Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erererre

Zauważyliście że modne jest ostatnio...

Polecane posty

Gość erererre

stwierdzenie że nie lubi się świąt, choinki? Widzę nawet na FB, gdy ktoś napisze nienawidzę świąt!", to ma mnóstwo "lubię to" A już extra modne jest wyjeżdżanie z kraju w trakcie świąt. Gdy ktoś mówi, że uwielbia święta, snieg, wigilię, jest uważany za niemodnego, staroświeckiego, konsumpcyjnego idiotę

Gość jasia bez stasia
nie mam fb nie mam problemów takich jak ty:D

Gość modne są też porody w wieku
20 lat i mniej:)

Gość kookoookooo
Ja uważam, ze nie jest to kwestia mody, a przekonań. Wreszcie ludzie odważyli się powiedziec cos przeciw tłumowi. Swięta stały się swietem konsumpcjonizmu, a nie przeżyciem religijnym, stad takie postawy.

kookoookooo >> Nawet jeśli, to co w tym złego? Uwielbiam choinkę, prezenty, dobre żarcie, atmosferę świąt, a nie wierzę w Boga. Święta nigdy nie były i nie są dla mnie przeżyciem religijnym.

Gość coocacola2345
Nie modne ostanio, tylko wczesniej nikt się do tego nie przyznawał i tyle.

Gość modne nie modne
Ja np. naprawdę nienawidzę świąt. Nigdy nie był to dla radosny czas, wręcz przeciwnie. A cała ta komercyjna otoczka dodatkowo sprawia, że najchętniej wymazałabym te dni z kalendarza.

Gość zazwyczaj ci ktorzy
nie lubia swiat maja zle wspomnienia z dziecinstwa polegajace na tym, ze tata ostro juz chlal wodke od rana 24.12. a potem byly klotnie, wasnie, rozroby... i takie to swieta... ci, ktorzy maja dobre wzorce z domu rodzinnego kochaja swieta.. za ciepla, pachnaca, rodzinna atmosfere :)

Gość dziś na pomarańczowo
zazwyczaj ci którzy dokładnie :) dobre wzorce wynoszone z domu rodzinnego procentują ogólnie lepszym życiem. u mnie odkąd sięgam pamięcią święta były zawsze okazją do kłótni, narzekań, wzajemnych pretensji i nażarcia się oczywiście. jak byłam mała, to jeszcze jako tako bywało, mniej więcej jako 14-15latka przestałam do reszty lubić święta i mówiąc szczerze dla mnie ten okres jest tylko zbędnym zawracaniem głowy i nerwówką. także żadna moda, po prostu życie.

Gość ewwwwwa222
ta sama grupa nienawidzi walentynek bo to zachodni shit, dnia kobiet bo to komunistyczny przezytek i spisek kwiaciarzy, sylwester to taki sam dzien jak kazdy inny itp itp. Kazdy powod jest dobry dla malkontentow zeby ponarzekac na konsumpcjonizm i komercje. Ja w boga nie wierze a swieta uwielbiam bo mam duzą, cudowna rodzine i to okazja zeby moc razem sie spotkac, pojesc dobrego jedzonka w swietnej atmosferze. I niemiłosiernie wkurwiaja mnie wielcy "nonkorformisci" ktorym wiecznie wszystko przeszkadza

Gość tak jak ktos napisal
swieta to zlote dni dla sklepow , magia swiat skonczyla sie dobre parenascie lat temu 🖐️

Też zauważyłam, że takie hejterstwo jest w modzie :P Chyba nie wypada lubić świąt... :/ Lepiej być frustratem, co wszystko nienawidzi! :P

Gość tak jak ktos napisal
Modne jest tez to by uzywac slow ktorych do konca nie rozumie sie znaczenia 🖐️

Gość wrbwrwr
nie tylko o święta chodzi, ale ogólnie jest modne nienawidzenie czegoś popularnego

Też zauważyłam, że takie hejterstwo jest w modzie" po prostu pokolenie dzieci x-boxów i mp3 dorosło i sie wpasowało w realia dzisiejszej komercji wylewającej się zewsząd Swieta nie sa dla nich czymś podniosłym czy okazją na spotkania rodzinno towarzyskie lecz kolejnym i następnym dniem wolnym od pracy i zajęć Tak jak ktos wczesniej zauważył Magia świąt zanikła jakies kilkanascie lat temu

