Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia667

Brak zęba. Co robić.?

Polecane posty

Gość kasia667

Otóz mam 15 lat i jeden problem. Na wiosne (dokładnie maj/czerwiec) zaczęła wychodzić mi trójka (u mnie problem był dziwny - nigdy nie wyszła mi trójka, aż do tej chiwili - zęby poukładały się tak bez trójki). Zgłosiłam sie do dentysty na normalną wizyte kontrolną. Okazało się że wychodząca trójka tak uszkodziła dwójkę że nie ma szans na ratunek. Byłam zrozpaczona. Nie miałam innego wyboru jak usunąć dwójke. Aktualnie chodzę bez dwójki , ale trójka rośnie w to miejsce. Rośnie, ale bardzo, bardzo wolno, jeszcze nie ma nawet połowy. To jest straszne. Nie moge sie nawet uśmiechnąć. Co poradzicie mi? Może jakieś preparaty na szybsze wyrastanie czy coś? Będę wdzieczna za każdą udzieloną pomoc.

Gość Kasiu........
z tym problemem to raczej powinnas sie udac do specjalisty, chocby do ortodonty

musisz przeczekać i najlepiej sio do ortodonty, zrób RTG, niech zobaczy, może aparat założy, albo chociaż powie kiedy najwcześniej przyjść

Gość hjbjjk
zakladac aparat koszt jakies 150o zl a potem wstawienie 2 . ja mam tak samo 3 w miejscu 2 i wyglada to beznadziejnie katastrofa. poczytaj o aparatach ortodontycznych przesunie ci 2 w miejsce 2

Gość kasia667
A właśnie zapomniałam dodać, że ta trójka jak na razie idzei bardzo równo i we właściwe miejsce. Dlatego też aparat raczej nie bedzie potrzebny, a po zatym nigdy nie chciałabym mieć aparatu (miałam kiedyś ruchomu i nigdy więcej nie chce mieć nic wspólnego z ortodontami- może to tylko moje odczucia)

Jak nie chcesz mieć nic wspólnego z ortodontami to nie chcesz mieć ładnego uśmiechu ... i tyle. Ciekawe skąd to głupie uprzedzenie ? Ja miałam stały aparat przez 3 lata i ząbki ładne mam. A jestem zdania takiego, że na zębach się nie oszczędza! Kredyt bym zaciągnęła na grube tysiące! żeby tylko ładny uśmiech mieć... każdy ząb na miarę złota!

Gość kasia667
Do poprzedniczki musze powiedziec, że mój uśmiech jest bardzo ładny, prosty - wyprostował się aparatem ruchomym, a jeżeli trójka idzie równo, mieści się no to po co ten aparat?