje pierwszygdzie jest kanapa do siedzenia itd i po schodkach sie schodzi i mam drugi gdzie spie nie widze kto mi wchodzi do pokoju ) i w tym momencie zobaczylam jakby czarna postac i tak wskoczyla na mnie do mnie no nie wiem jak to opisac i wtedy mnie wykrzywilo glowe do tyluu rece jaos tak przykurczylo tez do tylu i nie moglam sie ruszyc ( nic mnie nie dusilo jak w przypadku zmory-paralizu) zamknelam oczy zaczelam sie modlic do Maryi i nagle to wszystko puscilo myslalam ze trwalo to jakies 5 - 10 minut napewno ale zobaczylam na zegarek byla godzina 23:24 :] ze strachu balam sie wstac zadzwonilam po mame i juz z nia spalam heh jak myslicie czy to byl paraliz senny czy cos innego ?

Gość akashaaa777
Jeśli chcecie wiedzieć co to jest ten paraliż senny to polecam książki Roberta Monroe, możecie wierzyć lub nie, ale paraliż senny to wstep do oobe, a jeśli nie wiecie co to jest to znajdźcie w internecie. Nie jest to nic złego ani tak naprawdę strasznego, po prostu nieznanego, myślę, że zdarza się wielu osobom, choć mało osób o tym mówi i po prostu wypiera z myśli lub myśli, że to sen. To coś zupełnie więcej i innego niż świadome śnienie. Trzeba odrzucić strach. Nie musicie mi wierzyć.

Gość O matko ......
Paraliż senny to normalna rzecz wiele dzieci i dorosłych tam ma... Norma :O Nie trzeba zażywać narkotyków :) Ludzie gdzie wy żyjecie:)

Ja mam go często, zwłaszcza odkąd bawie się w LD, nie ma się czego bać.

Gość ^Tancerka^
Anke jak to robisz opisz :)

Gość ^Tancerka^
poprosimy po polsku :O

Bambino to wytlumacz moj przypadek co mozg mi sie szybciej obudzil a cialo nie? to czemu wzielam telefon do reki zobaczylam ktora jest godzina odlozylam i wtedy to sie stalo ? cialo tez mialam wybudzone no wytlumacz to?

Gość akashaaa777
To nie jest wcale mało istotne, ale co ty możesz o tym wiedzieć bambino, skoro nigdy tego nie doświadczyłeś. I tak na marginesie, to nie jest sen :)

bambino to mi sie nie snilo ja sie normalnie obudzilam do tego po tym wszystkim znowu wzielam telefon i byla 23 :24 a jak bralam na poczatku widzialam godzine 23:23 czyli dziwne ze gdybym snila i bym zgadla w snie godzine ktora naprawde byla a po tym paralizu wzielam telefon do reki zeby zadzwonic do mamy wiec to napewno nie byl sen

bambino moze nawiedzil mnie jakis duch? codziennie jak ide spac czy jestem sama w pokoju to wydaje mi sie ze ktos mnie obserwuje troche interesuje sie rzeczami paranormalnymi wiec moze przyciagnelam cos do siebie

Gość akashaaa777
Tak to niby czego doświadczyłeś?? Jesteś zafiksowany na jakiegoś hat mana, to sobie bądź zafiksowany :)

nie moge nic znalezc o tym hat manie a zaciekawilo mnie to

Gość akashaaa777
LOL nie jestem nastolatką, schlebiasz mi. Jestem po prostu ciekawa twoich doświadczeń, może się nimi podzielisz zamiast chować się za relacjami innych z internetu, skoro "doświadczyłeś i to nie tylko tego"...