Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia .

co zrobić by włosy szybciej rosły ?

Polecane posty

Gość Klaudia .

A więc co zrobić by włosy szybciej rosły ? Słyszałam o maseczkach z olejkiem rycynowym , żółtkiem , naftą kosmetyczną i sokiem z cytryny , czy to pomaga jeśli tak to napiszcie mi DKŁADNIE jak stosować tą maseczkę , na suche , czy mokre włosy , na ile min/h , wcierać we włosy czy w końcówki ? , A i czy dobra jest odżywka wax ? Co o niej sadzicie ? A wam co pomogło by włosy były długie i nie zniszczone ? : )

Mnie wax nie pomogło. Słyszałam o jedzeniu dużej ilości żelek (serio, ze względu na żelatynę) i codziennym czesaniu się kwadratową szczotką (tak szczotkować długo, masaż dla skóry). Osobiście tego nie sprawdzałam, bo nie przepadam za żelkami :P Mnie na w włosy, jak i na paznokcie, pomaga skrzyp i pokrzywa(od wielu lat biorę HUMAVIT). To jednak terapia dla cierpliwych, bo efekty widac po długim czasie, a i działa tylko doraźnie. Nie nalezy kłaść się z mokrymi włosami (bo się wtedy łamią) i na noc splatać je w luźnego warkocza. No, i oczywiście odstawić prostownice tudzież lokówkę.

Gość ja bym tego nie zrobila
Dla mnie maska wax (do włosów zniszczonych) jest rewelacyjna na rozdwajające się końcówki. Stosuję 2 razy w tygodniu i włosy mam bajeczne. Włosy szybciej będą rosły, jak podczas mycia będziesz masowała skórę głowy. Mi pomógł też szampon dermena, a teraz przerzuciłam się na radical + mgiełka i efekt ten sam, a kilka zł w kieszeni zostaje.