Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdagdsagsa

studia to był największy błąd w moim życiu - stracony czas i pieniądze

Polecane posty

Gość cherry colaaaa
Ludzie nie wmawiajcie.ze za studia trzeba płacić bo nie trzeba :D Owszem drobnostki takie jak czynsz i książki Gdyby uczelnie wewalilyby wam swoje koszta.to dopiero byłby lament :) STUDIA SĄ.DARMOWE

Gość mądrości goni mądrośc
Akurat zajeżdzac nie muszę bo mam dwa kroki. Owszem studia dzienne są za darmo,ale niektórych na nie stac! Rozumiesz że ludzie aby się utrzymac ( mam na mysli tych którzy nie mają bogatych rodziców) musza pracowac, a kiedy niby to mają robic studiując dziennie?? Idą więc na zaoczne za które trzeba płacic i to nie małe pieniądze. Ta iddyla która opisujesz jest tylko w twojej głowie

Gość pieknie nie ma co
czyzbym ja był bogaty ? co mnie kosztuje zywienie wlasnych dzieci o 6 lat dłuzej niz do tej pory ? nie rozumiem cie ! ci biedni do momentu az ich dzieci chca isc na studia dawałi rade ich utrzymać a dalej te 6 lat juz nie dają ? o co ci chodzi ?

Gość dla samej siebie się uczę
widze , ze nie masz pojecia pewnego w kwesti jezykowych , w tym kraju w porzadnej firmie trzeba znac angielski jak i niemiecki , a za niedługo chinski ! oferty pracy np mój syn miał juz po uzyskaniu dyplomu inzyniera , wiec jak uzyska magistra sadze ze problemu nie bedzie , innymi słowy są firmy co jzu na niego czekają , kwestia jest inna , ktora wiecej zapłaci ! to że ty tak to widzisz, nie oznacza że tak jest. Pisałaś o języku angielskim, który obecnie zna prawie kazdy kto skończył studia. Więc te bajeczki że firmy się o niego zabiją bo zna angielski - zachowaj dla siebie. Znajomość angielskiego w dzisiejszych czasach to jest jedno wielkie nic.

Ty masz myślenie w kategorii, mój syn skonczy Politechnikę to wszyscy pracodawcy bedą sie o niego bili, no niestety jak tutaj czytasz rzeczywistosc jest całkiem inna.

Gość pieknie nie ma co
zle mnie zrozumiałaś , nie z powodu angielskiego firmy sie o niego ubiegają a nie zabijają , to raz , dwa - chodzi o kierunek jaki skonczył ! a tu angielski na poziomie perfekt, bo chodzi o techniczne nazwy a nie potoczna mowe jak najbardziej potrzebny

Gość pieknie nie ma co
nie to ty to tak przedstawiłeś , ja tylko napisałem to co napisałem ,

Gość pieknie nie ma co
a kto tu ma studia techniczne , ze mi piszesz takie rzeczy ? i o jakim kierunku ? ja nie znam nikogo kto ma techniczne i siedzi bez pracy

Ty raczej sam siebie nie rozumiesz, 6 lat dłużej no owszem tylko jeśli rodzice już są na emeryturze, lub rencie ile lat można na nich żerowac?

Gość hellenka z okkienka
biedne dzieci z malych miejscowosci skazane sa na wyksztalcenie podstawowe, w tym kraju gdzie studiowanie pono darmowe

Gość pieknie nie ma co
zaraz zaraz , ja ma 47 lat , pracuje dalej zawodowo - dalej ciebie nie rozumiem o co ci chodzi ? mieszkam na osiedlu , wielkim , tu syn , córka kazdego z lokatorów moze isc na studia dzienne , czy zarabia gospodarstwo takie ponad 2000 zł brutto czy wiecej ! niezalezne jest to bowiem od tego ile kto zarabia , tylko czy podoła na studiach

