Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydliwy temat

Zemdlałam 2 raz w życiu.

Polecane posty

Gość wstydliwy temat

Rano wstałam, mieszkam z mama jeszcze, mam 18 lat. Poszlam do lazienki, zrobilo mi sie slabo i kucnęłam, opierajac sie o wanne-czulam ze zwymiotuje. Odczekalam,zrobilo sie lepiej , pamietam ze chcialam isc sie polozyc zeby odczekac-myslalam ze przejdzie. ale momentu wstania juz nie pamietam.Mama mowila ze wstalam powiedzialam ze ide i po 2 sekundach gleba.Pozniej sie zsikałam i pieprzylam od rzeczy:o wstyd, no ale co zrobie. Dlaczego tak sie dzis stalo?W ogole od czego to moze byc? Nie mam miesiaczki niedawno mi sie skonczyla. Wymeczona tez nie bylam bo wczoraj zrobilam sobie wolne od szkoly takze odpoczelam. Pol roku temu tez zemdlalam ale wygladalo to inaczej.Oblaly mnie zimne poty, krecilo mi sie w glowie i wywrocilam sie na kafelki,a przytomnosc odzyskalam szybko, nie tak jak dzis. pozdrawiam:*

Gość fdfsffg43fsdd
jestes w ciazy

Gość wstydliwy temat
nie jestem w ciąży nie mam jak, bo tata pracuje za granica,ubezpieczenie akurat tydzien temu sie skonczylo i jeszcze troche musze na nie poczekac

Gość prosty bilans
szukasz tu lekarzy? nawet jeśli to i tak za mało informacji, omdlenia mogą mieć dziesiątki przyczyn, na pierwszy ogień obstawiam 3: - choroba addisona - anemia - cukrzyca

Gość prosty bilans
dobra idą święta - nie będę chamem.... zrób morfologię krwi, jeśli wykluczysz anemię tj. RCB będą się mieścić w normie, WCB nie wysokie - bo jak wysokie to infekcja. Jeśli w morfologi nie wyjdzie to w cukrze, możesz przy okazji zbadać cukier na czczo i po 2 godz. po spożyciu 75mg glukozy rozpuszczonej w wodzie. wszystkie te badania zrobisz tanio i w ambulatorium. ch. addisona też wykryjesz ale trzeba sikać parę razy w odstępach do słoika i dłużej to trwa.

Gość wstydliwy temat
dobra idą święta - nie będę chamem.... ? za informacje dzięki, po swietach zrobie badania :)

Gość prosty bilans
łykanie witamin z żelazem i B12 nie zaszkodzi też.

Gość kalyna yna
padaczka lekka

Gość wstydliwy temat
no ale wlasnie przeciez nie powinnam sie zsikac i gadac jakis glupich rzeczy tak jakbym byla napita nie?

Gość wstydliwy temat
:(:(:(

Gość wstydliwy temat
mialam eeg pol roku temu i nic nie wykazało ale skierowanie bylo bo mialam problemy z koncentracją

Gość wstydliwy temat
kurcze, to mnie zmartwiliscie. ok, pojde dziękuje:)

Gość wstydliwy temat
jolazabrze. -> 18 mialam wrazenie ze zwymiotuje ale nie zrobilam tego, wstalam i zemdlalam , to bylo przed 7 a do tej pory jakos tak dziwnie sie czuje;/

co by to nie było to nie wygląda dobrze. a może jesteś niedożywiona? masz niedobory? nie odchudzasz sie czasem albo nie cwiczysz zbyt intensywnie?

Gość ekhekheeeem
wiesz co moze masz tętniaka,moja znajoma która już nie żyje miała podobne objawy.. to moze być wszystko.

Gość wstydliwy temat
do lekarza nie moge isc napisalam wyzej nie odchudzam sie, nie cwicze, prowadze normalny tryb zycia . Moja kolezanka rok temu zmarla na zator plucny,ale jej sie zrobil po zapaleniu pluc i na 2 tyg przed smiercia sie zle czula.Niby to moze byc wszystko , a ja sie boje ze sie okaze jakas smiertelna albo i nie ale uciazliwa choroba, bo nie sadze zeby mozna bylo mdlec bez przyczyny.dodam ze moja mama gdy byla mloda dziewczyna bardzo czesto mdlala, wystarczyl widok krwi.wyrosla z tego. ja tak nie mam ale ostatnio zaczelam sie zastanawiac co mi moze byc... kiedys tez bylam towarzyska aktywna a od jakis 3 lat mam zastoj... nic mi sie nie chce nie wiem czy to jakas depresja...

to też mogą być objawy jakiejś choroby. ale nie depresji, depresja raczej byłaby wtórna. ewentualnie nieleczona depresja daje objawy somatyczne. ale czytając Twoje wpisy powiedziałabym że raczej depresja jest objawem chorobowym innej jednostki niż sama w sobie przyczyną. tak czy inaczej koniecznie, najszybciej jak to tylko możliwe, musisz iść do lekarza i się przebadać.

Gość wstydliwy temat
nie mam. :) w ogóle nie spodziewałam sie ze tak zareagujecie.. myslalam ze temat bedzie swiecil pustkami :) mobilizujecie mnie coraz bardziej zebym jednak do lekarza poszla;)

Gość gość
2011.12.22 idź do lekarza przy takich dodatkowych objawach, jak zawroty głowy przy wstawaniu, sporadyczne duszności i bóle w klatce piersiowej