Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alone Winter

co się stało z zarobkami?

Polecane posty

Gość Alone Winter

Piszę ze stolycy, czy jest praca na chociaż umowę zlecenie 40 godzin tygodniowo, inna niż za 5-6 złoty za godzinę? Skąd macie na życie. Mam wyższe a nie mogę znaleźć pracy za więcej niż 1200 złotych miesięcznie (cały etat + soboty w tej kwocie się mieści, umowa-zlecenie), czy tak się pogorszyło (mieszkam tu od roku, dopiero zwolniłem się z poprzedniej pracy) czy tak zawsze było w Wawie? Czy tak spadły zarobki czy to chwilowe, czy ja źle trafiam bo nie wiem?

Gość ptasiek nastroszony
a czy jestes wiecej wytworzyc pracujac niz rownowartosc 2200 zl 1200 pensja i ubezpieczenie. zastanow sie

Gość gvuhbhb
w polsce ludzie nie umierają ze starości :>

Gość a jakiej pracy szukasz?
Jakie masz wykształcenie? Nigdy nie pracowałam na godziny więc nie potrafię tak przeliczać. Wydaje mi się, że pracując w zawodzie po studiach zarabia się więcej niż 1200 zł..

Gość Alone Winter
w tej chwili już jakiejkolwiek. Albo chcą pracy 6 dni w tygodniu i płacą 1400-1600 albo płacą 1100-1200, szukam na stacji benzynowej (pasuje mi system pracy na stacjach), w sklepie, wszędzie, nie mogę nigdzie znaleźć, nie przechodzę rekrutacji, pomimo że zapraszają mnie na rozmowy. Nie ma sytuacji że wysyłam setki CV i nikt nie oddzwania, dzwonią, zapraszają, ale nie zatrudniają.

Gość Alone Winter
w moim zawodzie nie ma pracy *humanistyczne studia*

Gość Alone Winter
Czyli to że zarobki tak spadły do poziomu 1200-1600 w Warszawie, dla osoby zaraz po studiach to nie prawda? Bo chcę rozeznać się w sytuacji, co źle robię... Może źle szukam (gumtree, tablica, praca.pl, pracuj.pl, oferta.pl i wiele innych), może powinienem zajrzeć gdzieś indziej.

Gość dlatego sprzatam
i zarabiam 4000-4500 miesiecznie na czysto za taka pensje mozna jakos przezyc

Gość Alone Winter
dla mężczyzn nie ma sprzątania za taką sumę, kobiety, studenci (do 26 r.ż) oraz emeryci to są osoby poszukiwane i one zarabiają, reszta z tego co widzę nie ma szans na pracę. Nie boję się sprzątania, a nawet preferuję, tylko za sprzątanie chcą dać 1000/etat.

Gość dyr.
To ile można wyciągnąć w Warszawie? Powiedzmy ukończone studia i obsługa komputera, jako jedyne wymagania.

Gość Alone Winter
haha, gdybym miał takie kwalifikacje jak Ty piszesz, (bo ja mam zaawansowaną obsługę komputera) to bym już wogóle nie miał żadnych szans. Mam też średnio-zaawansowany angielski a nie mogę znaleźć pracy, normalnej pracy za normalną kasę

Gość lalalaa bababa
Kiedys pracowalam w agencji reklamowej. Grafik. Co miesiac zarabialam 2600 na reke. Z tym, ze wiecej niz polowa z tej kasy to bylo na czarno :(

Gość dyr.
Szkoda, że nikt nie podejmuje tematu. Rozumiem, że teraz pracujesz na umowy i szukasz czegoś lepszego. Jaka potrzebna jest pensja, by utrzymać poprzedni standard życia?

Gość Alone Winter
Poszukujemy młodych osób chętnych do pracy na stanowisku sprzedawca. Nasza firma zajmuje się sprzedażą akcesoriów do telefonów i komputerów. Szukamy: - młodych osób, lubiących bezpośredni kontakt z klientem, - mile widziane osoby interesujące się nowymi technologiami, - znajomość języka obcego będzie dodatkowym atutem. Oferujemy: - pensja 1300 netto przez pierwsze trzy miesiące (okres próbny), - po trzech miesiącach 1600 zł netto, - umowa zlecenie, - pracę w młodym i zgranym zespole. Do obowiązków osoby zatrudnionej będzie należało m.in.: - obsługa klientów w naszym biurze handlowym, - odbieranie telefonów, przyjmowanie zamówień telefonicznych, - obsługa zamówień ze sklepu internetowego - praca w systemie zmianowym 8-16, 10-18 oraz co druga sobota 10-14. CV ze zdjęciem (bez listu motywacyjnego) proszę przesyłać na maila koniecznie z klauzulą o ochronie danych osobowych (cv bez niej będą automatycznie odrzucane). --------------- Przekleiłem ogłoszenie i teraz sami powiedzcie Warszawiacy, to dobra oferta czy średnia (bo widziałem znacznie gorsza), dzisiaj to najlepsza jaką widziałem (na jaką mam szansę z brakiem doświadczenia!) Co sądzicie o tej ofercie pracy? Tak szczerze?

Gość dyr.
Grafik, to już ktoś. Pisząc o obsłudze komputera miałem na myśli edytory tekstu i arkusze kalkulacyjne. Praca polegająca na wklepywaniu danych i pisaniu pism handlowych

Gość lalalaa bababa
Obecnie szukam zlecen i normalnej pracy - podobna kasa na cala umowe, jednak to nei takie proste.... Z poprzednieij pracy odeszlam, bo przestali placic nawet te umowna kase....

Gość dyr.
minerwa: kim jest Twój znajomy? Jakimś specjalistą? W jakiej branży?

Gość Alone Winter
no ale mi chodziło o zarobki osób bez doświadczenia lub z niewielkim, informatycy zarabiają, ale mi chodzi o takie zwykłe prace jak sklep, stacja benzynowa, itp

Gość lalalaa bababa
aaaaa rozumiem. Nie rozumiem tylko jak dyr tu napisal, ze grafik to "ktos"... inni "ktosie" tez sa wazni... i co z tego, ze jestem KTOSIEM. I tak nie mam pracy.... :/ i musialam wrocic do rodzicow bo nie stac mnie bylo na wynajmowanie mieszkania w pojedynke...

Gość nbvcxzq
a po co wam lepsze zarobki przecież wszyscy młodzi byli zadowoleni,z tego co sie dzieje k iedyś ludze wychodzili na ulice jak pare groszy cukier podrożał,a teraz młodzi potrafią tylko krzyczeć "sadzić ,palić ,zalegalizować"