Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mloda1993

Temat maturalny

Polecane posty

Cześc, jestem w klasie maturalnej, więc piszę prace. Moj temat brzmi "OBRAZ DOBRA I ZŁA W LITERATURZE FANTASY. OMOW NA WYBRANYCH TEKSTACH LITERACKICH". Tak wiec wybralam ksiazki do tej pracy (4 gdyz ogranicza mnie limit czasowy), a sa to: 1. Trudi Canavan "Wielki Mistrz" (ostatnia czesc trylogii Czarnego Maga) 2. JRR Tolkien "Władca Pierścieni cz1" 3.Christopher Paolini "Eragon" 4.Margit Sandemo JEDNA Z CZESCI SAGI O CZARNOKSIĘŻNIKU [ co do tej ksiazki nie jestem jeszcze pewna (licze, na wasza pomoc w wyborze 4 lektury)] Moja prośba do was brzmi: CZY MOGLIBYŚCIE MI DORADZIC JAKIEŚ OPRACOWANIA, PRZEWODNIKI itp PO KSIAŻKACH FANTASY. Bede wdzieczna. DZIĘKI:)

Ja Ci mogę doradzić. Przeczytaj te książki. Nie wiem, jak mógłby wyglądać "przewodnik po książkach fantasy", zwłaszcza że książka to nie region turystyczny. Ale książki fantasy są TAK schematyczne, że nie znaleźć w dowolnej przykładów dobra i zła to jak nie umieć trafić palcem do własnej... twarzy. Zapewniam Cię, że jesteś w stanie sama to wykminić bez uciekania się do "przewodników".

Nie wiem czy rozumiesz o co chodzi. Nie potrzebuje pomocy w znalezieniu dobra i zła w książce, a tak poza tym to książki już przeczytałam. Nie wiem czy pisałaś prace maturalną, ale jeżeli nie to mogę Ci powiedziec, że do takiej pracy potrzebuje LITERATURY PRZEDMIOTU czyli opracowan, przewodników właśnie itp. Więc nie czepiaj się i nie wymądrzaj. Dzieki za spełnienie powyższej prośby i nieudolną próbę pomocy.