Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asienieczka:)

Prezent dla siostrzenicy chlopaka :) POMOCY!

Polecane posty

licze na wasza pomoc. szukam kreatywnego prezentu dla 5 letniej dziewczynki. nie chce kupic jej zabawki ktora ladnie wyglada, jest droga i za miesiac ja odlozy. w zeszlym roku dalam jej zestaw- skarbonke, filizanke i cos tam jeszcze ktore musiala sama farbkami pomalowac. mysle nad czyms, nad czym bedzie musiala pomyslec i jej szare komorki beda sie rozwijac dlatego, ze jej rodzice nie cwicza z nia pisania, czytania i jakis tam manualnych, pamieciowych rzeczy nie wiem, moze jakas prosta gra w stylu MEMORY przy ktorej z nia usiade i pogram? chociaz ona pewnie zaraz pogubi klocki :( myslalam, zeby kupic jej kilka kolorowanek i zeszytow do cwiczenia literek i sliczne kredki i pisaczki

nikt nie ma tu dzieci czy wszyscy wyreczaja sie ladnymi zabaweczkami, ktore dziecku daja radosc na 10 min?

Gość dziewczyny z kafe
my wszystkie cnotki

Może zestaw koralików do samodzielnego wykonywania biżuterii? Moja siostra ma cos takiego i są tam też pierścionki do składania i kolczyki, da sie też zrobić bransoletki i korale.

wlasnie juz ogladalam niektore z twoich pomyslow. i wydaje mi sie, ze te sprawy to tak za 2 lata bym mogla kupic bo jej jeszcze na prawde glupie pomysly do glowy wpadaja :) myslalam zeby kupic jej tez takie kosmetyki na niby bo uwielbia sie malowac jakimis cieniami itp ale gdzie ja moge takie znalesc?

Albo kredki :) koniecznie takie grube niełamiące :p i do tego książeczkę do nauki rysowania np zwierząt, bardzo pomysłowo jest to pokazane i każdy potem umie rysować no kota, konia, albo owieczkę.

Gość wez kup jej
ciastolinę

Ja mam siostrzenicę i co roku kupuję jej jakąś grę, w którą wszyscy możemy grać. Nie chodzi o gry komputerowe. W zeszłym roku kupiłem "grę" w której było 6 kolorowych klocków, stoper i kartki z figurami, które trzeba było ułożyć z tych klocków. Rzucało się kostką i losowało się czas na ułożenie. ciągnęło się kartonik z figurą do ułożenia i czas start :) Dla dzieci były biało - czarne rysunki, ale starsi uczestnicy losowali kolorowe obrazki i musieli układać w odpowiedniej kolejności klocki. Wiele godzin się przy tym bawiliśmy.

Gra zgadnij kto to nadaje sie dla dzieci :) nie ma w niej elementów do zgubienia, raz sieją składa, ogólnie jest fajna bo uczy myślenia.

Jak moja siostrzenica miała 5 lat, zapytałem ją, co by chciała na urodziny, to powiedziała, że 60 koników Pony :D

pamietam te gre w zgadnij kto to- to jest fajny pomysl bo bardzo ja lubilam ;p do ciastoliny juz ma pelno zestawow, dentyste, jakiegos pieska, lodziarnie i to tez stoi i ostatnio widzialam jak sie tym bawila w wakacje, kupa czasu temu juz. gry takie rodzinne tez nie bardo, ja sie z nia czesto nie widze, rodzice jej nie poswiecaja raczej duzo czasu, wraca z przedszkola i idzie na ulice sie z dziecmi bawic. dzieki wszystkim za pomysly! :) kochani jestescie. teraz mam szersze pole do popisu aha, ten prezent z tymi instrukcjami jak namalowac zwierzatko bardzo mi sie podoba :)