Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona.Mam depresję.

Łysieję... chciałabym się zabić...

Polecane posty

Gość ja tam wole zielona
chociażby. najlepiej jakbyś ze sklepu zielarsiego miała susz. chyba że mieszkasz gdzieś na wsi albo masz rodzinę na wsi która może Ci nazbierać i sama ususzysz. płukanie to jedno, ale picie jej to drugie, może być zwykla herabtka w saszetkach, herbapolu np. ale rób przerwy! a zamiast płukania to np pokrzypol ma wyciąg z pokrzyw. i jeszcze taki szampon ziołoleku linoderm do wypadających, może się sprawdzi? i ta odzywka fitomed do włosów słabych, regenracyjna. mówię, co mi pomogło ale u mnie to było takie chwilowe "przesilenie" i nerwy, nie wiem jak przy hormonach. możesz też iść do zielarza z tymi badaniami http://zielarz.prv.pl/ bo różne zioła które pomagają regulować hormony

Gość Ona.Mam depresję.
zaczynam myślec już nad peruką... ale boję się, że będzie widać, że to peruka... nie przeszczep mnie nie stać... zresztą ponoć u kobiet się one nie sprawdzają :(

Gość CiekawskaMartusszka
MIAŁAM TO SAMO!!! wszystkie mozliwe badania wykonane , wydałam ładnyh kilka tysiecy na badania i nic ;/ ktoś mi powiedział o szamponie DERMENA góno a nie wierzyłam no ale po jakimś czasie stwierdziłam że w sumie co to ma mi zaszkodzić... kupiłam szampon i zel- odzywke odpusciłam ;p scięłam włosy do ramion i stosowałam dziwny patent- nie czesałam włosów codzień ew bardzo szeokim grzebieniem. myłam włosy szaponem póniej wcierałam żel w skóre głowy a włosy rozplątywałam używajac- zamiast odzywki - jedwab do wlosow (chyba jednak najlepszy jest biosilk bo joanna strasznie obciąża włosy) splatałam je na noc w luźny warkoczyk. robie tak od ponad roku i efek jest NIESAMOWITY. oczywioscie nie mam włosów grubych jak miała violetta villas ale przestały wypadać i rozdwajać się końcówki!

Gość ja tam wole zielona
i osobiście Ci doradzam co wieczór meliskę na uspokojenie :) :P

Gość Ona.Mam depresję.
Mam chłopaka... kocham go bardzo, ale boję się, że kiedyś on nabierze do mnie obrzydzenia przez to jak będę wyglądać... boję się tego i myślę, czy nie odejść od niego pierwsza... boje się, żejak on mnie zostawi, to się już nie podniosę...:(

Gość ja tam wole zielona
wszelkie jedwabie odradzam bo to same silikony które obciążają włosy :O

Gość 101010
Autorko,jak na moj gust to Ty masz to co ja dokladnie lekka niedoczynnosc tarczycy moje paznokcie to tragedia,rozwarstwiaja sie,lamia,mam krociotkie poza tym moj dom tonie w moich kudlach,na poduczce,podlodze,nawet w lodowce,jak gotuje,to w chustce,bo boje sie ze beda moje wlosy w jedzeniu!!

Gość ja tam wole zielona
ale dlaczego lekarze bagatelizują wasz problem?! :O

Gość 101010
zmien lekarza,moze idz prywatnie? ja dostalam lek na 3 miesiace,po tym czasie ma byc lepiej,w miedzyczasie mam oddac krew ogolnie czuje sie ciagle zmeczona,senna,zimno mi,przemiana materii zerowa nie zre jak krowa,ale tez nie jestem na diecie,jem jak czlowiek i od paru lat nie moge sie pozbyc 10 kilo nadwagi tez tak masz? zmien lekarza mowie Ci

Gość Ona.Mam depresję.
właśnie mnie się wydaje, że mam niedoczynność... a już 3 endo mi powiedziało, że lepiej tego nie ruszać bo leczenie przyniesie więcej szkody niż pożytku... objawy: tsh niby w normie, ale za wysokie jak na mój wiek, depresja, zaparcia, sucha skóra, włosy, paznokcie, jestem okrąglejsza niż kiedyś... wolna przemiana materii, ospałość, brak siły, energii, gruba szyja, chrypka przy mówieniu, wyczuwalna gula przy przełykaniu, srebro przy niedoczynności czernieje - moje łańcuszki są poczerniałe... obrzęki, spuchnięte powieki, wiecznie zimne stopy... mówiłam to kazdemu, ale jak grochem o ścianę...:O

Gość ile masz lat,
czy jesteś na studiach? I jaki kolor włosów, może farbujesz?

