Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JacekUA

Polacy wracajcie do polski

Polecane posty

Gość JacekUA
Do twojej ojczyzny której się wyparłaś za judaszowe srebrniki.

Gość lioilz
Mam 2 ojczyzny :p i w żadnej nie mieszkam. Gdzie mam wracać?

można by dyskutować kto się kogo pierwszy wyparł... ja nie wyjeżdżałam za chlebem, nawet za Unią nie głosowałam, ale w pewnym momencie zrozumiałam, że jak tam dłużej pożyję to się wykończę - Polska to nie kraj na moje nerwy i umiejętności:( jak z toksycznym rodzicem - trzeba go w pewnym momencie opuścić, żeby żyć

Gość JacekUA
Choćby dlatego że tu jest twoja ojczyzna,miejsce w którym się wychowałeś.w którym skończyłeś szkołę a teraz dla paru srebrników jedziecie podcierać tyłki podstarzałym SS-manom (o przepraszam opiekować się osobami starszymi w niemczech) którzy 70 lat temu mordowali waszych dziadków. albo zmywać gary w anglii, sprzątać ulicę itp.

Gość comodo dragon
Dziwne....Anglicy nie mordowali moich dziadków :P mało tego dawali im wielkie domy za darmo bo pomagali w wojnie. Już wtedy mogli się dziadkowie nieźle ustawić Jakie srebrniki? Ja wiem o funtach I nie znam żadnego Polaka który sprząta ulice lub jest na zmywaku Urban legends :D Znam jednego co ze zmywaka doszedł do szefa kuchni. I pracuje ze znanymi szefami, zarabia krocie.

ja nie zmywam garow w anglii, no moze w swoim domu.. jak zmywarka sie popsuje. i nie za kilka srebrnikow tylko za konkretne, ludzkie wyplaty. kilka srebrnikow to dostajesz w polsce, wlasciwie to miedziakow... praca na zmywaku to taki mit... nikt juz teraz nie pracuje na zmywakach. a jak juz to na pewno nie mniej brytyjczykow wykonuje ta prace, jak kazda inna. jedynymi osobami ktore sprzataja jakie znam sa brtyjczycy, no moze jedna polka.. ale ona to na serio lubi. a w polsce to kto sprzata jak nie polacy? no i co z tego ze sie wychowalam w polsce? przeciez ojczyzna to nie wiezienie. polska to matka ktora nie kocha wlasnych dzieci. wychowanie nie ma nic do rzeczy. ciesze sie ze mojemu synowi zapewniam wychowanie w jego odrobine lepszej ojczyznie.

Gość mlidamlida
Ile zarabia szef kuchni?

Gość comodo dragon
On zarabia 40 tys rocznie ale z doświadczeniem większym może dojść do 70 tysięcy.ale trzeba być naprawde dobrym.

szefowa, kiedy wyjechałam przyjęła na moje miejsce dwie nowe osoby, więc chyba wszyscy odnieśli korzyść co? ilu migrantów wysyła kasę do domu? kupuje mieszkania, buduje się? ilu kryminalistów uciekło, dzięki czemu macie spokojniej? mycie garów, czy zmiatanie ulic nie hańbi - za to można za granicą żyć normalnie, a w Polsce? ile zarabia sprzątaczka co? na kolana i dziękować!

Gość paskudna ta kurteczka
ja nie zmywam, moj facet to robi :P bo jak nie to ja nie gotuje :P

Gość paskudna ta kurteczka
wstyd to krasc i z dupu spasc... jak sie sprzaqtaczka dobrze ustawi na prywatnych domach to wyciaga niezla tygodniowke

JacekUA widzisz dla ciebie to moze pare srebrnikow..dla mnie to godne zycie, dla mnie meza i mojej corki! Jestem polka, i polka umre. Nigdy sie tego napewno nie wypre. Niestety w polsce, zycie jest jakie jest, ja nie widze zadnego sensu zeby tam wracac a tym bardziej zeby moje dziecko tam sie wychowywalo!! Na zmywaku zmywam codziennie tak jak Zona napisala wyzej :D. A wstyd to jest krasc!!!

Gość JacekUA
A czy w polsce nie można godnie żyć. bo ja uważam że można, ja akurat na swoje życie w polsce nie narzekam :). A wy po prostu zabardzo zachlasnęliście się nowym krajem i myślicie że tam w anglii jest tak super. Otóż nie jest. ja akurat jakbym miał dziecko nie posłałbym swojego dziecka do angielskiej szkoły gdyż miałoby złe multikulturowe wzorce. I niechciałbym też by moje dzieci się wychowały poza ojczyzną by oglądały paskudne i brzydkie angielskie domy. by nie widziały polskich gór i morza.by nie poznawały poezji mickiewicza czy słowackiego itp. Nienawidzę anglików właśnie z tego powodu że wyparli się swojej kultury,ten kraj jest poprostu nikaji.

Gość numerowaaaaaa
Moze wroce kiedys do Polski, ale jak na razie to tutaj mam mozliwosci rozwoju, poza tym wzielam kredyt na mieszkanie i o wiele latwiej mi go splacac przy tutejszych zarobkach. Moze jak sie bardziej ustawie to kiedys do Polski wroce, jak na razie byloby to finansowo zbyt ryzykowne. Co do angileskiej kultury to sie nie zgadzam, w Anglii sa piekne miejsca i zadbane domy, trzeba sie tylko przejechac gdzies dalej od Londynu. Anglicy maja swoje tradycje tak jak i Polacy.

