Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezzębna zostane

mam dziurę w jedynce a wizyta prywatna 100 zł :( NIE MAM TYLE !

Polecane posty

Gość bezzębna zostane

Mam ubytek na jedynce boli jak niewiem, na kasę chorych dopiero po nowym roku przyjmuje a prywatnie stówa, pobeczałam się bo nie mam pieniędzy i co ja teraz zrobię, całe świeta z bólem :(

Gość glupot nie gadaj
muszą Cię przyjąć jeśli zgłosisz się z bólem na kasę

Gość too sie wypowiemm
na kase chorych jest tak, że z bólem mają przyjąć bez czekania! musisz wyraźnie powiedzieć, że masz niesamowity ból tego zęba, najlepiej wybrać się do rejestracji osobiście,

Gość bezzębna zostane
spierdalaj! normalnie płaczę, co za pieprzony kraj żeby nawet na zęby musieć płacić, kurwa!

Gość bezzębna zostane
dzwoniłam do baby, powiedziała, że absolutnie nie mają terminów

Gość mmmmmmmi
Idź do dentysty, muszą Cie przyjąć jak boli.

Gość too sie wypowiemm
Ty swoje a my swoje sytuacja inaczej wygląda jakbyś sie zjawiła w przychodni osobiście z bólem

Gość glupot nie gadaj
że bez czekania to nieprawda , muszą przyjąć w tym samym dniu , taki jest przepis, ja czasem pacjentów z bólem trzymam półtorej godziny w poczekalni , za karę za niemycie zębów

Gość vfgfhfghgjgjhk
100 zl? kochana 100 zl to za malą dziurke, a jak cie boli to juz chyba leczenia kanalowe wiec jakies 300 zl

Gość *liliann
Teoretycznie z bólem powinni przyjmować bez kolejki. Chociaż prędzej tak robią prywatnie...

Gość flitłut mak king krimson
a ja mam pytanie jak jest dziura a boli tylko podczas jedzenia słodyczy to trzeba kanałowe czy plomba wystraczy?

Gość glupot nie gadaj
wypełnienie wystarczy , wskazaniem do leczenia endo są silne bóle w nocy lub ból na nagryzanie (najogólniej rzecz ujmując )

Gość bezzębna zostane the real
ktos nicka mi zaczernił tak tylko, że u mnie w przychodni do końca roku NIE BĘDZIE DENTYSTÓW a dzwoniłam do prywatnego gabinetu i tam teraz na kasę chorych nie przyjmą....

Gość *liliann
Dentysta Ci powie. Najlepiej, żeby oczyścił ubytek i włożył nową plombę. Ale lekarze lubią naciągać i chętnie walną kanałowe za min. 250zł.

Gość vfgfhfghgjgjhk
a ja myslalam ze jak boli to juz kanalowe.... no coz, nie jestem dentystką ;)

Gość glupot nie gadaj
ty lilian odczep się od lekarzy

Gość *liliann
@ bezzębna zostane the real To pozostaje prywatnie i płacić :(

no to kurwa jego mać ja miałam dwójkę robioną kanałowo a wcale mnie nie bolała tylko zwykła plama była na zębie! ja pierdolę niepotrzebnie kanałówke miałam robioną. Teraz mam właśnie dziurę ale boli tylko przy słodyczach a poza tym jest ok. i jeszcze jedno pytanie: na tej kanałowej dwójce u nasady tam gdzie był kanał jest plamka czy to przebarwienie czy dalej się coś dzieje? jak myślicie?

A nie masz w okolicy szpitala, gdzie przyjmuje dentysta? Nie musisz iść do swojej przychodni, wystarczy gdziekolwiek, jak będziesz mówić, że Cię boli, to muszą Cię przyjąć i koniec.

Gość *liliann
@ glupot nie gadaj Do niektórych trzeba się przyczepić. Nie mówię, że każdy jest zły, ale ja trafiłam na ch...

Gość glupot nie gadaj
do king krimson , czasem nie boli tylko jest martwica , za długo by gadać ...

Gość glupot nie gadaj
jest obowiązek przyjęcia pacjenta z bólem na nfz w dniu zgłoszenia , jak nie będą cie chcieli przyjąć to powiedz że złożysz skargę do funduszu , nawet jak jest na wolnym to może być tak że wolne nie jest do funduszu zgłoszone ( a być musi )

Gość *liliann
@ glupot nie gadaj Dobrze wiedzieć, że można tak pogrozić :) Tylko potem strach czy czegoś nie zrobi na złość...

Gość veressa
jesli mieszkasz w duzym miescie , gdzie jest akademia stomatologiczna, to jest tak że w jakiejs przychodni przyjmuja studenci. oni tam sie uczą pod okiem doktorów dentystów, i robią ludzią zęby , owiele taniej, za ok 35 zł plomba. wiem że na pewno w poznaniu przyjmują w akademi stomatologicznej w poznaniu na ul. przybyszewskiego bodajrze, a w warszawie na ul. miodowej

Gość veressa
ja sie tam lecze i mam wszystkie ząbki zdrowe, zaleczone. na bierząco . zero pruchnicy.

kurwa mam nadzieję, że tego nie trzeba będzie kanałowo bo ja się skończę.... nie boli mnie w nocy ani nic tylko właśnie kłuje jak słodycze jem.... a co myślicie o tej dwójce? przebarwienia się robią czy ki chooj? sorry że pytam ale jeśli chodzi o zęby to jestem przewrażliwiona....

Gość helolheloll
Ta wspomnienia... U mnie najpier był ból, potem ból nie do zniesienia, a potem ropa się nazbierała i pół twarzy mi spuchło i wyglądałam jak quasimodo wypisz wymaluj. Z zepsutymi jedynkami nie ma żartów.

Gość veressa
jak na słodkie to pruchnica, może byc głęboka. a jak głęboka pruchnica jest to może grozić kanałowe leczenie.

Gość veressa
by nie miec problemów z zębami trzeba je myc najwazniejsze to przed snem dokładnie. i czyścić nitką dentystyczną , by nie zostawało jedzenie miedzy zębami. bo wtedy zęby na stykach sie psuja i to zazwyczaj obydwa koło siebie

ale mnie od niedawna boli kurwa jego mać! powiedzcie, że jest nadziej by kanałowego uniknąc! jak go "pukam" pazurem to nie boli ani nic, naprawdę się boję! własnie ja zaniedbałam nić dentytyczną i na styku mam ubytek kurwa!