Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

karmienie piersia a alkohol

Polecane posty

hej drogie mamusie, mam pytanie odnosnie karmienia piersia i picia alkoholu. Jak wiadomo zblizaja sie swieta i zapewne wypije jakies piwo/wino czy jakikolwiek alkohol, jaki czas po wypiciu bede mogla karmic piersia aby alkoholu nie bylo w mleku?

up

Gość Nasturcja Mama
Ja nie piłam wogole bo długo po narodzinach dziecka miałam wstręt do alkoholu chociaż przed ciążą lubiłam sobie wypić winko czy słodkie piwko. Ale z tego co w necie czytałam to tuż po karmieniu możesz sie napić lampki wina jak wiesz że za ok 2- 3 godziny będziesz dopiero karmić. Ale to są informacje z internetu wyczytane, lepiej jak spytasz lekarza.

tzn ja dokarmiam piersia-sciagam, mleka jest malo i mysle jaki czas od wtpicia np 2 piw powoduje ze w mleku nie ma alkoholu?

Gość panna z mokra głowa0
Zapytaj lekarz, bo -albo powiedzą pij smiało -albo cię zjadą

Gość wszorajszymdzniemjest
a musisz pic?? wez na wstrzymanie...

jak tylko dokarmiasz to po co sie zastanawiasz zwyczajnie po wypiciu sciagniesz i wylejesz :) ja nie raz tak robilam jak byl sylwester czy jakas okazja po 12 godz normalnie podawalam juz sciagniete ale do 12 godz od wypicia sciagalam i wylewalam

Dokładnie, ja tez odciągałam i wylewałam a Mały dostawał butlę. Skoro i tak je i Twoje i mm to nie ma problemu :) Zależy ile wypijesz, ale 12 h wystarczy całkowicie ;)

naprawde tak malo np przy 2 piwach?

e,12 h to wcale nie mało, zresztą jak nie wierzysz to sobie sprawdź na alkometrze on-line :) - przynajmniej "mniej więcej" będziesz wiedziała ile schodzi + jakieś 2 h :)