Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdaxxxx86

za wysoki andrestendion

Polecane posty

witam, mam problem z andrestendionem, moze znajdzie sie tutaj ktios kto ma jakies pojecie skad taki dziwny wynik. otoz dwukrotnie robilam badanie andrestendionu, za pierwszym razem wynik 6,6 przy normie 3,3, przy czym tutaj posiedzialam w poczekalni tylko 15 min, za drugim razem wynik 4,2 przy normie 2,8 (inne laboratorium) przy czym tutaj juz przez rowniutko pol godziny lezalam i przysypialam na kozetce w lab, wiec wynik wiarygodny. POzostale androgeny w idealnej normie, a testosteron wolny nawet za niski. ginekolog stwierdzila ze PCO nie mam, jajniki sa ok, miesiaczki idealnie regularne, progesteron troche niski bo 5, ale w normie. od nerek tez raczej nei powinien byc ten andrestendion podwyzszony, bo 17 Oh Progesteron w normie, a DHEAS 280 przy normie do 320 (czyli dosc wysoki ale chyba w normie. Dodam ze mam wyrazne objawy hiperandrogenizacji, hirsutyzm, szerokie ramiona, dosc meskie rysy twarzy. Pani ginekolog nie wyjasnila skad takie dziwne wyniki, dala mi tylko yasminelle. moze ktoras z was wie jaka moze byc przyczyna tego andresgtendionu?