Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Muchomorowa

Co kieruje takim rodzicem jesli nie dyscyplinuje swoich dzieci?

Polecane posty

Gość Muchomorowa

Jak w pytaniu.Pytanie jest wlasnie do takich rodzicow. Co kieruje takim rodzicem jesli nie dyscyplinuje swoich dzieci?co chcecie przez to osiągnać? jestem niemal dzien w dzien swiadkiem wlasnie takich sytuacji widzac ze dziecko jest bezkarne, mu sie nie odmawia, i rodzicie uwazją ze jemu wszystko wolno, wiec trzeba schodzic mu zdrogi i ustepwoac na kazdym kroku. Niby nic mi do tego, no ale moje najmlodsze dzieci (3 i 7 lat)dzieci spotykają sie z takimi niezdyscyplinowanymi dziecmi i same sie mnie potrafią zapytac dlaczego ja jestem ta zła, niedobra bo na cos niepozwole, zabronie, dam reprymende, skarce a przy identycznej sytuacji drugie dziecko poprzez rodzica nawet nie zostanie pouczone ze czegos niewolno. Pryzklad trywialny ale niemal codzienny,.Bylam dzisiaj w kawiarni z moją 3 letnią corcią i moją znajomą z jej 5 letnią coreczke.Moja grzecznie spokojnie siedziala jedząc cos sobie,a kolezanki corka zaczela rozrabiac, piszczec ,histeryzować do mamy bo cos jej nie pasowalo, reakcji kolezanki nie było, to zaczela kopac w stoł, moja sie patrzyla jak wryta na dziewczynke wiec tez zaczela uderzac nogą o krzeslo, wiec ja ostro zwrocilam uwage i odrazu był u mojej spokoj, natomiast tamta dziewczynka nadal bezkarnie łobuzowala,.Moje dziecko na osobnosci zadalo mi pytanie czemu ktos moze tak zachowywac a ona nie..tamta ma fajniesza mame bo nie poucza nie straszy karą i na wszystko pozwala,i tez taką chce .Tak jest na kazdym kroku gdy ktores z nich widzi ze kolezanka jest bezkarna, wszystko jej wolno a ona nie moze tak rozbic bo ja jako rodzic jej zabraniam. Az czasami argumentow mi brakuje.Patrząc oczami paroletniego dziecka to naprawde jest nie fer ze rówiesnik moze cos szkudowac a ono nie moze , i zyje w poczuciu ze ma gorszą mame lub tate bo jej niepozwalają rozrabiać,a komus inny rodzic pozwala na psoty

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować