Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andrzejaqq

brak okresu powody

Polecane posty

Gość andrzejaqq

Kochałem się z dziewczyną dwa dni przed miesiączką 19.11 i potem zaraz po okresie 26.11 zabezpieczyłem się prezerwatywą,wcześniej używała tabletek jednak lekarz kazał je odstawić z względu na krzepliwość krwi,z reguły miała okres regularny zgodnie z tak jak by brała tabletki około 28,okres powinna dostać wczoraj, do dziś nic się nie wydarzyło, odczuwała normalne bodzce tak jak zawsze przed okresem i tak też się czuła czy powodem może być podjęta praca zmęczenie i przepracowanie jakieś inne powody??

Gość Issssssssska
Uroczo, że tak sie o nią martwisz. To pewnie zaburzenia hormonalne związane z odstawieniem tabletek, okres reguluje się do 3 miesięcy od czasu odstawienia. Jeżeli zabezpieczaliście się to bądźcie spokojni.

Gość andrzejaqq
Tabletki przestała brać z końcem września.

Gość Issssssssska
Mój drogi, A masz powody by obawiać się ciąży? Czy była penetracja chociaż kilka razy bez zabezpieczenia? Lub pękła gumka? Jeżeli nie to nie musisz się obawiać, a jeżeli się obawiasz to moim prywatnym sprawdzonym sposobem (mam już jedno maleństwo) jest sprawdzenie temperatury w pochwie. Najlepiej tym zwykłym tradycyjnym termometrem rtęciowym. Ja kilka dni po spodziewanej miesiącze (oczekiwałam malucha) zmierzyłam temperaturę kilka razy i miałam stan podgorączkowy, a pod pachą temp. była normalna i za kilka godzin test pokazał ciąże. To taki moj domowy sposób na test.

Gość andrzejaqq
Nie mam powodow, jednak podświadomość płata mi figle, a ona Twierdzi że przesadzam i że jestem dziecinny?

Gość Issssssssska
Jeżeli nie masz powodów to ciaży się nie obawiaj. Jednakże dziecinny nie jestes zapewniam, bo brak miesiączki to nie jest objaw tylko ciąży i ciąża w wielu przypadkach jest najprzyjemniejszym z powodow. Po tabletkach mogły sie porobić jakies zmiany, guzki, nadżerki... wiele podobnych stąd najlepiej byłoby udać się do lekarze, ale świadomie możesz wykluczyć ciąże.

Gość andrzejaqq
A czy kobieta przed i po miesiaczce jest płodna? Z tego co się dowiadywałem to nie ale...?

Gość Issssssssska
Jak regularnie miesiączkuje i nie ma przygód z hormonami, tabletkami - bo one zaburzaja cykl to nie jest teoretycznie, ale praktycznie wszystko możliwe. Sama jestem w trakcie oczekiwania na rozwiązanie mojego spontanicznego "gestu" dzień po miesiączce :)

Gość andrzejaqq
No tak mam nadzieję że nie będzie to spontaniczny gest od życia bo na to mam jeszcze czas, a zwłaszcza Ona.

Gość kasiiiiiia
heej, mam pytanie. mam dość długie cykle, ok 33 dni. ostatni okres miałam 20 listopada, a kochałam się z chłopakiem 18 grudnia. z prezerwatywą, nie pękła i wyszedł ze mnie zanim doszedł. powinnam mieć dni niepłodne [przepatrzyłam miliony kalendarzyków], czy jednak jest możliwość? jak myślicie drogie panie ;>

Gość Issssssssska
Pamiętajcie o zabezpieczeniu i nie zadręczajcie się. Chyba jestem odrobinkę starsza i swego czasu tez co miesiąc czekałam na okres ze łzami w oczach i bólem z brzucha z nerwów "że mam jeszcze czas", mimo tego, że zabezpieczona byłam "od stóp po szyje" :D Nie ma co psuć sobie tych pieknych chwil. Zawierzcie antykoncepcji - nic innego wam nie pozostaje, a nerwy moga tylko pokomplikować sprawy, powodować kłótnie i stes, który opóźni tak oczekiwany okres. Powodzenia! :)

