Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Idę sobie zbadać szyjkę macicy

Chyba nigdy nie pojmę o co chodzi z ta szyjką :/

Polecane posty

Umiałby mi ktoś wytłumaczyć pijęcia, ja jestem laikiem w tej dziedzinie. 1. szyjka krótka 2. szyjka długa i/lub a. szyjka nisko b. szyjka wysoko Ja już całe google przejrzałam i gdzie nie poczytam ( głównie są to fora ) to piszą inaczej. Do tego forum pomimo wielu obelg i krytyki mam chyba największe zaufanie, jeśli tak to można nazwać. Chciałabym, żeby ktoś mi w prosty sposób odpowiedział, czy np. jeśli badając się palcem i zaraz na początku czujemy szyjkę to ona jest wysoko czy nisko ? Czy jak musimy sięgać tam głęboko to ona jest wysoko czy nisko ? Te informacje są najbardziej sprzeczne. ...i nie piszcie mi, że po co tam grzebie, że infekcje itd. Przed samobadaniem zawsze dokładnie myję ręce mydlem antybakteryjnym... a raczej sama zadaj sobie pytanie czy przed współżyciem z partnerem każesz mu iść zdezynfekować swoje klejnoty zanim w Ciebie wejdzie, hmm ?

Gość już ci wszystko napiszę :)
:) tylko to chwilke zajmie

badasz szyjke macicy wkłądając sobie do pochwy palec. powinnas zawsze to robić w tej samej pozycji, bo zmieniając pozycje mozesz troszkę zmienic położenie szyjki. najlepiej przy tym kuznąć, albo jedną nogę oprzeć np o wanne albo o kibelek.z łatwością można rozróznic kiedy szyjka jest wysoko a kiedy nisko. gdy wkładasz palec i z łątwością możesz szyjkę wyczuc, wtedy jest nisko. a kiedy musisz jej "dosięgać" żeby ją poczuć wtedy jest wysoko. szyjke czasami da się palcem okrążyć dookoła, wtedy mniej wiecej powinnaś wyczuć czy jest długa czy krótka. nie powiem ci ile cm ma długa a ile krótka, ale sama sie dowiesz obserwując ją jakiś czas bo zauważysz różnicę. na to trzeba trochę czasu. szyjka rozpulchniona to taka miękka jak usta, a szyjka twarda to taka jak czubek nosa. to chyba tyle. masz jeszcze jakies pytania? :)

badasz szyjke macicy wkłądając sobie do pochwy palec. powinnas zawsze to robić w tej samej pozycji, bo zmieniając pozycje mozesz troszkę zmienic położenie szyjki. najlepiej przy tym kuznąć, albo jedną nogę oprzeć np o wanne albo o kibelek.z łatwością można rozróznic kiedy szyjka jest wysoko a kiedy nisko. gdy wkładasz palec i z łątwością możesz szyjkę wyczuc, wtedy jest nisko. a kiedy musisz jej "dosięgać" żeby ją poczuć wtedy jest wysoko. szyjke czasami da się palcem okrążyć dookoła, wtedy mniej wiecej powinnaś wyczuć czy jest długa czy krótka. nie powiem ci ile cm ma długa a ile krótka, ale sama sie dowiesz obserwując ją jakiś czas bo zauważysz różnicę. na to trzeba trochę czasu. szyjka rozpulchniona to taka miękka jak usta, a szyjka twarda to taka jak czubek nosa. to chyba tyle. masz jeszcze jakies pytania? :)

Gość Ja się dopnę do was:)
A jaka jest przed miesiączką?