Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grubalaska

sposob na swieta?

Polecane posty

Mam prośbę do wizażanek, jak myślicie jak sobie poradzić ze świętami ? Jestem na diecie , mam do zrzucenia jeszcze parę kg jak rozłożyć świąteczne dania żeby nie przytyć za bardzo ;o ? a może nie mieć jojo ?? Może powinnam sobie rozłożyć jakoś to wszystko np. w Wigilie zjeść 500kcal (chodzi o sama kolacje ) na drugi dzień np. ciasto u cioci , nie wiem jak mam to zrobić żeby wszystko było ok żeby za dużo mi się nie przytyło , wiadomo odwiedzę ciocie i druga ciocie i będę u chłopaka nie chce robić przykrości i nic nie zjeść chce spróbować wszystkiego .... no i nie wypada tak w gościach się tez obżerać żebym się nie rzuciła na jedzenie..co możecie mi doradzić ? bo chciałabym sobie powoli obliczyć kcal , poszukać ile mogą mieć poszczególne dania , łyżki dań kcal i wtedy w gościach już nie pytać ile pani dala tego ,czy ciocia ile ma te ciasto gram ... ? Czy ktoś tak robił ? wydaje mi się ze to będzie dobry pomysł zapisze sobie na kartce albo w tele co mogę zjeść i będę zerkać... Na pewno chciałabym spróbować krokieta cioci bo po prostu ubóstwiam ...no na pewno barszcz , uszka , pierogi , trochę sałatki warzywnej , no może jakiś cukierek jak myślicie jak to rozdzielić ? czy ktoś potrafi mi pomóc? A może macie jakieś swoje sprawdzone pomysły , są święta , chciałabym mimo wszystko czegoś spróbować, bo jak się będę bardzo stresować i sobie odmawiać to pewnie się rzucę na wszystko.... :(

Gość ghyut7678
zrób sobie bigosu i pierogów :classic_cool:

Gość olciaaa777
dostałam fajnego maila na pocztę, choć reklamowy, to ciekawa treść: Cieszcie się smakiem świątecznych potraw bez przybrania dodatkowych kilogramów. Zalecenia żywieniowe: - pić 4 szklanki dziennie ciepłych herbat i naparów owocowych lub ziołowych. - ograniczyć się wyłącznie do wypieków domowych, ale z wykluczeniem ciast z tłustymi masami. - na kolację wigilijną spożyć zupę, rybę z warzywami bez ziemniaków, mały kawałek ciasta - ewentualnie. - w święta wykluczyć chleb. Spożywać sałatki, mięsa, ryby; przykładowo: sałatka jarzynowa + kawałek pieczeni bez chleba. - ostatni posiłek o 19.00 !

Gość olciaaa777
raz do roku pozwol sobie sprobowac wszystko ale po 1-3 sztuki :) a po sylwestrze bedziesz sie dalej rygorystycznie odchudzac i nie bedzie zle :) nie ma sie czego bac, po prostu mż - mniej żryj i Rd, rusz dupsko, zjedz co chcesz, ale pamietaj idz na spacer, zrob brzuszki, przysiady, cwicz :D

mówisz, ze raz do roku można sobie pozwolić? A moim zdaniem skoro tu wszytskie siedzimy na dietach to sobie dosyć często pozwalałysmy w tym roku bo mam z czego sie odchudzać. Dziewczyny jak juz podjelyscie walke to sie nie poddawajcie i nie tlumaczcie glupio, ze to tylko 1 dzień bo tak wcale nie jest... Moj plan to zjeść tylko kefir na śniadanie i przeczekać do kolacji wigilijnej gdzie max zjem 400-500kcal, a pozniej wybiore sie z facetem na spacerek.

Kochane , po pierwsze to Kolacje Wigilijna mam 19-20 wiec do 19 nie da rady , pije duzo wody bo 1,5 l na dwa dni do tego kawa, herbata czerwona.... Chleba i bulki w ustach nie mialam ponad 2 miesiace i mam taka ochote ze nie wiem... bede miala pelno tlustych potraw naprawde mnostwo rodziny :( No wlasnie sie rozpase na Sylwestra , bo przeciez co z dniami po swietach ? jeszcze na drugi dzien do chlopaka i cioci ide to co mam zjesc ;(? alexis wlasnie o to mi chodzi regorystycznie podchodze do wszystkiego cwicze i co mam sernika wpieprzyc co zeby go zrzucic musialam cwiczyc dziennie 30min;( ? co masz zamiar zjesc? ja tez jeszcze do tego podjadam jak gotuje ...najgorsze ale tu lyzka , tam ryba smazona i tak wyglada..;/ ja juz przygotowalam sobie otreby na sniadanie z kawa a potem do kolacji moze jablko nie wiem nie mam pojecia;/

Gość eeeeeeee????????
Jak ktoś ma mądrą dietę na co dzień to 2- 3 świąteczne posiłki jej w żaden sposób nie zrujnują. I co to za durnota z tym jedzeniem do 19? Chodzicie spać o 20 czy jak?

wiesz no nie zawsze jest z dieta idealnie , tu impreza wpadnie pare chipsow , tu jakies ciasto , cukierek no dlatego sie martwie i mysle jak rozplanowac ;(

