Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz po zaręczynach

ZARĘCZYNY..kiedy zapoznanie rodziców i gdzie????

Polecane posty

Zareczylam sie z moim facetem, rodzice sie jeszcze nie poznali. Czy takie spotkanie powinno odbyc się po zaręczynach czy dopiero gdzy beda ustalone konkrety?Moja mama twierdzi ze wtedy jak ustalimy juz datę slubu... No i gdzie takie spotkanie sie odbywa? u nas czy u przyszłych tesciów??

To zależy. My się zaręczyliśmy w październiku, date wybraliśmy w grudniu, rodzice spotkali się w kwietniu, a ślub był w lipcu kolejnego roku. Spotkali się u moich rodziców.

Gość gloria_trinny
zazwyczaj rodzice chłopaka powinni udać się do rodziców dziewczyny - taka jest tradycja, ale nie trzeba jej przesztregać. Tzw. ,,zmówiny" najlepiej zrobić rzeczywiście jak ustalicie date ślubu, bo takie spotkanie rodziców sluzy ustaleniu szczegolow podzialu kosztow i wogole spraw zwiaznych z weselem.

fioletowy pewnie w świeta?? czyli wcale się nie trzeba spieszysc z zapoznaniem rodziców??? moj facet uwaza ze juz teraz powinni sie poznać, a moja mama ze jak usatlimy datę. Uwazam ze mama ma rację bo narzeczenstwem mozna byc nawet 10 lat wiec poki nie bedzie konkretow to chyba jest to zbędne?

Ja nie rozumiem po co w takich sytuacjach patrzeć co wypada, jak głosi tradycja itp. Pogadajcie z rodzicami, zapytajcie ich o zdanie, jeśli jedni nie chcą się na razie spotykać, to odpuśćcie, czy to takie niezbędne?