Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tojakasporazka..

BABCIA ZABRANIA MI ISC NA SYLWESTRA

Polecane posty

Gość tojakasporazka..

Moja babcia klocila się dzis z mamą o to, zeby mama nie puszczala mnie na sylwestra a mam juz skonczone 18 lat!!! W zeszlym roku zabronila mi wyjsc jak juz bylam gotowa i mialam wychodzic za godzine! Nawrzeszczala, ze jak to niepelnoletnia dziewczyna idzie na całą noc na imprezę, kto to widzial, upije się, zgwałcą mnie, a do mojej matki co z niej za matka i tak dalej, i ze stanie w drzwiach i mnie nie wypusci zaczęlam siłą ją odciągac, tak się wkurwilam, aż moja matka wymiękła i powiedziala ze jednak nie mogę isc i zebym nie szarpała babci. A ta calonocna impreza to mial byc po prostu sylwester u kolezanki w gronie samych dziewczyn i jeszcze w domu jej rodzice byli .. Juz się tak wscieklam, ze ją nazwałam starą tępaczką. Wiem ze przesadzilam ale po prostu mialam dosc, nigdy nie bylam na sylwestrze ani imprezie bo BABCIA. A dodam, ze mieszka z nami. i w tym roku jak tylko uslyszala, ze rozmawiam z mama o sylwestrze to przyleciala i juz pieprzy glupoty ze nigdzie mnie nie pusci, kto to widzial, bedziemy pic, tak szanująca sie dziewczyna nie robi itp i chodzi za moja matką i gdera zeby mnie nie puszczala. A to jest sylwester skladkowy na dodatek i juz dalam kasę na alko i jedzenie ;/ Co zrobic?

Gość tojakasporazka..
help!!

Gość tojakasporazka..
w gore ..

Gość tojakasporazka..
pomocy ..

Gość tojakasporazka..
tak latwo Ci mowic bo Ty nie musialas się szarpać z babcią w drzwiach zeby wyjsc

Gość ona dorosła
18LAT SKOŃCZYŁAŚ?? skończyłaś!! Więc nie rozumie w czym problem..

Gość tojakasporazka..
W tym, ze moja mama będzie az do sylwestra a potem w ogole do konca stycznia wysluchiwac jęczenia i gderania ze mnie puscila i pewnie zeby wyjsc znow będę musiala się z nią przepychac w drzwiach a ona będzie się wydzierac tym piskliwym glosem ze tylko dziwki chodzą na imprezy calonocne az sąsiedzi powychodzą ;/

Gość big city nights baj mi
buhahaha babcia wami rzadzi?? z jakiego powodu ma az tak duza wladze?

Gość ona dorosła
Właśnie Babcia.. Babcia nie ma nic do gadania.. Wychodzisz i już.. nie musisz się nikogo o zdanie pytac.

Gość taktaczke
pewnie będziesz się jeebać z innym zgredem i chcą twojego dobra :(

Nie chce myśleć co będzie jak się wyprowadzisz, wtedy to będziesz szaleć. 18 lat i nigdy nie byłaś na imprezie? Masakra..

Gość tojakasporazka..
o zdanie nie muszę pytac ale przyczytaj co mialam w zeszylm roku i babka zapowiedziala ze w tym roku będzie to samo. Moja mama uwaza ze mam prawo robic co chcę ale teraz w domu tematem nr 1 jest ze mam nie wychodzic bo tylko dziwki tak wychodzą i tak dalej i moja matka slucha gderania a ja tym bardziej

Gość tojakasporazka..
nie zamierzam szaleć jak się wyprowadzę, po prostu chcę spędzic sylwestra w gronie znajomych jak normalny czlowiek i nie czuję spotrzeby zrywania się ze smyczy i robienia nie wiadomo czego tylko chcę spokoju i zeby nikt nie urządzal mi takich szopek gdy wychodzę wieczorem co poradzic?!

Gość ona dorosła
Czyli Ty razem ze swoją mamą jesteście pod Kluczem? i to babci.. O jejjjjj.. Dziewczyno nie długo to i do kibla ci nie będzie można wyjść.. Zacznij się stawiać troszeczkę.

