Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZSH

Ktoś z Was przeżył Zespół Schonleina - Henocha?

Polecane posty

Gość szz
ja mam tą chorobe od 10 lat. obecnie jest niby remisja, białkomocz jest niski ale ciagle sie utrzymuje. przestałam sie leczyc

Gość sztuka mięska
bialkomocz? a nerki w jakim stanie?

Gość szz
moj przypadek nie jest tragiczny, białkomocz utrzymuje sie śladowy,ewentualnie wzrasta przy infekcjach. leczono mnie ennarenalem przez 2 lata, a z lekow ktore bralam dluzszy czas to xartan, ennarenal. Mi ta choroba nigdy szegolnie nie przeszkadzało, nie bolało mnie itp. zachorowalam jako dziecko. rzuty przejawialy sie plamicą na nogach i wysokim białkiem.

Gość Moja dorosła dzisiaj córka
chorowała na tę chorobę. Choroba nastąpiła nagle w wieku 3 lat. Którejś nocy płakała, bolał ją brzuszek, na nóżkach, od kolan w dół zauważyłam krwawe wybroczyny. Kilka razy leżała w szpitalu, bywało tak, że w południe odbierałam ją ze szpitala, a wieczorem z bólami do niego wracała. W którymś momencie dostałam się do znanego pediatry, leków jakiś specjalnych nie dostała, ale za namową pani doktor zmieniłam sposób żywienia. Prawie całkowicie odstawiłam nabiał i mięso. Po tym choroba ustąpiła całkowicie, nigdy już nie nastąpił nawrót. Dzisiaj córka ma 32 lata, dwoje zdrowych dzieci, ale mięsa nadal nie je, a nabiał w niewielkich ilościach.