Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crazy-angel

czy ktoś z was stosował mikrodermabrazje na rozstępy?

Polecane posty

Gość crazy-angel

jak w temacie...czy kto.s stosował jakie były efekty i ile kosztował zabieg?

Gość a mówiła ze jej facet ma 30 la
a moze kwasy samodzielnie zrób w domu ?

Gość crazy-angel
a jak się to robi ? i czy jest to bezpieczne no i ile kosztuje/

duzo mniej beda Cie kosztowac niz zabiegi w gabinetach ale ze samodzielnie to najlepiej zacznij od najnizszych stezeń zeby przyzwyczaic skóre . chociaz szczerze ja robiłam na roztepy na plecach kwasem glikolowym 30 % i kwasem mlekowym 80 % od razu i nic mi sie nie działo ale robiłam jednorazowo , a trzeba kilka serio w odstepach tygodoniowych lub dwutygodniowych wie nie moge sie wypowiedziec o efektach. a kupiłam je na stronie : mazidła.com ale mozna tez je kupic na stronie zrób sobie krem.pl i innych . chcesz cos jeszcze wiedziec ?:)

tu masz linki: http://mazidla.com/index.php?page=shop.browse&category_id=14&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=27 http://www.zrobsobiekrem.pl/?kwasy-hydroksylowe,37 http://biocosmetics-polska.pl/linia-z-kwasami-peeling/c,11640,1 porównaj sobie ceny i wybierz gdzie jest najtaniej uwzgledniajac gramatóre i stezenia . i zwróc uwage ze czasami jest podana ilosc w gramach a czasami w ml . no i tez czy wolisz kupować gotowe rozrobione juz kwasy , czy w proszku które trzeba potem rozrobic w odpowiednim roztworze czasami jest to woda, czasami jakis tłuszcz (olej ) a czasami spirytus lub PEG

Gość crazy-angel
aha dzieki za linki:) a czy mozna sobie jakos zrobic tym krzywdę? nie wiem no jakieś popażenia czy coś. pytam bo nie znam się na tym za bardzo ;/ rozstępy mam jeszcze czerwone bo też zreszta jestem dopiero 4 tygodnie po porodzie..

Gość fksp[fkspkf
oczywiście,że można!!! nawet bardzo prawdopodobne że sobie zaszkodzisz. Chyba po to jest zabieg kosmetologa i dermatologa. oni wiedzą co i z czym

nie wiem jaka masz skóre ,ale krzywde mozna sobie zrobic kwasem tca on jest najbardziej żracy ale tez najbardzije skuteczny jesli chodzi o rozstepy ale nim sie lepiej nie bawic . jesli kupisz kwas glikolowy 30 % lub mlekowy 80% ( bo akurat takie chyba sa na stronach które podałam) to przed pierwszym uzyciem rozcieńcz je z woda np w proporcji 2:1 ( 2 łyzki wody 1 łyzka kwasu , łyzeczka nie metalowa tylko plastikowa ) i zrób próbe czy nie masz na któys kwas uczulenia . np smarujac kawałek skóre i odczekaj 24 h poparzyc sie tymi kwasami sie raczej nie poparzysz bo ja nakładam te kwasy nawet opuszkami palców, chociaaz to pewnie niezbyt rozsadne i totalnie nic mi sie nie dzieje , chociaz chwile potem oczywiscie myje rece woda z mydłem ( z mydłem to wazne bo mydło jest zasadowe wieć zobojetnia kwasy) a na plecach ich nie zmywałam tylko zostawiałam na nastepny dzien i myłam rano :P poczytaj sobie jeszcz ena tych stronach sa rózne opinie jak je uzywac itde :)

nie strasz :P te kwasy nie sa takie bardzo straszne :p to pewnie taka plotka rzucona przez dermatologow i kosmetologów zeby bulic za ich zabiegi po 200 - 300 złpodczas gdy 30 gram takie kwasu ( który starcza na 5-7 zabiegów to kosztuje 15 zł ) a w gabinecie zapłacisz 1000 zł 15zl a 1000 zł jest róznica :P

tylko poczytaj wczesniej o wszystkich ostrzezeniach na stronach gdzie kupujesz :P ! a pózniej jak juz sie z nimi oswoisz zobaczysz jak Twoja skóra zareaguje to przejdziesz pewnie do wiekszych stezeń :P

aha no i jak jestes po porodzie i karmisz piersia to nie wiem czy mozesz ich używać :/ raczej nie , lepiej spytaj lekarza :/