Gość kasiiiiiia
i panowie* ;p

Gość Issssssssska
Droga kasiiiiiiiiiiiu - pytanie strasznie trywialne, choć pewnie twój stres jest rzeczywisty, ale z tego co piszesz dodatkowym zabezpieczeń mogło być już chyba tylko zakorkowanie pochwy, więc nie martw się i miej głowe na miejscu, żeby cieszyć się z miłości :)

Gość kasiiiiiia
hah, bardzo dobry pomysł z tym zakorkowaniem ;p. widzisz, obawiam się, sama sobie tłumacze, że nie ma czego. ale tak jak już wcześniej było wspomniane, 'wyobraźnia płata figle' czy podobnie. ;p

Gość Issssssssska
Jak bym siebie czytała, siedze i licze, mysle, analizuje czy i mnie sie nie trafiło, ale mój przypadek jest równie mało prawdopobodny jak Twój :D Pozdrawiam

Gość kasiiiiiia
czyli uważasz, że nie mam co się tym przejmować? że to tylko moja chora wyobraźnia? i że spokojnie dostanę tego okresu? ;>

Gość Issssssssska
Ja aktualnie mam obolałe piersi, dół brzucha i momntami mdłości, a wszystko to moja chora wyobraźnia... brakowałoby mi kilku klepek więcej to bym pewnie miała skurcze i oczekiwała na odejście wód, a wszystko 2 tygodnie i 1 dzień po stosunku - taka bywa kobieca wyobraźnia :)

Gość kasiiiiiia
haha, mi przez trzy dni piersi bolały a teraz nic. a stosunek miałam 18 grudnia czyli 4 dni temu, wg kalendarzyków okres powinnam mieć ok piątku. a już panikuję.

Gość Issssssssska
No, więc: uśmiech, głęboki oddech, przestań zastanawiać sie jak powiesz rodzicom i idź spać, bo pewnie dręczysz sie całymi dniami to ci sie należy :)

Gość andrzejaqq
Działanie wyobrazni jest straszne...:p

Gość kasiiiiiia
żebyś wiedziała. powiem, że teraz biorę zastrzyki, na ulotce tego leku jest napisane, ze utrudnia zajście w ciążę. zaczęłam od poniedziałku, w piątek kończę. zapytam jeszcze raz, nie martwiłabyś się na moim miejscu, tak?

Gość Issssssssska
andrzejaqq- tobie radzę to samo :)

Gość kasiiiiiia
andrzejaqq dokładnie! zobacz, że wiesz, ze moze byc coś nawet niemożliwe, a jednak w wyobraźni "a może jednak, jeny, a co by było gdyby.." itp.

Gość Issssssssska
tak :) mogłabym Ci zagwarantować to nawet na papierze, ale to takie zawodowe zboczenie :) fajnie radzi się komuś - to idę jeszcze pogadać do lustra :D

Gość kasiiiiiia
haha, na sto procent dostanę swój okres?

Gość Issssssssska
Koniec końców - dzieci są cudowne :))) no dobra - mówie tak bo mój mały skarbek śpi od 2h, a jak się zaraz obudzi i będzie chciałd o mnie do łóżka napisalabym coś innego, ale na szczęście Bozia dała tylko dwie rączki, a te zajęte będę miała lulaniem małego terrorysty :D

Gość Issssssssska
na 100%, a jak nie dostaniesz to z pewnością z tej przyczyny, że siedzisz i się zamartwiasz zamiast iść spać! :D

Gość andrzejaqq
Podejrzewam że większość kobiet lepiej mnie rozumie na tym forum, niż moja dziewczyna Heh

Gość kasiiiiiia
jak nie dostanę to zrobię test ;d. a jak to mi nie pomoże to zostanie mi ginekolog. ;d ja lubię takie małe słodkie dzieci. ok roku, dwóch latek. i szczególnie chłopców, haha. są słodcy. a reszta to małe wredoty.

Gość Issssssssska
Jesteś taki uroczy, że chętnie wymienie się z Twoją dziewczyna i podrzuce jej swojego męża, który nawet jak zrobiłam test z krwi przy pierwszym dziecku powiedział "Ale na stówę?!" :D