Gość Ona.Mam depresję.
właśnie u jednego byłam państwowo, u dwóch PRYWATNIE!!! zapłaciłam u jednego 80 zł, u drugiego 120, i co? i gówno:(:(:(

Gość ja tam wole zielona
to idź do zielarza, zobaczymy co powie :O wiesz, być może te hormony rzeczywiście działają ogólnie źle i jeśli objawy nie są tak nasilone że żyć się nie da, to nie wkraczają z hormonami? nie wiem bo lekarzem nie jestem. polecam spróbować jakichś metod naturalnych, powinny jakoś wspomóc, ale udaj się dokogoś doświadczonego, jakieśgoś zielarza czy naturopaty

Gość Ona.Mam depresję.
jestem na studiach. Owszem kiedyś był stres, ale w tym roku magisterka więc już lajcik:) włosów nie farbowałam od 3 lat:) a wtedy zafarbowałam tylko 2 razy... Dziewczyny farbują raz na miesiąc i mają piękne, gęste i lśniące, suszą suszarkami, prostują... szampony sama chemia... a ja? nic z tych rzeczy a cierpię na wypadanie:(

Gość nicniekumam
@ja tam wole zielona owszam ale nie biosilk- jestem chemikiem i widze co w nich jest- mało obciazaja włosy za to joanna lu marion- MASAKRA lepiej ich nie tykac

Gość Ona.Mam depresję.
mam wrażenie, że ludzie jak ze mną rozmawiają to najpierw widzą moje włosy a właściwie ich brak,a potem mnie... i co? moja ładna (wciąż) buzia może iść się jebać... przepraszam za słownictwo, ale siedzę tu zapłakana i mam już gdzieś kulturę osobistą :(

Gość 101010
to masakra jakas ja nie mieszkam w Polsce,i to moja wina,ze nie poszlam wczesniej do lekarza,ale jak juz poszlam,to sie mna zajeli,jak trzeba ale jesli bylas u endokrynologa i nic Ci nie dal,to debil chyba jakis pierwsze slysze,ze leczenie przyniesie wiecej szkody niz pozytku,chyba na leki im szkoda z NFZ dolozyc,bo moj lekarz mnie jeszcze opierdolil.ze tak ppozno sie zreflektowalam,i powiedzial,ze jak bede normalnie jesc(nie obzerac sie slodyczami i tlustym) to zaczne hudnac samoczynnie

Gość Ona.Mam depresję.
uważacie, że peruka to koniec świata?

Gość ja tam wole zielona
"nicniekumam @ja tam wole zielona owszam ale nie biosilk- jestem chemikiem i widze co w nich jest- mało obciazaja włosy za to joanna lu marion- MASAKRA lepiej ich nie tykac" Cyclomethicone, Dimethicone, SD/Alkohol 40B, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolized Silk, Octyl Methoxycinnamate, Parfum, C 12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben wybacz, ale jeśli w składzie biosilku nie widzisz silikonów to słaby z Ciebie chemik :O🖐️

Gość ja tam wole zielona
nie koniec. moja babcia nosi czasem peruke :classic_cool:

Gość ile masz lat,
a skąd jesteś, bo są regiony bardziej zanieczyszczone od pozostałych

Gość Ona.Mam depresję.
Najgorsze, że ja nie mam kasy na leczenie, nie kupuję ubrań, nie mam przyjemności... całą zarobioną kasę wydaje na lekarzy i jedzenie - mam obsesję na punkcie dobrej diety...i nic...

Gość ja tam wole zielona
zresztą jak zyję to widziałam 1 (słownie: JEDEN) preparat typu jedwab w płynie, bez silikonów w składzie. zresztą co jewab robi? wygładza. on NIE JEST odżywką samą w sobie. poza tym, śmieszą mnie specyfiki do wypadających włosów, które nakłada się NA włosy. przecież działać trzeba na skórę głowy! włos jest martwą częścią, działać trzeba na cebulki!

Gość Ona.Mam depresję.
babcia. Twoja babcia kiedy miała 22 lata, miała pewnie długie, piękne i gęste włosy... Wiecie jakie przykre jest jak oglądam filmy jeszcze sprzed 3 lat? byłam wtedy inną osobą... teraz uciekam od zdjęć... chowam się po kątach, wariuję już... na basen nie pójdę, bo jak zmoknę to będzie katastrofa - i ludzie to zobaczą...:O

Gość ja tam wole zielona
z tych rzeczy co ja Ci poleciłam: szampon linoderm koszt około 20 zł...? jakoś tak odżywka fitomed jakieś 11 zł odzywka pokrzypol około 14-15 zł i pamiętaj, ze włosy myje się dwa razy - najpierw z wierzchu TYLKO włosy, i tutaj możesz użyć dowolnego szmponu, najlepsze wbrew pozorom są te tańsze, np z barwy jest tak, dopiero jak myjesz drugi raz to czyścisz skórę głowy, i wtedy ja szampon zostawiam na dosłownie pół minutki na głowie zanim spłuczę.

Gość 101010
dobra,na poczatek kup to zelazo,dobrej firmy w aptece herbatka z pokrzywy nie zaszkodzi,2-3filizanki dziennie.tez pilam, cynk koniecznie-tez oddzielnie,w suplementach masz zawsze oszukane,najwiecej daja najtanszych skladnikow osobno kup buraki jedz

Gość ja tam wole zielona
rozumiem CIę :( mojaj babcia miała całkiem gęste włosy, teraz jest starutka, ma różne choroby, i dosłownie siedem rzędów pięć włosów

Gość Ona.Mam depresję.
czasem boję się, że nie wytrzymam i sobie coś zrobię... to już nie jest życie, nieustanny lęk przed wodą, wiatem, spojrzeniami ludzi... wiem, że smęcę, ale nie mam komu, wstydzę się mówić o tym komuś na żywo... Tak mi źle...

Gość ja tam wole zielona
o jejku no :O a ja mam brzydką ttrwazr,. mam rany na ciele i w ogóle beznadziejną skórę bo mam AZS, mam nos jak zjeżdżalnia i kurwa co mam powiedzieć 😭

Gość Ona.Mam depresję.
Ale masz włosy...