Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ladstdu

Potrzebuję pomocy Świadka Jehowy! Ślub i zaręczyny

Polecane posty

Gość Ladstdu
:)))) - dzięki, podbudowałaś mnie trochę na duchu :)

Gość Skoro B.N.
moi rodzice to niepraktykujący katolicy, za to teściowie fanatycy moje małżeństwo już nie istnieje

w sumie jesteś młoda nie wiem , co powiedzieć...zależy jak ważne są dla ciebie twoje zasady wiary, rodzina, co oni na taki wybór może będziesz szczęśliwa? sa to ludzie dobrzy z zasadami, uczciwi, nie piją ale piora im mózgi i może przez to tworza silne gminy

Gość Ladstdu
skoro b.n. - bardzo mi przykro ... moi rodzice bardzo go lubią mimo wiary, myślę że nie mieliby nic przeciwko wspólnemu życiu choć na pewno byłoby im żal że ojciec nie poprowadzi mnie do ołtarza albo że nie ochrzczę dzieci

Gość :)))))
Moim zdaniem w niczym nasza wiara nie koliduje z wiarą świadka Jehowy. Ja tam do nich nic nie mam:p przynajmniej do momentu gdy nie są natrętni. U mnie w domu jak siostra z mężem przyjeżdża to temat wiary nie jest poruszany i tyle.

Gość Skoro B.N.
ojciec może cie poprowadzić do USC to nic złego, ze wszystkim można się porozumieć tylko trzeba chcieć powodzenia :)

Gość jsdskajdfasdfasd
Ladstdu - wiesz z tym chrzczeniem dzieci wydaje mi się, że wyniknie więcej dobrego niż złego :) mnie nikt nie ochrzcił (Świadkiem mogłam zostać jedynie z własnej woli) i wybrałam zupełnie coś innego, jestem wdzięczna, że wyboru mogłam dokonać sama

możecie się dogadać moja znajoma poślubiła niechrzczonego i ślub katolicki w kościele, sakrament ważny tylko dla niej, dzieci miałą wychowywac po katolicku ale przestała do kościoła chodzić i wkońcu ..się rozwiedli

Gość Ladstdu
jsdskajdfasdfasd - coraz bardziej mnie przekonujecie :) Skoro BN - kochana dzięki i tobie też życzę !

Gość w temacie
autorko JA mam w duzej mierze do czynienia ze Swiadkami Jehowy.Wiem bardzo duzo na temat tego co wolno,czego nie,Moja rodzina jest w tej wierze,dużo wiem..Wiem ze ŚJ nie toleruja jjedynie na weselu spiewania STO LAT,STO LAT..itd Bo wg nich człowiek będzie żył wiecznie w raju na ziemi. znam bardzo duzo par,gdzie jest religia taka i taka.Spokojnie można to pogodzić.A wiecej nie widzę problemu,slub cywilny,normalne wesele,naprawdę nic nadzwyczajnego!!!

Gość Skoro B.N.
Skoro BN - kochana dzięki i tobie też życzę ! jestem mężczyzną ;) dobranoc

Gość w temacie
a wesele jak wesele,ŚJ nie sa dziwolongami,lubia się napic,pobawić,wiem z doświadczenia:) tylko nie jak jakaś hołota,no ale to wiadome