Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucyna555

Abonament rtv

Polecane posty

Gość lucyna555

Dostałam wczoraj upomnienie listem poleconym za nie zaplacony abonment rtv od 1.2006 do 11.2011 w kwocie ponad 1600 zł z odsetkami, upominaja sie za 5 lat do tyłu i teraz sama nie wiem co mam z tym zrobić. Pewnie sie skoncy na zapłacie ale chciałam sie dowiedziec czy ktos też dostał i co z tym zrobił??

Gość Don Oskaro
musisz zarobić w agencji na oplate abonamentu

Gość Yachu Chrystman
Oni chcą ludzi wpisywać do Krajowego Rejestru Długów. Odpisz im że nie masz TV.

Gość lucyna555
A myslisz że oni w to uwierzą i mi ten dług anulują, bo ja w to watpie:(

Gość lucyna555
Niestety tak ..... bo nie wyrejestrowałam :(

Gość Yachu Chrystman
a skądże poproś o rozłożenie na raty

Gość lucyna555
I tak mnie to osłabia :( ale jak rozłożą mi na raty to nie będę mogła wyrejestrować tv dopiero jak zapłace :(

Gość lucyna555
Szukałam ale zdania sa podzielone oni uważają że mogą a prawnicy nie :( dlatego szukam może ktos miał taki problem i mi cos doradzi albo podpowie jak napisac pisemko :)

Gość orffeo
Twoja kase pójdzie na gaże dla Nergala albo inngo przygłupa. Jak się z tym czujesz? :classic_cool:

Gość taka aa sobie 45
lucyna555 Ile Ty masz lat,że tak głupia jesteś?:-) Jeżeli coś sie rejestruje i powinno się opłacać,to tylko głupek tego nie robi.

Gość lucyna555
Ja nie prosiłam o krytyke ..... każdemu sie może zdażyć że cos zawali mnie sie to przytrafiło teraz ..... mam nadzieję że ci humor poprawiłam z rana Pani Idealna

Gość taka aa sobie 45
lucyna555-_niestety,ale Ty zasługujesz tylko na krytykę i puknięcie Ciebie w głupi łep. Owszem,kazdy ma parwo coś przeoczyć,nie zapąłcic,zawalic etc,ale Ty celowo i do tego bezmyślnie nie opłacałaś czegos,co powinnas opłacic przez 5 lat.

Gość lucyna555
Nie będę z Tobą wchodzic w dyskusje bo nie po to tu pisałam.

Gość alala1984
niestety Lucyno, ale 5 lat - jak najbardziej taki termin obowiązuje. I prawdą jest również to, że można trafic na listę KRD. Najgorsze co możesz teraz zrobić to... nic nie robić. Ja widzę dwa wyjścia. Pierwsze: sprawdzasz, czy aby w ciągu tych 5 lat nie załapałaś się do grona tych osób, które z opłat były zwolnione, listę taką znajdziesz tu, na dole strony w szarej ramce: http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/abonament-rtv-2012-kolejna-podwyzka.html Zwykle można się załapać, jeśli jeden z małżonków stracił pracę i był na zasiłku, jeśli mieszka się z osobą starszą- ale tylko pod warunkiem, że telewizor był na nią zarejestrowany etc. Być może nie łapiesz się do żadnej z tych grup, ale i tak warto sprawdzić, wówczas po przedstawieniu odpowiednich dokumentów mogłabys się starać o umorzenie chociaż częsci długu. Drugie wyjście: pewnie bardziej prawdopodobne w Twojej sytuacji - spłacić cały dług. Wówczas najlepiej wystąpić o podział długu na raty, bo jednak 1 600zeta to sporo i pewnie nie dysponujesz taką wolną sumką. W sumie jest jeszcze jeden sposób, ale nie znam nikogo, kto by go wykorzystał, więc nie wiem jak to wygląda w praktyce: składasz pismo, że od 5 lat nie miałaś tv i dlatego przestałaś płacić. Prosisz o kontrolę, na ten czas chowasz tv lub całkiem go wynosisz z domu. Cóż, można tego spróbować ;) Na pewno nie możesz tego pisma zignorować. pozdrawiam i życzę powodzenia!

Gość zdechłem ze śmiechu
ale rada "składasz pismo, że od 5 lat nie miałaś tv i dlatego przestałaś płacić. Prosisz o kontrolę, na ten czas chowasz tv lub całkiem go wynosisz z domu" No śmiech na sali, jakimi ludzie są idiotami.

Gość haha to spytają czy masz
samochód a jeśli tak to radio też tam jest :) Nie da rady uciec od tego bo wpiszą cię do rejestru dłużników i jesteś ugotowana na kredyty i takie tam..

Gość śmigła
pani na poczcie 5 lat temu podpowiedziała mi że jeśli nie chcę płacić to mogę wyrejestrować odbiornik. tak też zrobiłam. w razie kontroli tv mam od wczoraj. nikt mi tego nie udowodni.