Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gochhaa

Ile wzrostu może mieć 19miesięczne dziecko?

Polecane posty

Gość gochhaa

Trzeba coś do ubrania kupić ale zastanawiam się na jaki wzrost ,co do wieku nie mam wątpliwości jest to 19miesięcy jaki rozmiar wybrać?

Gość ulllla
86 lub 92 moje w tym wieku miało 81 cm

Gość w sklepach typu
Reserved czy 5,10,15 masz na metce oprócz wzrostu podany wiek. Tak orientacyjnie. Np. 104 cm to tak 1-2 lata.

Gość reodk
92-98 to na 1-2 lata

najlepiej się zapytaj. Mój ma rok i już nosi 92-98. Jest jednym z wyższych dzieci w "towarzystwie", ale kilkoro to podobne giganty

Gość MatkaPolkax
Lepiej kupić coś większego:)

Gość anita1978
moja w tym wieku ma teraz 83 cm. a co dziecko to jest inne. teraz może mieć 86 a w miesiąc może wystrzelić do 92cm. A jak kupuj to już minimum na 2 latka koło 92cm , a jak dziecko należy do tych niższych to kup mniejsze .Najlepiej jak się spytasz mamy,wtedy to ona może poradzi ci co chciała by kupić

Gość gdzie ty wyczytałaś że rozmiar
104 to na 1-2 lata?:D:D:D no nie mogę:D rozmiar 80 to jest na dziecko 1 rok 86 - 1,5 roku 92 - 2 lata 98 - 3 lata gdzie 104 na 1-2 lata?:D:D:D no nie mogę:D

Gość mamusieńka..
córa 16 miesięcy i nosi 80 a jest najwyższa ze znanych nam rówieśników

Synuś 18 miesięcy ubranka 92-96 duży jak na swój wiek wygląd jak dwu latek wg pediatry.

tak jak pisała ulllla ubrania na 86 lub 92 w sklepach typu NIE RADŹ W TEN SPOSÓB,BO JA MOJEMU KUPUJE NA 3-4 LATKI A MA TYLKO 2 LATA,wszystko zależy od wzrostu a nie wieku,nie kazde dziecko urodzilo się mając xxx jedne w wieku 2 lat ma 86 cm a inne moze miec ponad 90 cm mój na bilansie 2latka miał 93cm w 5-10-15 czesto sa zawyzone rozmiary,kiedys kupilam synowi czapke rozm 92-104 a pasowala akurat mu gdy mial 3 miesiące :D to samo z spodniami i jedną bluzką NAJLEPIEJ KIEROWAC SIE WZROKOWO :D

Gość saleminka i Twój dzieciak
rośnie książkowo, bo 2-latek w/g rozmiarówek producentów ubrań dziecięcych powinien mieć 92 cm

najlepiej zaptać się matki jak rozmiar kupić bo np moja córa w tym wieku nosiła 74 a syn ma 13 miesięcy i już nosi 86 a to 104 na 1-2 lata to jakiś żart chyba :D moja ma 5 lat i nosi właśnie 104-110 a już dogoniła wzrostem rówieśników

Gość dobrze mowia
najlepiej zapytaj bo dzieci sa rozne. moj ma 10 mies a wzrostu 80 wiec spore ubrania nosi, mnie sie pytali od razu jaki rozmiar i radze to samo zrobic

Gość a ja.....
mój w wieku 1,5 roku nosił 104

Gość DO a ja...
nosić to sobie mógł pytanie ile miał wzrostu? bo na pewno nie 104 cm nigdy w to nie uwierzę

Gość Moja córka ma 1,5 roku
i nosi 86, ale zaczynam zakładac 92 :)

Gość a ja.....
DO a ja... nie wiem, ile miał wtedy dokładnie wzrostu, w każdym razie w 98 już nie wchodził. Na bilansie dwulatka w książeczce ma wpisane 108cm. Teraz ma prawie 4l. i 116cm

Gość liiiiiiina28
moja corka ma wlasnie skonczony roczek i nosi rozmiar na 92 cm:) kiedy miala 8 miesięcy to mierzyła 84 cm, ma zapisane w książeczce,

Ubranka na 104 cm kupuję mojej chrześnicy, która ma prawie trzy lata i wcale nie jest mała jak na swój wiek :) i czasem zdarzy sie, że niektóre na 104 są za duże bo firmy mają różne rozmiarówki :) Na dwa lata kupiłabym na 98 cm :)

Gość liiiiiiina28
92 - 2 lata 98 - 3 lata to by się zgadzało, ostatnio kupiłam bluzeczka 2-3 latka , była doslownie ciutenke za duza, ale tego praktycznie nie było widac, podtoczyłam troszkę rękawki i miala dobrze zasłonięte plecy