Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desantowy oficer

Afganistan chce zakonczys sluzbe

Polecane posty

Gość desantowy oficer

jestem wojskowym i 18 grudnia przyjechałem z Afganistanu do polski na święta do rodziny i mojej dziewczyny. tam bylem wojskowym w Polskich Siłach Zadaniowych w Centrum Operacji Zwiadowczych i kilka krotnie stacjonowałem z innymi oddziałali żołnierzy w strefie niezabezpieczonej czyli na terenach gdzie można było natknąć się na sile wroga. podczas pobytu w bazie Warrior w Ghazni 28 sierpnia zostaliśmy ostrzelani przez talibów.Nasza obsługa radaru w bazie precyzyjnie namierzyła kierunek i miejsce, z którego odpalono pociski, a obrazowe środki rozpoznawcze wykryły 4 podejrzanych wyposażonych w działo bezodrzutowe, moździerz oraz karabiny . Na miejsce zdarzenia żołnierze Zgrupowania Bojowego ,,Bravo,, natychmiast wezwali wsparcie z powietrza. Po czym pozycje przeciwnika zostały ostrzelane. W wyniku uderzenia z powietrza zginęło 3 rebeliantów, kolejny został poważnie ranny. Ja sam na początku natarcia zostalem zraniony pociskiem z karabinu w ramie i w górna okolice kości łokciowej, na szczęście udało mi się ochronić przed dalszym ostrzałem. Podczas tego zdarzenia moja rodzina jak i dziewczyna nic nie wiedziała ze ja tam przebywałem i nie chciałem by żadna informacja do nich nie dotarła o moim przypadku. Gdy przebywając tu obecnie w Polsce moja dziewczyna ujrzała moje postrzałowe blizny kazała mi definitywnie skończyć z służba wojskowa, sam również o tym myślę tylko nie wiem czy taka postawa jest właściwa jak na prawdziwego mężczyznę z honorem?

Gość warszawiaczek13
Absolutnie nie! W odwecie ostrzelaj z moździerza jakąś wioskę pełną kobiet i dzieci jak zrobili to Twoi kumple- zuchowie- z Nanghar Khel :classic_cool: