Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelaaa nowa

pytania zwiazane z ciaza 1 trymestr

Polecane posty

Gość ewelaaa nowa

czesc.jestem tu pierwszy raz,czasami czytam forum kobiet bo bardzo ciekwaych rzeczy mozna sie dowiedziec na dane tematy.Teraz interesuje mnie temat ciazy 1szego trymestru jak u Was Dziewczyny przebiega ten etap ciazy?bede bardzo wczieczna za odp.z gory dziekuje;)

Było dość ciężko. Młodości, wymioty. Wieczne zmęczenie, przysypiałam w dzień. Czasem trochę bolał brzuch, ale tylko na samym początku. Piersi znacznie się powiększyły i były obolałe. Co do psychiki, to spory stres czy będzie dobrze, ale z każdym kolejnym usg jest lepiej:-)

Gość ewelaaa nowa
a czy bywalo tak ze nie mialas apetytu?czy moze jakies komplikacje sie narodzily?

Tak, bardzo kiepski apetyt. Mało co jadłam, szczególnie od mięsa i wędlin mnie odrzucało.

Gość ewelaaa nowa
to tak jak mnie wedliny ponad miesiac wogole nie jadlam troche sie martwilam tym brakiem apetytu ale jakos sie unormowuje chyba powoli ;)

Gość annaklaudia
u mnie tez byo ciezko. na nic nie mialam smaku, zapach lodówki mnei odrzucał. jedynie imbir mi pomagał. teraz córka ma 3 mies. jest sliczna dzieczynką, gaworzy i sie smieje. warto to przezyć bo potem sa piekne chwile,. gratuluje ciązy-dbaj o siebie,

Gość strzałka :)
jest okropnie :) jestem w 7tc i mam ciągłe mdłości (na szczęście nie wymiotuję), cały dzień jestem senna (ożywam dopiero ok 19-24 w nocy), bez przerwy latam sikać, mam na coś ochotę a za 5 min (gdy sobie to przyrządzę) już nie chce mi się tego jeść, nie mogę patrzeć na ziemniaki i pokarmy smażone na oleju, ciągle czegoś chcę ale sama nie wiem czego, do tego dopadło mnie przeziębienie i cały dzień leżę w łóżku :) oby ten 1 trymestr w końcu się skończył :)

Gość ewelaaa nowa
dziekuje staram sie jak moge :) tylko chyba nie do konca jest wszystko dobrze... mam duzo wypoczywac i zakaz wspolzycia to chyba jest cos na rzeczy:( choc mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze!

ewelaaa nowa też mam dużo odpoczywać i zero seksu... skoro lekarz tak CI powiedział to stosuj się do tego, bo na pewno wie co mówi...

Gość ewelaaa nowa
a moge wiedziec w ktorym jestes tyg.ciazy? dostalam jeszcze skierowanie do szpitala na badania a jak bylam u lekarza tydz.temu to ginelokog powiedziala ze pecherzyk jest splaszczony nie wiem czy to powod do niepokoju..co myslec i na to wszystko co jakis czas mam takie lekkie plamki brazowe..czy to normalne?

Gość ewelaaa nowa
strzalka 7 tydz.ciazy tak?pisalas predzej przeoczylam sorki

tak, 7tc, do tego mam torbiel, która uciska macicę i jeszcze potęguje negatywne objawy ciąży... ale żadnych plamień nie mam, więc nie wiem czy to normalne, lepiej skonsultuj się ze swoim lekarzem, bo skoro to się powtarza to pewnie jest jakiś powód tych plamień...

Gość ewelaaa nowa
dzieki za odp.strzalka lekarz mi luteine zapisal zebym brala 3 razy dziennie i kazal lezec..

Gość ewelaaa nowa
zycze wszystkiego najlepszego zdrowego bobasinskiego :)

dzięki ewelaaa, Tobie też wszystkiego dobrego i pomyślnego rozwiązania :) też biorę luteinę (2x dziennie) i dużo leżę, nie ma co się forsować :)