Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JacekUA

Polacy wracajcie do polski

Polecane posty

nie, ja tam nie namawiam do powrotow. jak juz to pisze zeby nie wyjezdzac nakrzywy teraz. bo kryzys, i perspektywy marne na prace.

Gość ikffvg
Oczywiscie ze to wertyp :) już kiedyś pieprzyl o paskudnych angielskich domach . I to był jeden z powodów dla których wyjechał z Anglii Ze tez co sie chce wertyp rozmawiać sam ze sobą w tematach :D psychol

Gość ikffvg
Słaba masz pamięć. Chcesz nam wmówić ze na forum pojawiła sie.twoja kolejna bratnia dusza która gada zupełnie jak ty :D

"a słyszałaś o polkach z muzułanami i zagrożeniach z tymi związanymi." a co ja mam do tego? "Aktualnie wiele polskich blokowisk zostało docieplonych i gruntownie wyremontowanych to już nie to co 15 lat temu. " co z tego jak nadal sa ohydne? a gruntownie wyremontowane to znaczy co? mazniete farba w pstrych kolorach po azbestowej plycie? http://fotostacja.pl/pokaz_slajdow/Warszawa_z_gory_Zdjecia_z_powietrza/images/035_Warszawa_blokowisko.jpg "zona juz ci wyjasniam...zapytaj obcokrajowca co wie o polskiej kulturze to powie: wodka. zapytaj co wie o brytjskiej kulturze to powie: krolowa, big ben, five o clock, funty, angielska czekolada, fish&chips, whisky krolowa jest tylko na papierze jak cameron itp...to duze korporacje rzadza swiatem(pracowalas w banku)funt?to nie cel a srodek do celu,whysky jest szkocka!" a szkocja to gdzie lezy? na antarktydzie? a to ze krolowa nie ma zbytniej wladzy w tych czasach nie znaczy ze nie stanowi czesci kultury brytyjskiej.

no nie wiem ..ja juz wole te domy niz te bloki... poza tym dom to dom.. zawsze jakis tam maly ogrodek, brak wind i wspolnych smierdzacych klatek, nie slychac tak sasiadow i nie trzeba sie taszczyc na 8-me pietro. jak mozna wolec blok????? nie rozumiem.

Gość JacekUA
witaj , zdjęcie wybrałem z wikipedii.myśle że pokazałem typowe polskie i angielskie osiedle. bez przesady a blok który pokazałaś zapewne zaniedługo przejedzie renowację i docieplenie.praktycznie mało już w polsce jest niewyremontowanych osiedli przynajmniej u mnie w mieście. cóż a te szeregowce co pokazałaś również są brzydkie tylko pomalowane w pstrokate kolory.

Gość dobra kolezanka
Jacku, ja wlasnie mieszkam w takiej biednej dzielnicy w takich paskudnych szeregowcach, ktore przedstawiles na pierwszym zdjeciu.Jest okropnie.Zyc sie nie chce w takich slumsach.Wszedzie tylko czerwona cegla,szaro,ponuro,brudno i pelno murzynskich geb. Zdjecie ktore wkleila zona jest troche lepsze,te angielskie szeregowce sa odnowione i troche lepiej sie prezentuja.Ja jednak wolalabym mieszkac w domku jednorodzinnym,a nie z kims przez sciane O chociaz taki domek http://www.belgrave-housebb.co.uk/House.jpg Piekne to to moze tez nie jest,ale zawsze lepsze niz mieszkac w takich slumsach angielskich. Tylko kiedy ja sie dorobie takiego domu?? Chyba juz nie za mojego zycia :P

Gość JacekUA
Dlatego prawdpodobnie nigdy nie wyemigruje do anglii. a domek który pokazałaś nie jest taki zły. choć podobno w tej anglii to takie wielkie zarobki i tak godne życie że każdy polak po roku pracy powinien mieć już taki domek. auto za 100 tys i niewiadomo co skoro tak jedziecie na polskę.

w Polsce brzydoty nie widać, bo wszystko zasłaniają reklamy - to jest pierwsze, co mi się rzuca w oczy jak wjeżdżam do Polski...nachalne, namolne i wszędzie - teraz się jeszcze pojawiły oczojebne na ekranach...masakra trzeba miec zupełnie spaczony gust, żeby wysławiać urodę blokowisk... niestety, ale w Anglii ład przestrzenny jest na dużo wyższym poziomie niż w Polsce, gdzie każdy sobie buduje co chce, jak chce, gdzie chce i nie ma to ładu i składu i psuje krajobraz... wklej ulicę domków-kostek z lat 70 - tych dla porównania - to dopiero jest piękne!

Gość dalajlaman
Polska to zawszony biedny kraj. W Polsce nigdy nic nie dostałem. Tylko mi Państwo zabierało. Nawet tu w UK sprzątasz to za prawdziwa kasę a nie za nędzne grosze jak w Polsce. Mieszkam poza Londynem i wolę tu dawać swoje podadtki niż kiedy kolwiek miałbym dać Tuskowi. Polska to kraj katolików, ludzi bez kultury. Anglicy są o wiele razy bardziej kulturalni, tolerancyjni niż kiedy kolwiek będą polacy katoliczki. Nie mam zamiaru wracać do kraju. Bo tu jak stracę pracę to idę na zasiłek i mam dodatki od rządu, a w \polsce mam 450 zł zasiłku co dla mnie jest śmieszne.

