Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość artystyczny nielad 8

czy jest nietaktem...

Polecane posty

poproszenie mnie i męża jako rodzicow chrzestnych do blizniaków ?tzn mnie do jednego chlopca a meza do drugiego?

dlatego ze nie widzialam ich w swoim zyciu wiecej niz 10 razy ( 5-6 to max) , a poza tym pare od razu zagonic? a dziecku sie nie odmawia przeciez....

Gość palalaka
ja rodziców swojego chrześniaka widziałam może raz i też nie mogłam odmówić...

dla mnie to nie tylko to. wiaze sie to z kosztami. jako matka chrzestna musze ubrac to dziecko . a potem wiadomo ( tak jest w moijej rodzinie) prezent na urodziny, swieta itd, komunia,itd!

dziwny macie zwyczaj u mnie w rodzinie to rodzice kupuja rzeczy do chrztu chrzesni tylko prezent jesli ich stac oczywiscie

Gość coctail zone
W Waszym przypadku wszystko będzie x2 Ja bym odmówiła i powiedziała, że nie stać nas na 2 chrześniaków. Sama mam jedną i przyprawia mnie to o ból głowy, a w maju mam komunię. Czasy mamy takie, że tanie prezenty typu zegarki, łańcuszki odeszły do lamusa. Nadeszła era gadżetów :o Zero przeżycia duchowego. 2 lata temu odmówiłam siostrze bycia chrzestną do jej syna. Po prostu mnie na to nie stać. Mam też swoje dziecko i ono jest dla mnie priorytetem. Niby gadała, że przecież jej nie o to chodzi, ale to moja siostra i ja dobrze ją znam.

coctail zgadzam sie z toba. zawsze sie mowi ze to tylko przy chrzcie . z pusta reka do dziciaka sie nie jedzie. oni sa zamozni i nie dam im byle czego. teraz dzieciaki marza o quadach!@ rower maja dawno przed komunia