Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawawaq

pierogi farsz pomocy

Polecane posty

Gość kawawaq

jak robicie farsz do pierogow z kapusta i pieczarkami?

Gość kawawaq
spadaj stad

Gość krooopelkaaaaaa
Ja robie troche inaczej. 1.Gotuje kapustę, odlewam 2 wody. Gdy juz kapusta będzie miękka i schłodzoną kroje ja drobno. Wcześniej namoczone grzyby(lesne), gotuje i również kroje.Wtedy czuć co sie je widać kapustę i grzyby . Podsmażam na maśle cebule na złoty kolor. MIeszam kapuste wszytskie składniki. Doprawiam pieprzem, solą jak kto woli wegettą. Podsmażam na maśle całość -Koniec

Gość kawawaq
a co z pieczarkami? nie chce mielic kapusty i grzybow, normalnie ja podgotuje potem przesmaze pokroje i wymieszam z pieczarkami.

Gość dziekuje chociaz bys powiedzia
la dziewczynom:o zadalas pytanie laski ci napisaly a ty ze czegos nie chcesz pozniej nie dziwne ze ludzie olewaja takie tematy:o

Gość kawawaq
masz okres czy co? ile jadu w Tobie, matko, idz lepiej umyj okna i sie wyzyj :P

Gość dziekuje chociaz bys powiedzia
la a ty sie naucz kultury bo skoro zadalas pytanie a ktos ci odpowiedzial to napisz chociaz zwykle DZIEKUJE

Gość taka jedna po 40 ;)
dokładnie:) a poza tym - najpierw chcesz gotowac i smażyć grzyby a później je kroic? hm...

Gość asicaaaaaajkjfgdffgg
ło matko... ja tez miele i co ?? i są zawsze bardzo pyszne, ale przepisu nie zdradzę :P

Gość mam inny patent
najpierw szatkuję drobno kapustę i gotuję poszatkowaną w wodzie ze szklanką mleka (patent mojej babci - dzięki mleku kapusta nie jest taka mamałygowata) grzyby gotuję miękką kapustę wyjmuję z wody, studzę i wyduszam - NIE MIELĘ masło, cebulka na patelnię, do tego wyduszona kapusta, zmielone grzyby, koniecznie listek laurowy i dużo pieprzu. To sie chwilkę dusi - tylko trzeba mieszać. Zostawiam w garze aż ostygnie i przejdzie wszystko swoimi smakami i zapachami. I farsz gotowy. Nie lubie pierogów z mielonej kapusty bo są dla mnie za bardzo maziowate.