Gość pieknie nie ma co
ich dziecko

Gość hellenka z okkienka
poza tym. czlowiek 25 letni moim skromnym zdaniem dawno powinien byc samodzielny. uwazam ze dzieci w wieku nastu lat same powinny pokrywac czesc wydatkow. ale zeby w wieku 25 lat zyc jak gimnazkjalista?? szok

Gość pieknie nie ma co
do czego zmierzasz ? wezmy mnie , na czym polega ewentualna niesamodzielnosc moich dzieci ? daje im dach nad głowa , wikt i opierunek , tyle , tak mnie wychowano , uwazam ze dobrze

Gość pieknie nie ma co
mojemu jeszcze troche brakuje do 25 lat , jak juz bedzie miał owe bedzie po studiach i zapewne pracowac bedzie - wiec ?

Gość hellenka z okkienka
no poczekamy, zobaczymy.

studia dzienne kosztują mniej ale pod warunkiem ze mieszka się w tym samym miescie w którym jest uczelnia lub ma sie nie daleko by nie placic za pokój! studia zaoczne 1500-2000 tys. za semestr to na miesiac 300-400 zł., Ciekawe gdzie znajdziesz pokoj za taką kwotę?? plus wyżywienie( samemu wychodzi wiecej niz jakby rodzina miala jedna osobe wiecej do wyzywienia)

Gość pieknie nie ma co
ale nie ma na co czekać ! juz ma pewne zapewnienia - ma problem jzu teraż co wybrac , a to tylko dlatego , ze nie zna wynagrodzenia ...

Gość pieknie nie ma co
pisałem , ze studia sa za darmo , ze nie kosztuja nic , i dodałem ze jeseli sie mieszka w danym miescie , okolicy gdzie dojezdza sie na uczelnie komunikacja miejską , rowerem , pieszo !! PISAŁEM O TYM ! TO ZE KTOS MUSI NAJAC STANCJE NIE MOZE SKUTKOWAC STWIERDZENIEM ZE ZA STUDIA SIE PŁACI !!

Gość zagdzamsie . . .
zgadzam sie z autorem, studia w polsce sa do dupy, nie wszystkie (bo np. medyczne sa ok), ale wiekszosc zdecydowanie tak. tez trace na nich czas i zastanawiam sie czy nie przerwac ;/ wiecej daly mi kursy na ktore chodze sobie prywatnie, niz pierdolone studia;/ to co na kursie robilam 2 miesiace na studiach uczylismy sie przez 2 lata ;/ no ale trzeba miec ten zasrany papierek ;/

Gość pieknie nie ma co
PODAJ JAKIE STUDIA

Gość hellenka z okkienka
pioeknie.. nie masz pojecia o studiowaniu i zyciu w tych czasach. mam wrazenie ze zyjewsz na jakiejs wyspie odizolowanej od rzeczywistosci, a twoje myslenie to przeniesienie tego co bylo 30 lat temu na obecne realia. :o

Gość pieknie nie ma co..
przecierz pisze wyraznie , ze mam syna na studiach do konca jeden semestr ... to co mi tu zarzucasz ?

Gość hellenka z okkienka
na tym slasku to jednak maja jeszcze dobrobyt tuskowy

Gość pieknie nie ma co..
slask miesci sie w granicach polski , zas wielu stad studiuje poza slaskiem i tez mają studia gratis , bo jak pisałem stancja to koszt ktorego do kosztów nauki przypisac nie przystoi .

Gość hellenka z okkienka
nielubie slazakow. :o

Gość hellenka z okkienka
maja jakas inna mentalnosc. w ogole niepasuja do reszty. opolski jeszcze ok ale zaglebie to jakas inna rasa

Gość hellenka z okkienka
brrr

Gość Znam gościa
który kiedyś malował kominy a teraz rządzi

Gość pieknie nie ma co..
to nie zmienia faktu , ze wszyscy zyjemy w jednym kraju - tutaj sie nie lubi Goroli (centralna polska ) ale ja nic do nikogo nie mam , nie w mojej naturze miec jakies smieszne uprzedzenia