"i myślicie że tam w anglii jest tak super. Otóż nie jest" kazdy ma prawo do wlasnej opinii. "gdyż miałoby złe multikulturowe wzorce." a czemu owe wzorce sa zle? a mioze wlasnie sa dobre? chociaz w szkole malego dzieci obcokrajowcow jest jakies 1%. "I niechciałbym też by moje dzieci się wychowały poza ojczyzną" moje dziecko wychowuje sie w swojej ojczyznie. "by oglądały paskudne i brzydkie angielskie domy" zapewnie polskie blokowiska lepsze? "by nie widziały polskich gór i morza" moj juz widzial kilka razy i nadal zamierzam mu pokazywac. a ty widziales klify, piekne doliny, wodospady i parki w uk? "by nie poznawały poezji mickiewicza czy słowackiego itp." o tak, wspaniale... hmmm. co kto lubi :) chociaz jak bedzie chcial poznac to co stoi na przeszkodzie? "że wyparli się swojej kultury" tzn? rozwin?? chociaz moze ja z anglikami mam mniej styku niz z walijczykami, wiec nie polemizuje na temat anglikow..

W Anglii są polskie szkoły, uczymy dzieci i Mickiewicza, i Słowackiego niech Cię o to główka nie boli. Dziś w Anglii jest super, pierwszy dzień zimy a na termometrze +14 stopni w cieniu, pogoda słoneczna, bezwietrzna, kwiatki kwitną - jakoś ciężko się z tego nie cieszyć ;) Co do domów: część jest paskudna, cześć piękna - jak na całym świecie. Co stoi na przeszkodzie żeby dzieci nie poznały polskich gór i morza? mój ma 2,5 roku i już polskie góry zaliczył, teraz morze przed nami - to cześć wakacji resztę chcemy przeznaczyć na UK - kierunek Szkocja. Nie wiem co znaczy nikaji , ale nijaki na pewno nie jest, jest jak każdy inny ma swoje plusy i minusy.

Mickiewicz i Słowacki hmmm może jeszcze ten drugi parę fajnych rzeczy napisał, moje dziecko zacznie edukację od Gombrowicza:)

a i jeszcze to tak wlasnie sie zastanawialam nad tym co powiedziales o angielskiej kulturze.... wlasciwie to nie masz racji, bo angielska kultura to jedna z najbardziej znanych na swiecie. zapytaj obcokrajowca co wie o polskiej kulturze to powie: wodka. zapytaj co wie o brytjskiej kulturze to powie: krolowa, big ben, five o clock, funty, angielska czekolada, fish&chips, whisky itd..

no fakt anna mój też i w sumie Panią Twardowską mu recytuję, czyli Mickiewicz;) no, ale na najważniejsze przyjdzie czas;)

Gość JacekUA
U nas w polsce piękna zima od wczoraj :D. "a czemu owe wzorce sa zle? a mioze wlasnie sa dobre? chociaz w szkole malego dzieci obcokrajowcow jest jakies 1%." a słyszałaś o polkach z muzułanami i zagrożeniach z tymi związanymi. " zapewnie polskie blokowiska lepsze? " Aktualnie wiele polskich blokowisk zostało docieplonych i gruntownie wyremontowanych to już nie to co 15 lat temu. no i w polsce przynajmniej budownictwo stoi na o wiele wyższym poziomie niż w angli. "moj juz widzial kilka razy i nadal zamierzam mu pokazywac. a ty widziales klify, piekne doliny, wodospady i parki w uk?" Jasne w kraju w którym uk to dwie pierwszę litery nazwy państwa (Ukraina) http://www.bg.pw.edu.pl/foto/blog/Krym/03_Jaita_m.jpg

Gość Jacuś, weź wyluzuj.
Pan Bóg, jak zdążyłem wyczytać, stworzył świat, a nie państwa. A Adasiowi i Ewce na pożegnanie, jak ich z raju wywalał powiedział: Czyńcie sobie ziemię poddaną, no to my czynimy. Ja wiem, jak piękne jest Zakopane zimą. Ale Zugspitze wcale nie jest gorszy od Giewontu. Bo Bozia dała mi cały świat, a nie tylko kawałeczek gruntu, działeczkę gdzieś pomiędzy Odrą i Bugiem. Właśnie dlatego chcę Bozi za to podziękować i wykorzystać możliwości urządzenia się gdziekolwiek, a niekoniecznie tam, gdzie jakieś cwaniaki chcieliby mnie widzieć. Bo wszędzie są ludzie dobrzy i wszędzie są źli. To od nas zależy, gdzie spędzimy życie. Jedno życie, bo drugiego nikt nam już nie da, żebyśmy mogli spróbować jeszcze raz. Popatrz, Taki Mickiewicz, albo Chopin. Zamiast zamknąć się w swoim zaścianku, woleli wyjechać do Paryża. Podobnie Maria Skłodowska, Sorbony jej się zachciało, a przecież mogła być nauczycielką dzieci pana dziedzica w jakimś dworku. Przy okazji, gdybyś choć raz ruszył tyłek i zamiast żyć propagandą zobaczył, jak żyją Polacy poza granicami Polski, to może byś apeli o powrót nie pisał. Pytasz dlaczego? To ja ci też pytaniem odpowiem. A po co mam wracać? Do czego? Bo niby mam obowiązki wobec ojczyzny? No właśnie, uświadom mnie, w której ewangelii jest powiedziane o stworzeniu Polski, bo nie mogę znaleźć.