Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 1981rok :)

bedac nauczycielkami w którym tyg ciazy poszlybyscie na L4?

Polecane posty

jak w temacie

moja nauczycielka odeszła na zwolnienie jak powoli zaczynało jej widać brzuch. Wróciła po pół roku

Gość rumainek dzbanek
To chyba nie do końca chodzi o to, kiedy poszłybyście. Jak dasz radę normalnie pracować fizycznie i psychicznie, dzieciaki dadzą ci żyć ;) itp. itd. to moim zdaniem nie warto kalkulować, kiedy iść na zwolnienie. Ale jak objawy dadzą ci w kość, czy coś będzie nie tak, to nie ma sensu się męczyć, jak masz np. 5 razy wyjść z lekcji (o ile uczysz w szkole) na siku czy z innych powodów.

Gość sasasasasajoana
5msc z powodu krwawienia gdyby nie to pracowalabym do końca

bo moj gimn powiedzial, zebym szla jak najszybciej bo dzieci i inne nauczycielki to nosiciele wszelkich chorob i moze cos w tym jest....

Gość rumianek dzbanek
Taaa, a każdy kot zarazi cię toksoplazmozą :O A nie pomyślałaś, ile bakterii i zarazków masz np. w zwykłej Biedronce, czy autobusie?

Gość olamary
ja co prawda nie pracuję w szkole, tylko w przedszkolu, poszłam na zwolnienie w 36tyg., także pracowałam prawie do końca, ale nie ukrywam że pod koniec było mi już ciężko!

Gość hellenka z okkienka
jask sie dobrze czujesz to do konca. a jak masz wredne dzieci to od razu na l4

Gość Killme
Ja dowiedziałam się o ciąży w kwietniu 2010 do końca roku szkolnego byłam obecna ale od nowego roku szkolnego poszłam na zwolnienie.

Gość od początku - ciąża zagrozona
ale i tak bym poszla - bo ryzyko zachoroawana np. na ospe, ale ze ktos cie udezry na boisku albo piłką.

Gość rumianek dzbanek
Czas pracy planować sobie można, a praktyka jest często bardziej podstępna ;) U mnie od początku ciąży były prawie całodobowe mdłości (nie do ogarnięcia żadnym sposobem), które przeszły chyba w połowie 4 miesiąca, za to doszły inne objawy i taka zamiana z objawu na objaw trwa do dziś, a jestem pod koniec 7 miesiąca.