Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reffereek

Antybiotyki

Polecane posty

Gość reffereek

Augmentin (penicylina) a Bioracef (cefalosporyna)

Gość reffereek
Witam! Mam dosyć ważne pytanie odnośnie antybiotyku który zalecił mi lekarz. Otóż parę dni temu dostałam antybiotyk Augmentin, po dokładnym przebadaniu informacji w internecie natknęłam się na to ,że ten lek zawiera penicylinę na którą jestem uczulona! Poszłam do lekarki i powiedziałam jej ,że dała mi zły lek mimo iż w karcie jest zaznaczone moje uczulenie. Dziś dostalam Bioracef - lekarz twierdzi,że w ogóle ten lek nie ma nic wspólnego z penicyliną, należy do cefalosporyn. Teraz moje pytanie brzmi... czy skoro jestem uczulona na penicylinę to czy mogę go stosować, na ulotce przeczytałam ze nalezy zachowac szczególną ostroznosc na leki,szczególnie penicyliny gdyz moze wystapic reakcja uczuleniowa. Przeczytalam również w internecie,że nalezy ten lek do pochodnych penicyliny, więc już sama nie wiem co robić...proszę o pomoc :) bo coraz gorzej sie czuję ,muszę wziąć antybiotyk ale nie chce sobie poważne zaszkodzić. Pozdrawiam.

Gość hellenka z okkienka
czosnek wez

Gość hellenka z okkienka
moim ostatnim antybiotykiem jakies 10 lat temu byl wlsanie augmentin, malo bynm nie miala zejscia z tego swiata

Gość reffereek
Czosnek jem od paru dni i jest coraz gorzej , więc muszę wziąć antybiotyk :) Tylko pytanie czy ten BIORACEF właśnie nie przyczyni się do tego o czym wspomniała koleżanka ....

Gość maru
Zadzwoń na pogotowie i spytaj lekarza, albo idz do innego w poradni....Koniecznie musisz sie upewnic!

Gość mikikun
oregano jesdz

Gość ulala ulala
a ten antybiotyk to na co? bo jak na zwykłe przeziębienie to i tak nie pomorze!

Gość reffereek
No ponoć mam infekcje górnych dróg oddechowych...