Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angela.......

Co tu zrobic :(

Polecane posty

Gość angela.......

Hej , normalnie się załamałam wczoraj . :( Mój facet siedzi na L4 i wczoraj zadzwonił do Szefa o jakąs zaliczkę na Świeta , a ten do Niego, że nie przedłuża mu umowy która ma do końca roku :( Lepszego momentu chyba nie mógł wybrać :( Martwię się co będzie bo poczatek roku czyli styczeń luty to cięzkie miesiace na znalezienie pracy :( Dobrze , że mieszkanie opłacone mamy na bieżąco :(

Gość mimi___2689
trzeba wziac sie w garsc i szukac nowej pracy

Gość Yachu Chrystman
za chwilę nie będziecie mieli czym srać

Gość annananannanananna
może za czesto na tym l4 bywał co?

Gość angela.......
To było jego pierwsze l4 miał zerwana torebkę stawową więc trochę go to ograniczło ruchowo :( tak wiem, że trzeba szukać tylko sami wiecie jak jest z praca w takim okresie , u mnie w pracy mi podpowiedzieli, żeby załatwił sobie dalej l4

Gość angela.......
Ta ale po 30 dniach zus wypłaca no nie ? Bodajże do 6 miesięcy z tym, że moga go wezwać na kontrolę

Gość jjklllk
L4 to kibel??

Gość ciekawska niunia
ale prezent:( no nic to , jakos dacie rade . jak siedzi w domu to ma wiecej czasu na przegladanie ofert - tak do tego podejdzcie;)

Gość sknerrra
teraz jest cięzko i kryzys prowadzę wlasną firmę i nic nie dostaje, do tego ZUS musze opłacać i w prezencie nie chcą mi darować grudnia a pracownicy którzy u kogoś pracują i żądają i żądają opanujcie się trochę

Gość angela.......
No będzie musiał szukac , mam nadzieję, że po Nowym Roku się pojawia jakies ofert . Do sknerra - Firma w któeej racował dobrze prosperowała, cały czas mieli zlecenia, Tylko szefowi się nagle uwidziało, że ma mieć zaśw o niekaralności ,a jak Go zatrudniał to dobrze wiedział, że jest karany. Niedługo takie zaświadczenia to do sprzątania beda chyba wymagać . Poza tym on miał umowe na najnizsą krajową a wypłacana miał inaczej kasę do ręki .

Gość ncyexrn
Mój mąż też sie dowiedział że nie przedłużą mu umowy:( nie chorował,pracował jak wół cały sezon w sumie to wracał do domu tylko na noc a teraz mu powiedzieli że nie ma juz tyle pracy i ich nie stać na opłacanie jego zusu więc nie przedłużą ale jak będzie praca to zadzwonią do niego i będzie mógl pracować na czarno:(

Gość angela.......
Oferma po pierwsze nie jestem dzieckiem, po drugie kurde mam kadry u siebie w pracy i pytałam. Jak nie wierzysz to zadzwoń sobie do Zusu.

Gość angela.......
Oferma weź spieprzaj , czemu niby kmiot co ? Pracował ucziwi , czasami po 12-16 h , to, że kiedys popełnił błąd i został ukaran skresla go jako człowieka ?

Gość ncyexrn
oferma- mimo ze nie ma umowy to będzie mógł iść na zwolnienie i zus bedzie mu płacił przez pół roku.nie wiesz to nie dyskutuj. musi tylko iść na zwolnienie w ciągu bodajże 5 dni id ustania umowy.

Gość angela.......
ncyexrn- współczuję , kurcze no ja bym nawet wolała, żeby miał zlecenei bo były by niższe koszty i może by to jakoś inaczej potoczyło:(

Gość mimi___2689
jesli ktos jest na zwolnieniu dluzej niz miesiac wtedy pieniadze wyplaca zus i oni dokladnie sprawdzaja czy osoba ktora pobiera od nich swiadczenia jest rzeczywiscie chora

Gość ncyexrn
i też był zatrudniony na najniższą krajową a inaczej dostawał do ręki. kurwa co za kraj:(

Gość angela.......
tak tylko, że torebka stawowa nie goi sie od tak i boli długo . Chcesz to podpieprzaj i wypad z mojego tematu .

Gość ncyexrn
mimi wcale tak nie sprawdzają.znam kilka osób które tak robia i nie miały jak dotąd żadnej kontroli a co niektórzy już drugi raz sa na takim zwolnieniu bo po roku firmie sie pogorszyła sytuacja i znów są bez pracy

Gość angela.......
Poza tym nawet jak go wezma teraz na kontrolę to ma krwiaka na npół łydki jeszcze . Tak może i kombinujemy , ale co mam zrobić iść mieszkac pod most ?

Gość angela.......
Chore to jest wszystko, gdyby były niższe skałdki zusowskie to by nie było takich problemów, firmy by [pewnie chętniej zattrudniały, ale nei my musimy utrzymać zus , albo raczej tych co kradną akse do włąsnej kieszeni

Gość mimi___2689
jednych nie sprawdzaja innych sprawdzaja ja znam kobiete ktora sprawdzili i dostala wysoka grzywne moze byc tak ze nie sprawdza ale czesto zdarza sie ze sprawdzaja

Gość angela.......
Oferma za [przeproszeniem spierdalaj! Pociesz mnie fakt, że nie ma dziecka. ncyexrn- a Twój w jakiej branzy robi ? jak u Was z praca w regionie ?

Gość angela.......
Oj no zobaczymy czy lekarz mu wypisze no , i tak musi iść na kontrolę

Gość ncyexrn
ale w tym temacie nie chodzi chyba o zus tyko o postępowanie pracodawcy,najpierw wykorzystają człowieka na maxa a potem wyrzucą jak psa.jestes niepotrzebny to wynocha...

Gość angela.......
Nie je przywitam miłej bo napewno nie są takimi sukami jak Ty. Powodzi Ci się to się ciesz , ja nie stety teraz musze utrzymać dwie osoby opłacic mieszkanie itd . stać Cie to mi pożycz !

Gość angela.......
ncyexrn- Mój był zawsze [pod telefonem , praca czasami od 6 czasmai od 7 rano, cz ęsto kończył koło 18-19. Co druga sobota pracujaca , tarfiały się dni kiedy wracał o 23, czasami zlecenia były od 22 do 6 rano . żadnych premi nie mieli, z urlopem problem itd

Gość angela.......
Pisz co cchesz zlewam cię.

Gość mimi___2689
ja mysle ze panie z zusu to naprawde podle suki wiem bo tam chodze i jak im cos nie pasuje to potrafia czlowieka doprowadzic prawie ze do placzu przynajmniej u mnie w zusie takie pracuja niestety

Gość ncyexrn
pracował jako monter bram garażowych i rolet zewnętrznych. teraz jest rzeczywiście mniej pracy bo zima ale w zeszłym roku bylo tak samo ale dali jakoś radę,troche był na urlopie...a teraz mu podziękowali:( mieszkamy w Łodzi ale troche tu krucho z pracą:( już zaczyna wysyłać CV,mam nadzieję że szybko znajdzie...