Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca____87

Mała ilość progesteronu

Polecane posty

Gość Pytająca____87

czy któraś z was miała bardzo niską wartość progesteronu? Jak leczyć to zaburzenie hormonalne?

Gość strzałka :)
ja akurat w ciąży biorę luteinę dopochwowo, przepisaną przez gin bo uznała, że mam za mały poziom progesteronu.

Gość Pytająca____87
ja niestety w ciąży nie jestem po prostu mam bardzo nieregularne miesiączkami czasami nawet co 2, 3 miesięcy. Zrobiłam badania i mam za mało progesteronu.

Gość strzałka :)
może pójdź do gina, luteinę dopochwową przyjmuje się również właśnie w przypadku nieregularnych miesiączek, więc możliwe, że Ci przepisze :)

Gość Pytająca____87
Możliwe zobaczymy . Do ginekologa wybieram się w najbliższym czasie:)

Ja nie wiem jaki jest u mnie poziom progresteronu, natomiast mam tez problem z niereguralnymi miesiaczkami. Swego czasu bralam Magnez z B6 i pomoglo (doczekalam sie nawet coreczki), natomiast teraz znow mam rozregulowane okresy i ten zestaw juz tak bardzo mi nie pomaga.

Gość Pytająca____87
ja się tym martwię bo mam go bardzo mało... Mam nadzieję, że leczenie mi pomoże.

Gość wergthyjkuy
po badaniu poziom progesteronu był barzdo niski bo 0,59 to straszne:( co to oznacza?

Gość anula8520
Witam. Zawsze miałam nieregularne miesiączki i bardzo długie cykle. od ok. 35 dni do 60 dni i do tego bardzo bolesne.Lekarze mówili że jak urodzę pierwsze dziecko to wszystko minie. Zdecydowałam się na proszki antykoncepcyjne poniewaz nie starałam sie o dziecko a mialam naprawde dosyc tych bóli . Lekarz tez mówil ze to najlepszy pomysł. W maju 2010 roku zaraz po ślubie odstawiłam proszki bo z mężem postanowiliśmy starać się o dziecko. Cykle po odstawieniu miałam 32 dni ale regularne i prawie bezbolesne. Zaszłam w ciąże ale niestety rozwineło się tylko puste jajo płodowe. 29.10.2010 miałam zabieg jego usunięcia (9tydzień "ciąży").Tzn. dostałam proszki poronne a lekarze tylko dokończyli czyszczeniem. Nikt nie potrafił mi podsunąć powodu dlaczego tak się stało. Dopiero lekarz rodzinny który leczy mnie na alergię i astme podpowiedział mi że to hormony. poczytałam na forach że może być to progesteron. W marcu 2011 poszłam do Pani doktor ginekolog i PODSUNEŁAM JEJ TEN POMYSŁ. Dostałam skierowanie na estradiol i progesteron. Zrobiłam badania estradiol w 8 dniu cyklu w normie. Progesteron w 21 dniu cyklu 1,31 a norma 1,50 do 20. Dostałam duphaston i zlecenie że mam brac proszki od 15 do 25 dnia cyklu i zachodzic w ciąże. Biorę go cały czas. Cykle mialam od 18 dni do 33. Az przyszedł cykl 39 dni i niesamowite bóle. Ponieważ w przychodni zabrakło limitów na ten rok Pani doktor nie mogla mnie przyjąc ale kazala powtórzyc badania. Estradiol 10 dnia cyklu 56,43 norma 18-147, prolaktyna 23,29 norma 5-35. I teraz najlepsze. Odebrałam dzis wyniki progesteronu robione w piątek w 21 dniu cyklu. Wynik 1,07 norma od 1,50 do 20. Wynik jeszcze gorszy niż przed proszkami. 11-go stycznia idę do lekarza oczywiście innego niz dotychczas. Ciekawe co powie..... Mam nadzieje ze przepisze mi luteine bo szyszałam że zawiera więcej progesteronu.