Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannaeł

wielkość zarodka ciążowego

Polecane posty

Gość joannaeł

Jestem w ciąży. Z daty ostatniej miesiączki wynika, że to 6 tydzień. Byłam dzisiaj na pierwszym usg i lekarz potwierdził ciąże, ale zarodek jest bardzo malutki. Pęcherzyk ciążowy ma bowiem średnicę 9,9mm, a sam zarodem tylko 1,5mm, bicie serduszka nie było jeszcze wyczuwalne. Trochę się obawiam, bo jak na ten wiek ciąży zarodek powinien być większy, lekarz mówi, że narazie nie ma się czego obawiać, że może ciąża jest młodsza niż to wynika z daty miesiączki i kazał przyjść na kolejne usg za tydzień. Może któraś z Was miała podobne doświadczenia i może się nimi podzielić. Stresuję się tym strasznie.

U mnie ciaza byla mlodsza o 3 tyg niz by to wynikalo z daty OM. Tyle, ze kiedy ja potwierdzilam ciaze byl to juz 8 tc i serce bilo. Lekarz powiedzial, ze dziei temu, ze przyszlam pozniej ominely mnie strachy typu: zacznie bic czy nie. Sama ciaza miala spokojny przebieg, dziecko zdrowe - ma poltora roku:))

o jezus! co sie martwisz dziewczyno bynajmniej moze urodzisz malego brzdaca nie bedzie tak bolec przy pchaniu:D

Gość joannaeł
Słusznie, czasami lepiej dowiedzieć się nieco później, ażeby oszczędzić sobie niepotrzebnych stresów. Mam nadzieję, że za te 7 dni usłyszę bicie serduszka i dzidzia urośnie do tego czasu.

Gość vbncvb
Hmmm. Ja poszłam w 6 tc i też okazało się, że pęcherzyk mniejszy i serce nie biło. Po wielkości jakiś tydzień do tyłu byłam. I wszytsko jest ok.

Spokojnie. Ja też byłam w 6 tygodniu wg OM i nie było nawet zarodka. Niecałe 2 tygodnie później już słyszałam serduszko! Więc nie ma co się stresować , trzeba swoje odczekać.