Gość dalajlaman
W tych brzydkich szeregowcach to znacznie bogadsi mieszkają, niż w bloakch. Prędzej tu takiego szeregowca się dorobisz pracując w fabryce niż bloków z lat 70 w Polsce. W UK idziesz na zasiłek dostajesz dodtaki aby tobie i twojej rodzinie nic nie brakowało. W Polsce tracisz pracę dosrajesz nędzny zasiłek i bank tylko zaciera ręcę kiedy będzie mógł cię wysiudać z mieszaknia. Mieszkałem w Łodzi tam dopiero jest krajobraz. Trochę zachodu w centrum a tak to slamsy, stare kamienice i wszędzie bieda i pijaństwo, brak kultury. W Polsce wszystko pokazane jest na pokaz jak np programy TVN "Ugotowani" w angielskiej wersji są różne narodowości i różne mieszkania lepsze i gorsze. W Polsce wszystko pokazane na wysoki połysk. Miałem w Polsce własną działalność i powiedziałem sobie wolę to sprzedać i mieć w UK bo wolę tu swoje podadtki dać na Królową bo wiem że jak coś będę potrzebować to dostane. W UK ludzie są bardziej kulturalni niż w Polsce np panie przy kasach. Nie jak w Polsce, bez zębów i z miną jak by za karę musiala siedzieć. Co jest ciekawe, że jak robię zakupy w Tesco w UK i kupuje jajka w pudełku czy coś zapakowane ona mi do tego nie zagląda. W Polsce nawet jak zakupy za 200 zł robiłem i tak miałem każdę pudełko otworzone w tym jajka czy czegoś nie wynoszę.

Gość JacekUA
Ta ja to samo mógłbym powiedzieć ale jednak wróciłem do polski. pracowałem też niby za granicą (ukraina) i też można było ładnie zarobić nawet więcej niż w polsce ale jednak człowiek wrócił do polski. A skoro Wielka Brytania to taki bogaty kraj to czemu wygląda za przeproszeniem jak chlew.

Gość JacekUA
dalajlaman ty chyba w innej polsce mieszkasz niż ja. "Polska to zawszony biedny kraj." W którym miejscu bo u mnie na południu polski wiedy nie widać. "W Polsce nigdy nic nie dostałem. Tylko mi Państwo zabierało. Nawet tu w UK sprzątasz to za prawdziwa kasę a nie za nędzne grosze jak w Polsce. " No wiesz to zależy jak rzucasz się jak zdesperowanym na pracę za 5 zł/h to tak masz, ale w polsce też można godnie żyć. "Mieszkam poza Londynem i wolę tu dawać swoje podadtki niż kiedy kolwiek miałbym dać Tuskowi. Polska to kraj katolików, ludzi bez kultury" Ale nie mamy murzynów i pakoli :) "W UK ludzie są bardziej kulturalni niż w Polsce np panie przy kasach. Nie jak w Polsce, bez zębów i z miną jak by za karę musiala siedzieć." Gdzie u mnie też ludzie są mili

"ale w polsce też można godnie żyć" a jaki odsetek ludzi w polsce zyje godnie? tak zeby starczylo na zarcie, na przestronne mieszkanie, na ubrania, na samochod i wakacje za granica raz do roku. jakies 10 do 20 %??? w uk na takie zycie stac najbiedniejszego, taki standard posiada prawie 100%. to jest ta roznica. reszta to patologia albo kompletne lenie ktorzy nie beda pracowali nigdzie bo im sie nie chce.. "każdy polak po roku pracy powinien mieć już taki domek" nie przesadzasz? za taki domek trzeba zaplacic okolo miliona polskich zlotych, jak nie wiecej, zalezy od miejsca. nawet w najbogatszym kraju nie zarabia sie miliona zlotych rocznie (ok. 200 tys funtow) plus kikla tysiecy na przezycie. trzeba odkladac albo brac kredyt. ja wlasnie naleze do tych splacajacyh kredyt (okolo 150 metrow kadratowych z ogrodem). wielu polakow ktorych znam w uk po okolo 5 latach kupuje taki dom na kredyt. w polsce taka roznica ze ludzi nie stac na kredyty i wielu mieszka z calymi rodzinami z dziadkami i rodzicami na kilku metrach kwadratowych.

Gość PolakUA
zdesperowana. specjalnie tak napisałem , bo polacy myślą że wyjadą za granicę i im się super będzie żyło. " a jaki odsetek ludzi w polsce zyje godnie? tak zeby starczylo na zarcie, na przestronne mieszkanie, na ubrania, na samochod i wakacje za granica raz do roku. jakies 10 do 20 %??? w uk na takie zycie stac najbiedniejszego, taki standard posiada prawie 100%. to jest ta roznica. reszta to patologia albo kompletne lenie ktorzy nie beda pracowali nigdzie bo im sie nie chce.." niewiem ale osoby które znam nie wyglądają jakby były biedne wręcz przeciwnie wiele osób posiada samochód.stać ich na ciuchy,jedzenie itp. Niewiem czemu mówisz że w polsce bieda wg mnie w anglii jest o wiele większa zobacz sobie jak te angielskie miasta wyglądają jak ludzie są poubierani,ilu murzynów jest na ulicach itp. o sobie powiem że nie narzekam na swój żywot.życie w polsce choć nie idealne to jednak nie jest takie złe.

Gość JacekUA
up :) mój post :)

Gość JacekUA
serio oceniam po tym jak wyglądają miasta w wielkiej brytanii.pełne brzydkich domów i ludzi oraz krajobrazów. i szukam biedniejszego kraju w europie i niema.

Jacek - gdzie to awaryjne lądowanie było? upewnij się może... gdzie mieszkałeś w UK? w Bedford? Luton? Milton Keynes?