Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama przyszlego dziecka

Pierwsze rychy dziecka- poród ..od początku do końca

Polecane posty

Witajcie ciężaróweczki. Jestem w koncowce 15 tygodnia, pierwsze dziecko. W którym tygodniu poczułyście pierwsze ruchy dziecka? Kiedy zacząć robić i kupować rzeczy dla siebie i dla dziecka do szpitala? poród mam na początek czerwca

Gość eerfe
Mamy ci tu streścić poradniki i wszelkie materiały z netu bo ci się nie chce szukać?

mogłabyś/móglbyś..tez ci sie nie chce?

chyba każdy podchodzi do tematu indywidualnie wiec po co od razu nagonka na moją osobę? chce wiedzieć kiedy która zaczeła kompletowac wyprawkę do szpitala

Gość jaka typiara!!!!!!!!!!
ruchy w 15tc, wyprawka kiedy chcesz, możesz w 3,6,8,9 miesiącu. To zależy od Ciebie

Gość fyyytjuyi
wyprawke zaczelam robic pod koniec 7 m-ca ( jestem przesadna ) wczesniej mialam tylko to co dostalam od kogos i wozek. cala reszta pozniej. a lozeczko zlozylam jak synek byl juz ze mna w domu. poczulam pierwsze ruchy dokladnie 2 maja a zaszlam w ciaze okolo 10 stycznia. nie wiem dokladnie wiec ktory to tydzien. mysle ze mozesz jakies 2 miesiace przed kompletowac wszystko, bo pozniej mozesz po prostu nie miec sil na to. z reszta mozesz wczesniej, ja po prostu jestem przesadna i wolalam ze wszystkim troche poczekac. powodzenia :) !

Gość barszczyk
ruchy w 20 tyg. moze i wczesniej ale gin uswiadomila mi na usg ze to byl kopniak - pozniej sie juz wsluchiwlałam w kopniaczki. a wyprawke szykowłam odkąd zobaczyłam 2 kreseczki - pirwsze ci kupiłam to był balsam do ciała dla nimowląt hippa :D

przesądy to przesądy. Ja chciałam zacząć już kompletować wszystko, nie wiadomo co się stanie, czy bede dobrze się czuła itp. Juz nie mogę się doczekać ruchów dziecka, a ono jak na złość nic :(

jestem w 13 tyg ciązy, potrzebne rzeczy będę kupowała po 6 miesiącu ciązy. A co do ruchów dzidziusia też jestem ciekawa bood mojej 1 ciązy minęło sporo czasu więc zapomniałam jak było wtedy. Wesołych Świąt.

Amelia , jeszcze trochę i kopniaki będą na pewno ;) . Wesołych Świąt również :)

Ruchy poczułam w 19 tygodniu. A zaczęłam powoli kupować wyprawkę koło 20. Póki co kupuję ubranka, mniejsze i większe przeżnie w necie. Rozplanowałam sobie na każdy miesiac coś, bo jak zostawię sobie wszystko na jeden miesiac to zbankrutuję. ;-)

właściewie mi juz nie chodzi o pieniądze tylko poprostu nie mogę sie doczekać zakupów ;)

ja na Twoim miejscu poczekałabym jeszcze, ja też wchodząc do sklepów dziecinnych dostaje małpiego rozumu.....;) mieć worek pieniędzy i wszystko moje..heheh. Na kiedy masz termin autorko???

na 8 czerwca.. ale chiałam tez robić wypawkę dla siebie tez:)

Amelia masz synka 16letniego? jaka była reakcja na brata/siostre? dość duża róznica wieku :)

ja przeglądam na razie allegro i mam upatrzone biustonosze do karmienia ale jeszcze zaczekam. Ja też jestem przesądna dlatego koniec 6 początek 7 mca dla mnie będzie ok.

mama- synuś cieszy się, zresztą to już duży (180 cm) facet więc nawet pomaże w razie czego, zreszta już licealista. My staraliśmy sie bardzo długo(kilka lat) o 2 dzidziusia . Kliniki itp., masa badań, pieniedzy, i udało sie naturalnie. Aha jedynie co synusia martwi to to że sie nie wyśpi ;)

Gość do Kafeterianka252
dziewczyny, od stycznia wzrasta vat na ubranka niemowlęce z 8 na 23%, więc zdrożeją znacznie. Ostatni dzwonek na zakupy

Amelka to gratulacje:) ogromne szczęście, że się Wam udało w końcu. To teraz starsza pociecha będzie miała kolejne zajęcie ;)).

ohh ten vat najbardziej przemawia za tym, że kupowac teraz ciuchy :)

witaj, ja pierwsze ruchy poczulam w 17 tc, bylam wtedy akurat z rodzinka w restauracji, dzidzius wprosil sie nam na impreze:))) Wyprawke zas zaczelam kompletowac kolo 6 miesiaca. pierwsza rzecz za ktora sie zabralismy to bylo urzadzanie dzieciecego pokoiku. potem kupilismy wuzek, a potem zaczelo sie lazenie po sklepach i kupowanie ubranek. Ech, to bylo prawie dwa lata temu, teraz moja panna ma juz 20 miesiecy:))

ja już naprawdę nie mogę się docxzkeać tych kopniaczków, obrazanek itp :) pewnie to jest wspaniałe uczucie :)

ja już naprawdę nie mogę się doczekać tych kopniaczków, obracanek itp :) pewnie to jest wspaniałe uczucie :)

Ja tz jestem w 15 i juz czuje dzidzie,ale to moja 3 ciaza ..Przedtem bylo to w 16 i 20 tc..Zakupy bede robic od lutego,czyli po polwkowym USG ,bo mieszkam w UK i tutaj przysluguja dwa USG na ciaze..

Gość olcia***
A wiecie,że dzieci w brzuchu potrafią się masturbować,bo im to sprawia przyjemność.Często jest tak,że jak się czuje ruchy dziecka w brzuchu to ono w tym czasie się ociera o macicę,zwłaszcza chłopcy:)

ja chyba juz po świętach zacznę przygotowywać wyprawkę dla siebie, dla dziecka po połówkowym :)

na 8 czerwca, pisałam już :)