Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gsggf

Nie cierpię być chora psychicznie

Polecane posty

Gość gsggf

Znowu wracają dziury w pamięci, huśtawki nastrojów, bezsenność, brak kontroli nad gniewem i depresja :O a już przez jakiś czas byłam prawie normalna

Gość niunia von felcia
kurwa , a wiesz, ze trzeba brac leki, jak w glowie sie pierdoli? i nie przestawac?

Gość dorsz w galarecie
dobrze dobrane leki mogą ci pomóc...możesz być zupełnie normalna o ile bedziesz się leczyć 🌻

Gość gsggf
Nie wiem co mi jest, zawsze taka byłam, nigdy nie byłam u lekarza i nie brałam leków. Pogarszało się jak ćpałam, potem przestałam i zaczynało być lepiej, a teraz tak nagle wraca :O

Gość gsggf
Boję się, że leki mnie ogłupią, z natury nie mam w ogóle energii i boję się, że po jakiś lekach będę już całkiem ospała

Gość niunia von felcia
aha, to cpac umialas, a do lekarza po psychotropy ciezko pojsc?! no to super , dalej tak rob, to dlugo nie pociagniesz... masz dla kogo zyc?

kochana, nie piertol tlyko idz do lekarza, skoro Ci cięzko !

Gość Niestety nie bedzie nikłym..
To za kazdym razem bedzie gorzej. Az w koncu szpital. Chcesz? Niezbyt miło... Lecz sie.

Gość niunia von felcia
jasne, teraz sa nowe generacje lekow psychotropowych, sa coraz bardziej bezpieczne, ale po co sie leczyc, lepiej sie bac

Gość niunia von felcia
nowa generacja tzn ze sa wyeliminowane dzialania niepozadane typu sennosc i inne, mamy 21 wiek

Gość dorsz w galarecie
nie bój się tylko sie LECZ! ćpanie nie rozwiąże problemu a jedynie go pogłębi :O Dobrze dobrane leki nie spowodują ani otepienia ani senności - umozliwia ci po prostu NORMALNE FUNKCJONOWANIE. Oczywiscie może sie zdarzyć, że nie od razu dostaniesz takie leki jakie sa odpowiednie dla ciebie - dlatego tez musisz obserwowac swoje reakcje i zgłaszac lekarzowi

Gość niunia von felcia
jestem mgr farmacji i od 2 lat lecze sie na depresje i jestem normalna juz, ale codziennie lykam 1 tabletke po sniadaniu i jest git

Gość shdhsksd
nie sądze iż to choroba psychiczna.... raczej zaburzenie... depresja ? moze nerwica ?

Gość Podolanka
no ja to miałam wielomiesięczną przerwę w zyciorysie z powodu choroby psychicznej.

Gość fonarik
możesz mieć chorobę dwubiegunową, czyli maniakalno-depresyjną. z tego co piszesz masz podobne objawy. czy masz momenty w których masz całkowity dół, myślisz, że nic ci się nigdy nie uda, nie masz kompletnie siły na nic, siedzisz sama w domu i nie chcesz nigdy wychodzić, a potem nagle, właściwie bez powodu, masz świetny humor, jesteś pełna energii i wiary w siebie, uważasz, że wszystko jest cudownie, ale kiedy ktoś cię zdenerwuje w tym stanie to masz napady agresji? ja mam CHAD, i chodzę na terapię, ale nie biorę leków, bo chcę zachować trzeźwość umysłu - chociaż z dwubiegunową łatwo nie jest. poczytaj sobie na necie o objawach i wybierz się do psychologa. może to tylko jakieś zaburzenia hormonalne?

Gość gsggf
fonarik mam dokładnie tak jak mówisz ! Co do reszty to boję się leków, ćpanie to coś innego bo to mnie pobudzało i chociaż przez kilka godzin czułam się świetnie, do pewnego czasu, ale na początku było wspaniale.

Gość gsggf
po prostu chuja w dziurze mi brak

Gość gsggf
niunia von felcia mam dla kogo żyć, tak jakby... Mama i siostra mnie potrzebują, ale poza tym to nikomu nie ufam.

Gość gsggf
drogi podszywie tego akurat mi nie brak gdyż mam ich pod dostatkiem

Gość gsggf
dobrze płacą więc nie narzekam

Gość gsggf
bycie kurrwą to u nas rodzinna tradycja :)

Gość dfsadsad
vodka znaczy co Ci jest ? To samo co reszcie Kafeterianek.

Gość gsggf
Zaczęło się podszywanie więc idę sobie 🖐️

Gość gsggf
idę strzelić sobie z palca. nara 🖐️

Gość niunia von felcia
a rozumiesz, ze ja po pierwsze biore lek psychotropowy, po drugie- dobrze sie po nim czuje-jak nigdy wczesniej, po trzecie- mialam 5 z egzaminu z farmakologii na uniwersytecie medycznym- a to trudno osiagnac, po czwarte- tez myslalam, ze ze zaden lek mi nie pomoze- i co? i paru miesiacach stalam sie innym czlowiekiem... masz bliskich, to zrob to dla sieibe i dla nich- psychiatra nie gryzie, ja z moja lekarka sie zaprzyjaznilam... a bylo zle, chcialam sie zabic, nawet sprobowalam, tylko nie wyszlo i dobrze...

Gość niunia von felcia
od kiedy stoję pod latarnią to jest trochę lepiej no ale kutasy nie zastąpią zdrowej psyche :o

Gość niunia von felcia
podszywie... huj ci w dupe, wiesz smieciu?

Gość gsggf
w sumie to macie rację. Muszę coś w końcu ze sobą zrobić, bo jestem wrakiem. Jeśli plan wizyty u psychiatry nie spadnie jutro na stertę "rzeczy które bardzo chciałam zrobić ale nagle mi przeszło" to zacznę brać leki