Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Liż moje kadłuby tak

Spis moich komputerów dla argen

Polecane posty

9 minut temu, mr_Kumpir napisał:

można ale podobno jesteś minimalisto a masz kupę gratów słabej jakości

Minimalizm to nie bieda ani brak wygody żeby życie spędzić z laptopem bez telewizora konsoli na 15" oczywiście som tacy extrime minimalisci i som takie laptopy za 15tys co odpalom najnowsze gry ja minimalizm rozumiem tak 

Minimalizm to pozbycie się rzeczy zbędnych które ci cionzom żeby zrobić miejsce na rzeczy które kochasz. 

A w gogle na szybko znalazłem takie potwierdzenie guglujac

"Minimalizm nie polega na usuwaniu rzeczy, które kochasz. Chodzi o usunięcie rzeczy, które odciągają Twoją uwagę od rzeczy, które kochasz"

I mi cionzom graty matki w kuchni ciuchy w szafie szajs na półkach inny niż rtv użytkowe i mimo że mam dużo urządzeń wygląda to i tak bardzo pusto i minimalizm niż u innych ludzi jeden pcet i wszędzie jakieś smieci ozdobne 

Co do jakości każdy inaczej rozumie jakość, dla mnie monitory sony retro to najwyższa jakość bo dizajn pasuje do stylistyki apple i ps1 i to szczęście jest że tanio chodzom i ludzie nie dostrzegli jeszcze w nich wartości kolekcjonerskiej.

Tak samo dla mnie jakość to komputery przemysłowe mff mam takie dwa z naklejkami oem i zarówno look minimalist jak i maszyna nie do zdarcia która pracowala zazwyczaj w sklepie 24h/d do prezentacji multimedialnych. 

Albo jakość to dell 

Przegląd od AI

+5

Tak, Dell jest uznawany za markę oferującą wysoką jakość, szczególnie w seriach premium, takich jak XPS, cenionych za trwałość, wysokiej klasy podzespoły i elegancki design. Produkty Dell charakteryzują się również solidną konstrukcją, co przekłada się na długą żywotność. 

Także patrz szerzej na rzeczywistość bo nie tylko ps5 pro czy 5090 rtx albo amd epic 320 z ht to jest wysoka jakość. 

Jeden z tych pcetow będzie z rtx najpierw 3050 pozniej 5060

A jak będę pracował i potrzebowal to i pewnie 5090 rtx z amd 3d cpu wjedzie 

10 minut temu, Liż moje kadłuby tak napisał:

85 cali soniaka albo ipada pro 13.

TO nie jest żaden sprzęt wysokiej jakości tylko kilkuletni złom który nie będzie miał niedługo żadnej wartości

Edytowano przez Kutas Nastroszony

Przed chwilą, ... Nastroszony napisał:

TO nie jest żaden sprzęt wysokiej jakości tylko kilkuletni złom który nie będzie miał niedługo żadnej wartości

Chciałbyś ale akurat cpu m1 w tablecie to jest moc na dekadę, a ekran jest mikroledy jak najdroższe telewizory i ekrany komputerowe

115" telewizor za 80tyś jest tylko w wersji mikoled 

32" apple monitory komputerowe po 24tyś też 

To wyższa półka niż oledzik ja wiem co kupiłem 

A ipady pro w wersji 13" zdrozaly i som od 7tyś 

Przed chwilą, Liż moje kadłuby tak napisał:

Który jest tak samo wydajny jak aktuaony iPhone 16 pro max a nawet 1% bardziej 😂

za 3lata koniec wsparcia i bedziesz go se mógł w duupe najwyżej wsadzić, chociaż wtedy to i tak już komornik zaje.bie

Jeszcze spokojnie 6lat wystarczy prędzej się martwię o baterię niż techniczne zestarzenie podzespołów 

I już nigdy nie bedzie cie stać na ipada pozniej

1 minutę temu, ... Nastroszony napisał:

za 3lata koniec wsparcia i bedziesz go se mógł w duupe najwyżej wsadzić, chociaż wtedy to i tak już komornik zaje.bie

Nie ma opcji apple nadal wspiera iPhone 11 a zaraz wychodzi 17

Ipad pro to aktualny iPhone 16 pro max w wydajności cpu

16+7 wsparcie dopiero zakonczy się z iPhone 23-25 

Spokojnie jest minimum 6lat jeszcze 

5 minut temu, ... Nastroszony napisał:

I już nigdy nie bedzie cie stać na ipada pozniej

Zawsze będzie mnie stać to miesiąc pracy będzie na promce jako byle cięć przy tej inflacji 

8 minut temu, ... Nastroszony napisał:

Apple sobie strzelilo w stope wsadzajac tak mocny cpu w tablet i dlatego się zdecydowałem 

W tamtym momencie byl 3x mocniejszy niż najlepszy 15" androida samsunga tablet

2 minuty temu, Liż moje kadłuby tak napisał:

Zawsze będzie mnie stać to miesiąc pracy będzie na promce jako byle cięć przy tej inflacji 

Przypominam, że kupujesz żel do plastikowej cipy na kredyt. 😄 

34 minuty temu, Liż moje kadłuby tak napisał:

Minimalizm to nie bieda ani brak wygody żeby życie spędzić z laptopem bez telewizora konsoli na 15" oczywiście som tacy extrime minimalisci i som takie laptopy za 15tys co odpalom najnowsze gry ja minimalizm rozumiem tak 

Minimalizm to pozbycie się rzeczy zbędnych które ci cionzom żeby zrobić miejsce na rzeczy które kochasz. 

