Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile butelek i do czego

ile butelek i do czego

Polecane posty

Koncze kompletowac wyprawke i mam dylemat butelkowy. Dostalam butelki Aventu, ale laktator mam innej firmy i Aventowe butelki do niego nie pasuja. Do laktatora mam dolaczona jedna butelke. Czy bedzie mi potrzebne wiecej? (planuje karmic piersia, butelka z odciagnietym mlekiem sporadycznie jak wyjde). Czy oprocz oprocz karmienia mlekiem do czego sie przydaja butelki? Ile ich powinnam miec na start?

przy karmieniu piersią miałam tylko jedną właśnie do laktatora. Przecież nawet jak odciągniesz do jednej, możesz przelać do drugiej.

Gość hvmjolka
Karmiłam piersią i nie miałam ani jednej butelki ani laktatora. w razie potrzeby dziecko dostało łyczek wody z łyżeczki jak skończył 4 miesiące to pił już z kubeczka z ustnikiem nigdy nie dałam dziecku smoczka i nie kupiłam butelki, po co ??? najlepszym laktatorem jest samo dziecko :)

mój nie chcial piersi,więc miałam do mleka 4 butelki z Tommee Tippee(wszystko miałam z tej samej marki do karmienia) laktator z małą butelką i pojemnikami na mleko.I potem dokupiłam sobie jeszcze jedną mała do soku/wody. Próbuję niekapka od dłuzszego czasuy ale syn zamiast pić,gryzie go,na butelki się obecnie wypiął i woli jeść łyżeczką,znaczy ja go karmię;) Jeśli uda ci się karmienie piersią(co mnie niestety nie wyszło..) to wystarczy spokojnie 1 butelka dołączona do odciągacza;)

Gość ketreleczka
polecam latator reczny z aventu

Dzieki za odpowiedzi. Wlasnie mialam kupic laktator Aventu, ale w koncu za duzo czytalam ;) i kupilam TT. Mam nadzieje, ze tez sie sprawdzi.

Ja miałam laktator TT ma dużą nasadką, super jest. Karmiłam małego piersia butelki miałam 2 avent i jedną przy laktatorze TT, używałam tylko w momencie odstawienia dziecka na 3 doby od piersi (miał żółtaczkę patologiczną) potem wróciliśmy do piersi a butelki poszły w ruch dopiero w 5 miesiącu kiedy pił już wodę chętnie i pierwsze herbatki.

ja też polecam laktator z TT.Super ściągał mleko,próbowałam też elektrycznego,jak dla mnie porażka,na moim biuście się nie sprawdził :P

O, czyli nie oddawac tych nie pasujacych butelek, bo moga sie przydac do herbatek :) Fajnie

Oczywiście,może też będzie potrzeba dopajania dziecka MM, czy przejdziesz wcześniej na M to butelki się przydadzą.