Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rretrtre

Czy jak pójdę do sklepu komputerowego

Polecane posty

Gość rretrtre

Mam problem, ponieważ zaklinowała mi się płyta cd w napędzie Maca. Nie mogę jej wydostać, próbowalam wszelkich kombinacji ale nadal nic. Nie mam kogo poprosić o pomoc. Jak myślicie, mogę iść do sklepu firmowego i poprosić tam o pomoc?

Masz na mysli żeby zanieść im cały sprzęt z płytą w środku? Myślę że mozesz, ale pewnie każą go zostawić i odebrać za kilka dni i zapłacisz z pięc dych.

Gość rretrtre
Chcę tam iść z komputerem, ale to nie jest serwis, tylko zwykły sklep, dlatego zastanawiam się czy warto w ogóle iść

Gość rretrtre
No to idę :) Ale mówię Wam, ZAWSZE coś... mam tyle do zrobienia przed sobotą to teraz dodatkowe zajęcie :O

Gość fddfafdsafsdafdas
opisze co się dzieje że nie możesz płyty wyciągnąć- może jakoś Ci pomożemy.

Gość rretrtre
Otóż włożyłam ją o napędu, i koniec: jej ikonka nie wyświetla się na pulpicie (komputer jej nie widzi), przy włączaniu się komputera napęd hałasuje. Znalazłam w necie kilka sposobów na jej wydostanie, niestety żaden nie okazał się skuteczny

Gość fddfafdsafsdafdas
a próbowałaś to ze wciśnięciem w dziurkę jakiegoś drucika?

Gość rretrtre
Lol :D próbowałam pensetą, ale wejście jest za wąskie :P Wiesz jak wygląda napęd w tych nieszczęsnych macach? To taka szczelina, on się nie wysuwa. Chciałam go rozebrać, ale nie mam takiego malutkiego śrubokrętu

Gość fddfafdsafsdafdas
a to nie masz jakiegoś spinacza biurowego, albo grubej igły? bo jak pójdziesz z tym to Cie skasują a zrobią to w ciągu kilku sekund.

Gość prrrrrrrrrrrrrrrrrtft
myapple.pl/multimedia/183291-plyta-dvd-zablokowana-w-napedzie.html support.apple.com/kb/HT2285

Gość rretrtre
Nie ma jak złapać tej płyty :O Podobno napęd mógł zostać uszkodzony... kurwa, jeszcze płacić za wymianę napędu... ja pierdolę.

Gość zamzam
wbij grubą igłę w taką dziurkę małą przy napędzie. ona służy właśnie do takiego celu, w środku jest przycisk odblokowujący

Gość fddfafdsafsdafdas
ale mi chodzi o dziurkę przy tej tacce na którą płytę wkładasz nie żebyś tą tackę jakoś ciągnęła.

Gość rretrtre
Właśnie tutaj nie ma tej tacki tak jak w pecetach :(

Gość antysolarka......
nie lepiej kogos wezwac? :O

Gość fddfafdsafsdafdas
retrtre Właśnie tutaj nie ma tej tacki tak jak w pecetach ale dziurka musi być bo jest przecież jakiś mechanizm który płytę wpycha więc musi też być do niego dostęp czy nie widzisz z przodu żadnej małej dziurki?