Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gródniówka

Kiedy urodzę?

Polecane posty

Gość Gródniówka

Witam Was :) Jestem już drugi dzień po terminie (Termin 20.12.). 12.12. miałam rozwarcie na jeden palec. Wczoraj moja gin stwierdziła rozwarcie na 2 palce i kazała czekać dalej. Chcieliśmy to z moim M jakoś przyspieszyć, bo już jesteśmy bardzo zniecierpliwieni :) A więc wczoraj ok. 22 czyli jakoś godzinę po stosunku dostałam częstych skurczy (mało bolesne twardnienie brzucha różnie co 3-5 min), które trwały ok. 2 godz. i przeszły. Dzisiaj miałam tylko ze 2 pojedyncze skurcze. Jak myślicie jak długo może to jeszcze potrwać?

rozwarcie na 2 palce to przeciez juz4 cm. Ja z takim rozwarciem powoli zbieralam sie na porodówke. dziwie sie bardzo

Gość ja podobnie
to raczej nie poród, rozkręciłoby się ja miałam podobnie w pierwszej ciąży, coś się rozkręcało a potem cichło, i tak kilka razy ostatecznie rodziłam 2 tygodnie po terminie na oksytocynie

Gość Gródniówka
Dodam, że to jest mój pierwszy poród. A gin jeszcze powiedziała, że jak nic się nie będzie działo to we wtorek (tydzień po terminie) na wywołanie

Gość kucyk pony
Ja miesiąc przed terminem miałam rozwarcie na 1,5 cm i mialam w każdej chwili urodzić. Na kilka dni przed terminem mialam już 4 cm, a skończyło się na tym, że tydzień po terminie wywołali mi poród oksytocyną, który i tak zakończył się cc (dzięki Bogu!)

Gość ja podobnie
Życzę ci autorko żebyś urodziła jak najszybciej i bez wspomagaczy typu oxy nigdy więcej takiego bólu jak po oxy brrrrrrrr tfutfu to tak aby nie zapeszyć, bo teraz oczekuję na kwiecień drugiego dzieciaczka;)

Gość do autorki pisze
grÓdniowka?? zmien nicka na jebana tepa dzida!!

Gość no nie tak
skurcze porodowe się nie uspokajają a wręcz z czasem nasilają. Widać dopadły cię skurcze przepowiadające.

Gość Gródniówka
Słyszałam, że po oxy poród jest o wiele bardziej bolesny dlatego chciałabym urodzić wcześniej niż czekać na to wywoływanie...

Gość no nie tak
chcieć to niestety nie zawsze móc.

Gość Grudniówka
Otóż to. A ile to u Was trwało przy pierwszej ciąży?

Gość no nie tak
no ja miałam właśnie oxy. Odeszły mi wody a potem dostałam oxy na powiększenie rozwarcia. nie wiem czy to wina oxy czy taki mój urok ale o ile część z rozwieraniem szyjki była ok o tyle potem miałam wrażenie że między skurczami nie ma przerw. Cóż ale tak czy inaczej było minęło. :)

Gość Grudniówka
A wypadnięcie czopa śluzowego jest zależne od wielkości rozwarcia? Jak tak to przy jakim rozwarciu wypada?

W pierwszej ciąży na badaniu moja gin stwierdziła, że mam rozwarcie na 2 palce, wysłała mnie do szpitala. Tam stwierdziły położne, że na 1 (miałam skurcze co 5 min), przyszedł ordynator zbadał - nie ma rozwarcia. Skurcze przeszły i na 2 dzień wyszłam ze szpitala. Urodziłam równo tydzień później.

Gość ja podobnie
czop może wypaść bez żadnego rozwarcia, nawet na dwa, trzy tygodnie przed porodem