A w gogle na szybko znalazłem takie potwierdzenie guglujac

"Minimalizm nie polega na usuwaniu rzeczy, które kochasz. Chodzi o usunięcie rzeczy, które odciągają Twoją uwagę od rzeczy, które kochasz"

I mi cionzom graty matki w kuchni ciuchy w szafie szajs na półkach inny niż rtv użytkowe i mimo że mam dużo urządzeń wygląda to i tak bardzo pusto i minimalizm niż u innych ludzi jeden pcet i wszędzie jakieś smieci ozdobne 

Co do jakości każdy inaczej rozumie jakość, dla mnie monitory sony retro to najwyższa jakość bo dizajn pasuje do stylistyki apple i ps1 i to szczęście jest że tanio chodzom i ludzie nie dostrzegli jeszcze w nich wartości kolekcjonerskiej.

Tak samo dla mnie jakość to komputery przemysłowe mff mam takie dwa z naklejkami oem i zarówno look minimalist jak i maszyna nie do zdarcia która pracowala zazwyczaj w sklepie 24h/d do prezentacji multimedialnych. 

Albo jakość to dell 

Przegląd od AI

+5

Tak, Dell jest uznawany za markę oferującą wysoką jakość, szczególnie w seriach premium, takich jak XPS, cenionych za trwałość, wysokiej klasy podzespoły i elegancki design. Produkty Dell charakteryzują się również solidną konstrukcją, co przekłada się na długą żywotność. 

ja wiem co to jest minimalizm i ty minimalisto nie jesteś tylko zbieraczem złomu

2 minuty temu, CVE-2024-3094 napisał:

Przypominam, że kupujesz żel do plastikowej cipy na kredyt. 😄 

Nie żel tylko karton 6-8 żeli bo przy tej ilości były po 10zl zamiast normalnie 18 na allegro czy 36 w aptece lub hipermarket. Do dzisiaj mi służom i nie muszę płacić 36zl a już dawno temu splacone. 

Ogólnie na allegro wszystko biorę na ktedyt a po 30dniach max decyduje czy raty czy zapłacić gotówką. Tak wygodniej bo kupujac payu tylko pokazuje faceid i nie muszę mrozic gotowki w razie zwrotu, po prostu nie rozpiepsza mi się wyznaczony budżet na życie. 

Chłopie każdy minimalista by sprzedał twoje kompy i kupił jeden porządny wielofunkcyjny

3 minuty temu, mr_Kumpir napisał:

ja wiem co to jest minimalizm i ty minimalisto nie jesteś tylko zbieraczem złomu

Więc nie wiesz co to minimalizm bo to ani bieda ani brak wygody ani wyrzeczenia żeby tylko mieć mniej czy jedno. 

Przed chwilą, mr_Kumpir napisał:

Chłopie każdy minimalista by sprzedał twoje kompy i kupił jeden porządny wielofunkcyjny

Będzie jeden porządny wielofunkcyjny. Tylko będzie stał w salonie 3 monitory a mam duże mieszkanie i chce mieć komputer wszędzie tam gdzie mam ochotę nawet na przedpokoju może wjedzie nawet w formie pendrive na atomie.

12 minut temu, Liż moje kadłuby tak napisał:

JESTEŚ UPOŚLEDZONY ALE TAKIEGO DZIKUSA JAK TY NAWET NA CIECIA NIE WEZMĄ

Edytowano przez Kutas Nastroszony

Będzie jeden porządny wielofunkcyjny. Tylko będzie stał w salonie 3 monitory a mam duże mieszkanie i chce mieć komputer wszędzie tam gdzie mam ochotę nawet na przedpokoju może wjedzie nawet w formie pendrive na atomie.

leżak ja mam prawie dwa razy większe mieszkanie i jest średnie a nie duże

1 minutę temu, mr_Kumpir napisał:

Dla mnie 50m2 jest duże znam w tym pionie co w 6 osób mieszkali

Ojciec żona córka syn i syna dziewczyna z dzieckiem 

2 minuty temu, mr_Kumpir napisał:

NO TAK ALE TY Z CHLOPAKIEM I DZIECKIEM MIESZKASZ PODOBNO

• Haha 1

8 minut temu, mr_Kumpir napisał:

I co miałbym robić jak chce robić allegro w małym pokoju a grać w salonie? Ciągnąć 20m 3 kable przez pół mieszkania bo minimalizm? 

To tak jak z plytami czasem się nie chce włożyć to człowiek nie gra a bo to trzeba szufladzie odsunac a to otworzyć pudełko a to wsadzic plyte a to schowac pudełko jak się do tego wszystkiego doda przygotowanie rzutnika rolet pada dźwięku to człowiek woli forum dyskusyjne i nie pograć 

Dlatego dedykowane urządzenia to złoto żeby czynności było jak najmniej i to jest minimalizm 

Podchodzisz wciskamy guzik jeden i jesteśmy w środowisku biura a nie targamy kompa 15 minut przylaczen odkonczen kompozycji ikon pulpitu

9 minut temu, Liż moje kadłuby tak napisał:

Dla mnie 50m2 jest duże znam w tym pionie co w 6 osób mieszkali

Ojciec żona córka syn i syna dziewczyna z dzieckiem 

emigranci z Ukrainy albo Chińczycy

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się