Gość tojakasporazka..
stawiam się mama tez ale nie mozemy się wyprowadzic za bardz bo babcia chora(albo udaje), jak się pokłócimy to ona potem 'umiera' trochę nami manipuluje bo boimy się o jej zdrowie, zycie a ona takim udawaniem choroby na mojej mamie potrafi wymusic prawie wszystko

Gość ggsakkrruub
Moze sie martwi o ciebie? Wychowała sie w innych czasach i takie imprezy widzi pewnie jako samo zło... A jaka jest na co dzien? Powiedz babci na spokojnie ze nie cxesz zeby sie o ciebie martwiła, ze jestes juz dorosła i odpowiadasz sama za siebie ale niech sie nie martwi bo jestes odpowiedzialna i bedzie wszystko dobrze a potem opowiesz jej jak bylo :)

Gość tojakasporazka..
NA co dzien jest taka sama, jak się jej cos nie spodoba to krzyczy albo umiera

Gość ona dorosła
Powodzenia z babcią TERRORYSTKĄ;) Może zmięknie ;)

Gość tojakasporazka..
,,bedzie wszystko dobrze a potem opowiesz jej jak bylo '' taaaak fajnie pisac bo nie widzialas/es jej reakcji jak wyszlam kiedys do kina na 20:00. jak wrocilam to się nie odzywala tydzien do mnie, moja mama tydzien wysluchiwala gderania ze jest nieodpowiedzialna i w ogole

Gość co za tydzień
Twoja babcia to symulantka,znam jedną taką(moją),nie zazdroszczę.

Gość ona dorosła
To i ty krzyknij że umierasz.. Może szkoda jej się Ciebie zrobi i Cie pusci.. ;)

Gość big city nights baj mi
wasza babcia jest patologiczna nie pisze tego xzlosliwie, z tego co piszesz wynika ze kobieta ma ze soba duzy problem ALe ty z matka macie rowniez problem ze soba, bo to nie jest normalna#e dawac tak soba manipulowac

Gość tojakasporazka..
co za tydzień - a co ona robi? jak sobie radzisz? bo ja już nie mogę, pewnie moge się sprzeciwiać i olewać jej wrzaski (w koncu się uciszy) albo chorowanie ale wtedy ona trzy dni choruje i jęczy az się jej nie ustąpi ..

Gość powiedz,że nie idziesz
kilka dni przed Sylwestrem spakuj kosmetyki,ubranie i co Ci tam będzie potrzebne,podrzuć koleżance do domu. W Sylwestra (normalnie ubrana i bez makijażu) wymyśl jakąś wymówkę,żeby wyjść z domu(np.ze śmieciami czy po coś do sklepu) i idź do koleżanki się przygotować,po czym idź na imprezę. Oczywiście mama musi wiedziec wczesniej o Twoich planach. Wiem,że po powrocie będziesz musiała wysłuchiwać gderania babki,ale to już będzie po fakcie. No i unikniesz przepychanek w drzwiach.

Gość tojakasporazka..
w tym roku jest tym gorzej, ze mama zaprasza parę osob do siebie i jak babcia urządzi szopkę to będzie taki wstyd ;/ ona tez juz ma dosc, czasem tak się kłócą, czasem matka zamyka nasze pokoje na klucz zeby ona nie weszla itp ale potem znow babcia choruje i juz mama mięknie

Gość ona dorosła
Żarty żartami.. Ale nie możecie babci na wszystko pozwalać.. Tańczycie jak wam zagra jeden raz pujdziesz drugi.. Raz sie obrazi drugi raz sie obrazi i jej przejdzie.. Nie pozwól odbierać sobie młodości, Baw sie i szalej.. a babci wytłumacz że teraz są troche inne czasy.. Niż były kiedyś

Gość Z takimi szantażystkami trzeba
ostro! Jak się nie odzywa-to masz przynajmniej spokój,a jak choruje czy "umiera"-to olać ją,zero zainteresowania,założe się że szybko wstanie,jak jej nie będzie miał kto żarcia podac pod nos!

Gość co za tydzień
A co mam robić...nic,przyzwyczaiłam się już do tego i już mnie to nie wzrusza.

Gość ona dorosła
Zresztą nie wiem jak ja bym się zachowała.. Nie miałam takiej sytuacji nigdy wiec... Życzę powodzenia..

Gość tojakasporazka..
Tlumaczylam ale ona się naoglądala rozmow w toku i czego tam się da i chodzi i pieprzy ze wszyscy tylko gwałcą i kradną, a jakas tam zostala zgwalcona, a druga spala z 20 facetami a jest w moim wieku a trzecia ma sponsora i tak dalej i tak dalej (nie dociera też tlumaczenie, ze to tv i aktorzy są podstawiani, fakt ze pewne historie się zdarzają ale wiele jest na porzeby tv podkoloryzowanych, ona uwaza ze to jest prawda i wszyscy tam opowiadają prawdziwe historie)