Gość ja,odkad sie wyprowadzilam
nie obchodze swiat.Nie sprzatam domu,jak opetana, nie stoje w kolejkach z zakupami, nie spedzam dni na gotowaniu,pieczeniu i przygotowywaniu wszystkiego...Nie mam zbyt dobrych wspomnien zwiazanych z tymi swietami (z Wielkanoca zreszta tez).Kojarza mi sie z kilkudniowa bieganina,lamaniem oplatkiem z dziadkami,ktorzy nigdy mi dobrego slowa nie powiedzieli i zamiast tego dolowali,z ojcem - tyranem,ktoremu musialam skladac zyczenia i to z usmiechem,bo jak nie,to byla zjebka (jak zreszta za byle co,zeby tylko sie wydrzec:O) i z napieta atmosfera. i okropnym zmeczeniem po tej calej kilkudniowej szopce:( Nie jestem wierzaca i nie mam zamiaru bawic sie w Wigilie i obchodzenie swiat tylko dlatego,ze "taka jest tradycja polska",czy z jakiegokolwiek innego powodu.Maz na szczescie podziela moje zdanie.Dzieciom kupujemy prezenty i mamy normalny obiad,z fajna,wyluzowana atmosfera:)

Gość 34t43
ja,odkad sie wyprowadzilam > a Wigilię jakoś obchodzicie? Macie uroczystą kolację, czy nie? Choinkę?

Gość a psik
Nie obchodziłam świąt, bo w moim domu rodzinnym nie był to dobry okres. Miałam bunt na sprzątanie, na choinkę, na bigos. Ale chwilę temu zdecydowałam, że święta są takie, jakimi ja je tworzę. A mogę stworzyć piękne, swoje, własne, osobiste. To co jest dziś jest dziś, a przeszłości nie ma. Sama tworzę swoją własną tradycję i atmosferę świąteczna. I mam ochotę spędzić te dwa dni jako coś więcej niż wolne od pracy. Chcę żeby było wyjątkowo i specjalnie. I tak będzie - bo to jak wyglądają moje święta zależy tylko ode mnie. Narzekasz na konsumpcyjność świąt - to zacznij od siebie i nie kupuj prezentów. Narzekasz na brak wydźwięku duchowego - zacznij od siebie. Najłatwiej skrytykować :-)

Gość ja,odkad sie wyprowadzilam
choinke mamy albo malutka,symboliczna albo stroik ze swieczka; obiad: ryba i kilka rzeczy,ktore sie podczas Wigilii normalnie je (dzieci lubia pierogi i kapuste z grzybami.My z mezem tez.).Wszystko symbolicznie i bez wiekszych ceregieli.My jestesmy zadowoleni i dzieci tez:)

Gość 22343
Dla mnie to, gdy ktoś wyjeżdża sobie wtedy np. na narty, albo za granicę, zostawiając rodziców, rodzinę, bo "nie lubi świąt" jest szczytem egoizmu. I właśnie takich głupim nonkonformizmem. To już jest przegięcie.

Gość PIĘKNA TA WYPOWIEDŹ JEST!!!
"a psik Nie obchodziłam świąt, bo w moim domu rodzinnym nie był to dobry okres. Miałam bunt na sprzątanie, na choinkę, na bigos. Ale chwilę temu zdecydowałam, że święta są takie, jakimi ja je tworzę. A mogę stworzyć piękne, swoje, własne, osobiste. To co jest dziś jest dziś, a przeszłości nie ma. Sama tworzę swoją własną tradycję i atmosferę świąteczna. I mam ochotę spędzić te dwa dni jako coś więcej niż wolne od pracy. Chcę żeby było wyjątkowo i specjalnie. I tak będzie - bo to jak wyglądają moje święta zależy tylko ode mnie. Narzekasz na konsumpcyjność świąt - to zacznij od siebie i nie kupuj prezentów. Narzekasz na brak wydźwięku duchowego - zacznij od siebie. Najłatwiej skrytykować " dokładnie!!!!!!!!!!!!!!! ja też w domu nie miałem super miłych świąt, cały rok wojny, potem łzy i zgoda, a po nowym roku znów wojny..... ale w MOIM domu zbuduję wszystko na nowo, dla moich dzieci, żeby miały lepiej, niż ja. i też zapłaczę, na pewno - ale tylko dlatego, że one będą radosne i to będzie dla mnie największym prezentem i nagrodą.