Gość drobna inwek
chyba pytanie do kafetarianek.............raczej

ostatni posilek sie je na 3 godziny prxed snem ! wiec smialo mozesz zjesc o 20 , nop cgyba ze zaaraz idziesz w swieta spac :) w co nie wierze

noo kafetarianek ale pisalam jeszcze na wizazu :) sorka , no nie ide bede po 12 na pewno no coz sprobuje po trochu :(

wiecie co? Wy tak na prawdę chcecie zaplanować jak się obeżreć na święta i mieć czyste sumienie. Z takim podejściem zawsze będziecie obleśnymi babami z fałdami tłuszczu na brzuchu, plecach i ramionach. A potem siedzenie z chipsami przez telewizorem i płacz - jestem taaaka gruba, nikt mnie nie chce, mąż mnie zdradza i nie chce tknąć kijem ;( a kalorie biorą się oczywiście z powietrza! :]

Hej ja dzisiaj mialam ciezka noc od 3 mialam rozwolnienie , brzuch jak balon boli masakra rano 2 herbaty , kawa , cukierku (zebym przestala kupczyc) otreby na sniadanie i nic wiecej ... Potem bylo troche kapusty z grzybami , cukierka ... planowalam zjesc na kolacje - 1 krokiet , - salatki jarzynowej 3- 4 lyzki - kawalek karpia - gdzies ze 3 lyzki ryby po greckiej , - 1 kawalek ciasta - sernika z tzw rosą , - szklanka barsczu 2 -3 uszka (ciocia robi duze ) - troche bigosu - 2 pierogi ...: a na kolacji bylo : lyzke mala ziemniakow, kawalek 44g morszczuka ( po czym poszlam do toalety ;/ ) 1 pieroga , 3 male uszka, pol szklanki barszczu , 2 lyzki kapusty z grzybami , michalka cukierka pomarancze , nie wiem nie zjadlam w koncu ani golabka ani krokieta brzuch boli dalej zadnego ciasta nie jadlam , jak myslicie co zjesc jutro ? no i do paczki pelno slodyczy i moja najukochansza czekolada malaga x2 co mam z nia zrobic :((( ?

oddać czekoladę sąsiadowi. Na sraczkę najlepsza jednodniowa głodówka, przy okazji świetny start do rozpoczęcia nowej diety.

Gość Filonka_Bezogonka
kurna ale się nażarłam :D ale jak czytam co Ty zaplanowałaś zjeść, to szczerze Ci powiem że chyba AŻ tyle nie wtrąbiłam... Zjadłam: plasterek łososia z odrobiną serka 2 łyżki ryby po grecku i 2 łyżki klusek z makiem :D zamiast ciasta do tego kieliszeczek winka i się bardzo najadłam

bardzo malo zjadlas;p malage jedna oddalam chlopakowi do paczki a i 4 kostki czekolady wedel zjdalam kroki 2 kostki 99kcal szok;/

Gość Filonka_BEzogonka
:)) miło mi że tak uważasz... ale wiesz ja 21ego grudnia zakończyłam kopenhaską więc po niej tak od razu raczej więcej jeść nie można :)

A ja wczoraj probowalam wszystkiego po trochu. Caly dzien poscilam, po poludniu zjadlam kawalek makowca do kawy. Wieczorem miseczke grzybowej, lyzke salatki,lyzke ryby po grecku, maly kawalek karpia, 1 pieroga,1 pieczarke w ciescie i krokieta z kubeczkiem barszczu. Dzis beda skrzydelka, salatki i moze skusze sie na kawalek ciasta:) jakis spacerek by sie przydal...

Gość mokchhitto2011/2012
dziewczęta ja zjadłam przed kolacją wigilijną 3 pierniczki. a na kolacji samej: kawałek karpia bez panierki, kapustę kiszoną z grzybami (ale nie była smazona, tylko gotowana, więc b mało kalori); a potem na deser wigilijny 2 małe kawalki ciasta: makowca i sernika(bez ciasta). te dwa kawałki złaczone miały długość ok 5cm i szerokość ok. 3cm. Więc jestem dumna z siebie, iż zjadłam tak mało. dzisiaj już zjadłam serek wiejski i małego kabanosa. A na obiad zjem mała miseczkę bigosu. na deser pewnie znów 2 kawałki ciasta jak wczoraj. a na kolację 4 pierożki ruskie z bardzo cienkie ciasta, odgrzane na patelni teflonowej przez tłuszczu. I kieliszek białego wina. ładne menu, prawda? Powiedzcie, że tak :D Pozdrawiam Kochane :*

ja do poludnia krokieta i kawalek sernika ... a potem u cioci lyzka salatki jarzynowej , jablecznika kawalek i 2 plasterki kurczaka nadziewanego ale u chlopaka poleglam 2 kawalki jablecznika kawalek sernika , i talerzyk ryby po greczku a i lyzka salatki jarzynowej..:( strasznie ;( ?????????????????????

grubalaska.. to żerś zaszalala... na nawet tak nie jem jak nie jestem na diecie. W wigilie od rana do nocy zjadłam 2 śledzie, barszcz i troche salatki wielowarzywnej i herbate zielona pilam. Dzisiaj tylko kefir i troche sera białego... Długie spacery i schudlam podczas swiat prawie 2 kg

nie dobijajacie we wt po swietach ide na basen ;p a i cwicze rano , jak mozecie mi doradzic jak to porozkladac na caly dzien ? chodzi o jutro menu ; Bigos krokiet sernik jablecznik pewnie cukierek michalek;p salatka jarzynowa golabek ?;p

Gość Filonka_Bezogonka
nie wytrzymasz bez tego jabłecznika i sernika?

Gość Filonka_Bezogonka
zjedz na śniadanie sałatkę jarzynową na obiad gołąbka na podwieczorek Michałka a na kolację bigos ;)

no wlasnie ja wole ciasto niz kurde bigos kocham ubostwiam ciasta wszystkieeeeeeeeee a i jeszcze mam gyrosa ;/